Sağolasın abi,mesajını dün gördüm ikilemeleri yaptığımızdan yazamadım.Berketli kazançlar olsun inşallah.
Bu ilacı ilk kez görüyorum ( bu tür ilaca çok ilgili degilim). Bayer chalange 600 ün muadili galiba. Chalange kullandım. 125 ml çok geliyor. Ayciceginde ve nohut ciddi verim düşüklüğüne sebep oluyor. 60-80ml daha uygun doz diyenler vardı forumda. Bu doz içinize sinmeyecekse ve ara capası + işçi maliyeti 30-40tl/da ın çok üstüne çıkmaz diyorsanız bence işçi ile çapa yapmak daha kârlı olur.
makine ile çapa bi yere kadar oluyo boyu buyüyünce çok eziliyo.maşallah çok güzel banim fikrim üsten ot ilacı atnma makine ile çapa yap
üsten ilaç atanlar pişman
yeniden çapa yapıyorlar bende yaptım
Teşekkürler inşallah bereketli olur Ercan abiMaşallah bereketli olsun Görkem.
Bereketli olsun Gorkem Maşallah çekirdekler güzel
As orobanş otu görmedim tarlada olsa mutlaka farkederdimSa iyi gunler bu cisn orabans canavar otu geldimi guncel fotolari varsa yukllermisiniz
Teşekkür ederim abi, o zaman iyiydiBereketli olsun görkem maşallah çiçekler iyi
Ayçiçeğinin son durumunu buradan paylaşacağım
Fotoğraflar 3 haziran cuma günü çekimi
Ekli dosyayı görüntüle 11950
Ekli dosyayı görüntüle 11951
Ekli dosyayı görüntüle 11952
Ekli dosyayı görüntüle 11953
Ekli dosyayı görüntüle 11954
Ekli dosyayı görüntüle 11955
part 2
Ekli dosyayı görüntüle 11956
Ekli dosyayı görüntüle 11957
Ekli dosyayı görüntüle 11958
Ekli dosyayı görüntüle 11959
Abi uzun uzun açıkladığın için teşekkür ederimAyçiçeği için çıkış sonrası ilaç ile ilgili bu şekilde bir tecrübeye maruz kalmanıza üzüldüm. "Demiştim" kulağa hoş gelmiyor, o yüzden demiyorum. Bazen basiretimiz bağlanıyor ve hata yapabiliyoruz. Nasipten ötesi olmaz. Nasip olmayan şey yeter ki böyle çıksın.
Acizane tavsiyem, mümkünse ayçiçeği ekilecek yeri şubat ayına kadar tırmığı çekilmiş sanki ekmeye kalksan ekilecek şekilde hazırlamak. Eğer ( özellikle kışa girmeden önce ) bu iş yapılırsa yabancı otların bir kısmı çıkıyor. Ama tamamı asla çıkmaz ( her canlının amacı neslini devam ettirmek ). Bu sebeple en azından bir kısmı arazi ekili gibi hazır olduğundan çıkmış ve son hazırlıkla beraber yok olmuş olacak.
Ekimi erken yapmayı tavsiye eden çok ama eğer sulamada çok sıkıntı yok ise ve yabancı ot mücadelesi sorun oluyorsa nisan son haftası uygun bence. Erken ekimde çıkış ve su isteği iyi olsada ot problem oluyor. Geç ekim ise bunun tam tersi üstelik ççeklenme dönemi aşırı sıcağa kalabiliyor.
[MENTION=8099]nailyetek[/MENTION] in dediği gibi en ideali araçapa makinesi. Fakat bahsettiğiniz tarzda bir makine özellikle iyi hazırlanmamış kaba tarlaya ekim yapıldığında erken çapa yapmanıza imkan vermez çünkü bitki boyu 20cm den az olursa toprak altında kalır. Yukarıda yazdığım gibi şubat öncesi ekim yapılacakmış gibi hazırlanmış tarlada erkenden çapa yapabilirsiniz. Bu çok avantaj sağlar.
Geleyim son tavsiyeye... Tel tırmık, tam sizin topağa uygun bence. Yanlış görmediysem, kaba gevşek yapıda bir toprağınız var. Bu tür toprakta sirken horoz ibiği dedikleri ( buralarda kaba ot derler ) cinsi otlar var. Bu tür yerlerde düzgün hazırlanmış kaba değil oturaklaştırılmış tarlaya ekim yapılmış tarlada çıkan ayçiçekleri yaklaşık 8-10 cm boya gelince muhtemelen otlarda 4-6 cm boyda iken geç kalmadan ekim yönüne dik ( enlemesine ) tel tırmık çekiyorsunuz. Bunun bir şartı var yalnız tırmığı çekerken ve bittikten sonra 2-4 gün tarlaya bakmak yasak . Tavsiye edileni 1 hafta sonra gelmek. Hemen bir not düşeyim bu tarla yeni, yolu karıştırılan bir yer ise mutlaka bir işaret koyun. Çakıl taşı gibi kalıcı olsun ekmek kırıntısı olmaz . Sonrasını ihtiyaç olursa görüşürüz.
Ben tel tırmık çeken birisini gördüğümde tarlayı bozuyor sanmıştım .
Artık ayçiçeği ekmiyorum. 10-11 yıl ektim. 10 dan fazla çeşit ektim. Ayçiçeğinin sağını solunu tam anlayamadım ( bu benden kaynaklı olabilir ) Münavebede en az 2 yıl ideali 4 yıl ara vermek gerekiyor.
Canınızı çok sıkmayın hayırlısı olsun, kolay gelsin.
Şadan abi çiçeklere gitme fırsatım olmadı, bizim çiçekleri olduğu taraflarda dolu yokda yağmur çok şiddetli yağdıZarar yoktur İnş görkem yagmur çok yagdı maşallah çekirdekler güzel nail abinin dediği gibi Mısır'a ek yap çapasınıda daha iyi oluyor çekirdek arkasından bugday yetiştirmek çekirdeğe bakmaktan daha zor verim alamıyoz bakmasak seker Mısır'ı ekiyoz iki senedir bu sene buğdaya su vermedik son yağmurda dolu aldı dolu almasaydı 500 bekliyordum çekirdek yeri olsa 200 kilo zor olurdu aynı şartlarda
İnşallah iyi olur abiBu sene bende bu Cadix ten ektim dur bakalim nasil olacak
Bereketli olsun . çiçekler çok iyi görünüyor. maşallahı var .
Abi uzun uzun açıkladığın için teşekkür ederim
Bundan önce hep ekim öncesi ilaç kullanıyoduk çokta memnunduk ayçiçeğine zararı yoktu ot çıkışıda çok olmuyodu.
Ne güzel söylüyosun abi keşke senin dediğin gibi subat ayına kadar ekime hazır gibi bıraksak ,yetiştiremiyoruz bu sefer diğer işler aksıyo mesela geçen yıl ekinleri ektikten sonra ayçiçeği ekilecek yerlerden 1 parça yeri nadas yapabildik sonrasında ful yağmur diğer tarlanın birisi subatta çamurdu diğerini martın başında henüz kimse nadasa başlamamışken yine çamurda yapabildik.
cidden bi çapa makinesi lazım nail abininde dediği gibi.Kazayağının ayaklarını değiştiriyoruz çekirdeğe göre ayarlıyoruz (düşün kazayağındanda bozma bile değil) hadi söküp takarken kendini yorduğunu boşver zaman en büyük kayıp.
Başta bir ara çapa makinesi alalımda sonra tel tımığa geçeriz be abi
Bende ayçiçeğini çok sevmiyorum mısır da ekmedik zaten derin kuyumuz yok kooperatif sahasında sulak olanlar (bu yıl kooperatif kuyularıda çalışmıyo bizim köyde bazı nedenlerden dolayı) bide kendi küçük kuyularımız var 3 tane onlarda yakıt performansta iyi değil
ayçiçeğini 3 yıl arayla ekiyoruz aynı tarlaya
Yok be abi ne canımı sıkacam bunlar ufak şeyler bir çaresi bulunur, allah sağlık sıhat versin
tavsiyelerin için çok teşekkürler abi yeniden