PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
***Eşref Şekerli'den Veryansın 2***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="illusion" data-source="post: 1140466" data-attributes="member: 56153"><p>Fütürsuzca yer işlemesin çiftçi o zaman az işlesin tam işlesin. Böyle bi mantık yok. Ek işi var ordan para geliyor o para ile döndürüyor falan o zaman bu adam çiftçiliği haybeye mi yapıyor ? Sadece zevk alsın diye 3 4 bin dönüm yer işliyor ve bu yerlerden kar etmiyor olamaz bence. Kaldı ki dediğiniz adam çiftliğinde 40 lt süt ortalaması ile giden ve ineğin dışkısını bile satıp para kazanmayı kendine şart koşmuş biri.</p><p></p><p>Mesela örnek olsun diye veriyorum çiftçi mesela azot atıcak gidiyor son dakika azot gübresi alıyor sezon dışı azot atıyorum 1000tl sezonda azot aniden 1200 tl oluyor sonra diyorki azot cok pahali e ama bu yani bile bile lades olmaktır bence. Her sene aynı şeyi bile bile aynı hatayı yapmamlı insan. Evet her gübrede bunu yapamaz ama azot-potasyum gibi belli başlı gübreler ucuzken alıp stok yapabilir. </p><p></p><p>Mesela hayvancılık yapıp ne bi fizibilite ne başka bi şey yapmayıp hep anı kurtarmaya yönelik saman alımı yapan çiftlikler var. Durum bide öyle bi haldeki adam mesela kestiremiyor desek öyle de değil adam artık hayvanın hangi gün ne kadar yiyeceğini anlar duruma gelmiş </p><p>ama hala son dakika gidip ürün alıyor. </p><p></p><p>Sen harmanda hububatını depolamassan gidip sonra kışın ortasında borsadan hububat çekmeye çalışırsan o çiftçiler harmanda 90 kr a buğday alırken sen 1 liranın aşağısında bugday bulamazsın mesela yani örnekler çoğaltabilir. Bu örneğe hemen deposu yok diye karşıt argüman oluşturmadan önce şapkayı öne koyup o büyük ahırı yapıcağına ilk baş depo yapmalıydım demesi lazım bence.</p><p></p><p>Bu ülkede çok ciddi çiftçilik yapıp müthiş paralar kazananlar olduğuna her zaman inandım her zamanda inanıcam.</p><p></p><p>Kaldı ki çiftçilik baya baya kumar hatta açık kumar en riskli-hassas işlerden biri ama ne hikmetse çiftçi hala sallayalım işte 50kg gübreyi yeter o ona deme kafasında. Zor yani evet büyük kazananları böyle düşünen bi çiftçinin anlaması çok zor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="illusion, post: 1140466, member: 56153"] Fütürsuzca yer işlemesin çiftçi o zaman az işlesin tam işlesin. Böyle bi mantık yok. Ek işi var ordan para geliyor o para ile döndürüyor falan o zaman bu adam çiftçiliği haybeye mi yapıyor ? Sadece zevk alsın diye 3 4 bin dönüm yer işliyor ve bu yerlerden kar etmiyor olamaz bence. Kaldı ki dediğiniz adam çiftliğinde 40 lt süt ortalaması ile giden ve ineğin dışkısını bile satıp para kazanmayı kendine şart koşmuş biri. Mesela örnek olsun diye veriyorum çiftçi mesela azot atıcak gidiyor son dakika azot gübresi alıyor sezon dışı azot atıyorum 1000tl sezonda azot aniden 1200 tl oluyor sonra diyorki azot cok pahali e ama bu yani bile bile lades olmaktır bence. Her sene aynı şeyi bile bile aynı hatayı yapmamlı insan. Evet her gübrede bunu yapamaz ama azot-potasyum gibi belli başlı gübreler ucuzken alıp stok yapabilir. Mesela hayvancılık yapıp ne bi fizibilite ne başka bi şey yapmayıp hep anı kurtarmaya yönelik saman alımı yapan çiftlikler var. Durum bide öyle bi haldeki adam mesela kestiremiyor desek öyle de değil adam artık hayvanın hangi gün ne kadar yiyeceğini anlar duruma gelmiş ama hala son dakika gidip ürün alıyor. Sen harmanda hububatını depolamassan gidip sonra kışın ortasında borsadan hububat çekmeye çalışırsan o çiftçiler harmanda 90 kr a buğday alırken sen 1 liranın aşağısında bugday bulamazsın mesela yani örnekler çoğaltabilir. Bu örneğe hemen deposu yok diye karşıt argüman oluşturmadan önce şapkayı öne koyup o büyük ahırı yapıcağına ilk baş depo yapmalıydım demesi lazım bence. Bu ülkede çok ciddi çiftçilik yapıp müthiş paralar kazananlar olduğuna her zaman inandım her zamanda inanıcam. Kaldı ki çiftçilik baya baya kumar hatta açık kumar en riskli-hassas işlerden biri ama ne hikmetse çiftçi hala sallayalım işte 50kg gübreyi yeter o ona deme kafasında. Zor yani evet büyük kazananları böyle düşünen bi çiftçinin anlaması çok zor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
***Eşref Şekerli'den Veryansın 2***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt