PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
fahiş kira artışları, fahiş konut fiyatları ile mücadele...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="OnurTDD" data-source="post: 1454154" data-attributes="member: 83157"><p>Yazınızı okudum ve hiç birine katılamadım. Sebeplerini tek tek açıklamak istiyorum. </p><p></p><p>Piyasa kendi dengesini ileri yönlü kuracak. Döviz son 3-4 ayda%50 artış gösterdiği ortamda, ne ev ne de otomobil fiyatları düşmez. Resmi enflasyondan daha düşük faiz veriyoruz( reel enflasyon ne seviyede biliyorsunuz), kısaca faiz uygulamamız yüksek değil hala düşük. Kira geliri mi yoksa faiz geliri mi sorusuna cevabım, mal sahibi olmak diyorum. İçinde kiracı olmasa da olur. Evi satıp faize koysam, seneye aldığım faiz+ ana para ile aynı evi alabilir miyim? Bunu son 5 yılda tecrübe ettik, tekrar konuşmaya gerek yok. Alıcı her zaman bulunur, bugün sen almazsın, bir başkası alır. Nufüs bu denli artarken, sokakta yaşanmayacağına göre mecburen birileri alacak. Ki son yıllardaki satış sayılarına bakarsanız alım-satım devam ettiğini görebilirsiniz. Benim evim diyelim 3 milyon değerinde, çok ciddi kişisel bir problem olmadığı sürece niye düşük fiyattan satayım? Hadi diyelim sattım, elimde ne olacağı belirsiz bir kağıt parçası var. ( Tl ya da döviz fark etmez) Ne yapacağım bu parayla? Ne alacağım ? Yüksek enflasyon ortamında malda olmak iyidir. Dediğiniz gibi, yatırımlık araba ya da traktör alındı diyelim. Bu zaten yatırım amaçlı alınmış, niye zararına satsın çok mantıksız. Hadi fiyatı düşürsün diyelim, o yatırıma gücü yetiyorsa , zaten bekleyebilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="OnurTDD, post: 1454154, member: 83157"] Yazınızı okudum ve hiç birine katılamadım. Sebeplerini tek tek açıklamak istiyorum. Piyasa kendi dengesini ileri yönlü kuracak. Döviz son 3-4 ayda%50 artış gösterdiği ortamda, ne ev ne de otomobil fiyatları düşmez. Resmi enflasyondan daha düşük faiz veriyoruz( reel enflasyon ne seviyede biliyorsunuz), kısaca faiz uygulamamız yüksek değil hala düşük. Kira geliri mi yoksa faiz geliri mi sorusuna cevabım, mal sahibi olmak diyorum. İçinde kiracı olmasa da olur. Evi satıp faize koysam, seneye aldığım faiz+ ana para ile aynı evi alabilir miyim? Bunu son 5 yılda tecrübe ettik, tekrar konuşmaya gerek yok. Alıcı her zaman bulunur, bugün sen almazsın, bir başkası alır. Nufüs bu denli artarken, sokakta yaşanmayacağına göre mecburen birileri alacak. Ki son yıllardaki satış sayılarına bakarsanız alım-satım devam ettiğini görebilirsiniz. Benim evim diyelim 3 milyon değerinde, çok ciddi kişisel bir problem olmadığı sürece niye düşük fiyattan satayım? Hadi diyelim sattım, elimde ne olacağı belirsiz bir kağıt parçası var. ( Tl ya da döviz fark etmez) Ne yapacağım bu parayla? Ne alacağım ? Yüksek enflasyon ortamında malda olmak iyidir. Dediğiniz gibi, yatırımlık araba ya da traktör alındı diyelim. Bu zaten yatırım amaçlı alınmış, niye zararına satsın çok mantıksız. Hadi fiyatı düşürsün diyelim, o yatırıma gücü yetiyorsa , zaten bekleyebilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
fahiş kira artışları, fahiş konut fiyatları ile mücadele...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt