2017 ve 2018 sezonlarında euralis es Bella çeşidini ektim yağmurlama ile dekardan 360 kğ verim aldık. Yağ oranı 46-47 geldi. Damlamayla sulanırsa verimin daha yüksek olacağını düşünüyorum bölge SelçukluMerhaba, euralis ayçiçegi çesitleri hakkında bilgisi olan varmı?
Arkadaşım iyi akşamlar euralisi agromar aldı bildiğim kadarı ile ben ekiyorum çok memnunum agromar İn sitesinden inceleyebilirsiniz çeşitleri
Topragim merhabalar ben 2 yil önce ektim 2 çeşit novamis olan dan çok iyi verim aldım diğer cesit görüntü ye göre çok düşük kaldı novamis i tavsiye ederim 25cm civarinda Ekim sıklığında iyi verim yapar Ekli dosyayı görüntüle 34096Merhaba,
Verim ve yağ oranı hakkında bilgi verir misiniz? Daha çok hangi toprak yapısına daha uygun?
Diğer cesit in ismi de imeria di şimdi hatırladım ismini
Aslında hepsi Fransa da aynı gen bankasından alıyorlar LG pioneer euralis fakat arada büyük fiyat farkları oluyor bende LG ve pioneer ekicem kismetseSağol toprağım,bu çeşitleri hiç ekmedik. Bizim bölge de eken duymadım açıkçası.
Ancak görüntüleri oldukça güzel.
Biz yine muhtemelen ilaçlı Pioneer ekecegiz gibi.
Verim olarak ne aldınİyi akşamlar arkadaşlar ben geçen yıl deneme hariç novamis ve loris olarak iki çeşit ektim çok memnunum novamis zayıf topraklar için loris ise kuvvetli topraklar için çok iyi ama bunlar ilaçlı çeşitler ilaçsız ise bella tek geçerim bu yıl bella ve loris ekecem inşallah.