Erkunt yada Tümosan

• Konbuyu başlatan Serdar066
  • Başlangıç tarihi
S

Serdar066

Selam arkadaşlar. 300 dönüm (1000 m2) tarlam var. Kuru tarım yapıyorum. Şimdiye kadar işlerimi ücretli yaptırıyordum. Traktör almayı düşünüyorum. Kredi ile alacağım. İkinci el Erkunt 90 lüks ile Tümosan 8095 fiyat olarak uygun geliyor. Bütçem en fazla 110.000. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Tümosan biraz daha iyi çeker, Erkunt onu aratmaz, hem daha sağlamdır.

Erkunt 4400cc Perkins motor, Tümosan 3908cc Tümosan motorlu, yaklaşık tahmin ediyorum Erkunt biraz daha fazla yakar.

Hidrolik kaldırma kapasitesi Erkunt 2200kg destek piston olmadan, Tümosan 95 4000 kilo diyor. Muhtemelen 4000 kg destek piston ile.

Sanki Erkunt kıymet 90e biraz daha avantajlı gibi.

Erkunt 4400cc Perkins motor, Tümosan 3908cc Tümosan motorlu, yaklaşık tahmin ediyorum Erkunt biraz daha fazla yakar.

Hidrolik kaldırma kapasitesi Erkunt 2200kg destek piston olmadan, Tümosan 95 4000 kilo diyor. Muhtemelen 4000 kg destek piston ile.

Tesekkürler

Erkunt 90 lüks hem saglamlik hem konfor hemde yakit acisindan sizi uzmez. Luks serisinde zf sanzuman ve dugmeli bucuk vardir debriyaja basmadan dugmeyle bucuk calisir.2. El temiz 90 100 110 lar piyasada cok hangisi hosunuza giderse onu alabilirsiniz.Cekiste erkuntun e serisi luks serisini tutmaz luks serisi daha cekislidir.
Bana 90 lüks yeterli olur. Eger Erkunt alırsam alısana kadar biraz sizin başınızı ağrıtırım.

Tumosonun motoru Fiat tır patent alt versiyonu tumosanda sayfasında yaziyor alt versiyonu fiata para ödüyor yerli motor askerin tuzla jip i vede 1961 model devrim arabasında var sadece

Selam arkadaşlar. 300 dönüm (1000 m2) tarlam var. Kuru tarım yapıyorum. Şimdiye kadar işlerimi ücretli yaptırıyordum. Traktör almayı düşünüyorum. Kredi ile alacağım. İkinci el Erkunt 90 lüks ile Tümosan 8095 fiyat olarak uygun geliyor. Bütçem en fazla 110.000. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Aleykğm Selam, erkunt , tümo demişsiniz ama , madem yerli bakıyorsunuz, td100 bakın derim adam gibi kullananın elinde çalışır, satarkende prim yapar bu konuyu bir düşünün forum daki çoğu arkadaş hak verecektir.bu arada ben jdciyim.tdci sanmayın diye söylüyorum.

Tumosonun motoru Fiat tır patent alt versiyonu tumosanda sayfasında yaziyor alt versiyonu fiata para ödüyor yerli motor askerin tuzla jip i vede 1961 model devrim arabasında var sadece
Gayet tabi dediğiniz doğru, hatta şöyle diyeyim malum 3908 cc motorun üzerinde ister Iveco yazsın, ister TFF yani Türk Traktör Fiat yazsın ister Tümosan yazsın o motorun Fiat orijinali olduğunu bilmeyen belki sağır sultan kalmıştı.

Lisans altında da üretiyor olsa sonuçta yinede Tümosan motor diye geçiyor, hatta bilen bilir eski 70-56 vs traktörlerin bazılarının motor üst kapağı tarafında Tümosan diye yazardı.

TD 100 konusuna da değinecek olursam, aklımın bir köşesinde Erkunt geçse de servis yedek parça ağı ve ikinci el değeri göz önüne alınarak TD biraz daha kafama yatar. Lakin temiz olması şartıyla.

Sağlamlık ve dayanıklılık konusunda her 3 markanın da çeşitli sanıkları var lakin en çok şikayet edilen Tümosan dır desem yalan olmaz.

Hem tümosan hem erkunt kullanıcısı olarak kısa bir şeyler de ben yazmak istedim.
-Tümosan 9115 ve erkunt 110 simevcut. Öncesinde erkunt 100 vardı. Erkunt 100le tümosan 1.5 sezondur aynı tarlada kullandık.
- İkisi de seni çekişinden memnun edecektir, ithal bazıları hariç aratmayacaktır. Eğer bu 2 makina haricinde ithal alıp memnun kalmak istiyorsan ya mf 5400 ya nhnin 5 serileri ya da jd nin 6 serilerini almalısın. Örneğin bir deutz 5 serileri jd 5 serileri mf 5400 altı seriler kubota 9540lar falan hiçbiri bunlar kadar çekişli ve ülkemize uygun değil. Hııı bu ithal saydığım serilerin üst serileri bunlardan iyi mi evet kesinlikle ama malum ekonomik koşullar hepimizin önünü kesiyor.
-İkisi arasında ben bugün alacak olsam erkunt alırım. Sebepleri çok daha keyifli bir makina, daha güven veriyor, hidrolik aksamı net daha iyi, müşteri ilişkileri olarak fabrika çok daha iyi.
-En çok merak edilen çekiş ve yakıt konusuna gelecek olursak orada tercihler farklı olabilir. İkisi de çekiş olarak güzel tümosan biraz daha az yakıyor olabilir işteyken. Tümosan yolda daha seri daha çekişli. Tarlada başa baş gidiyorlar. Erkunt 100 de 4 lü 16 yaylı tümosan da 5 li14 yaylı varken erkunt biraz daha seri ya da aynı gidiyordu. Erkunt un manevrası tümosan dan iyi. Erkunt böyle ilk başta biraz devirli girip sonra kendine gelir tümosan o konuda daha canlı. Yakıt tam ölçmemekle birlikte tarlada tümosan az biraz düşük yolda ise erkunt daha az gibi.
-Piyasaya gelecek olursak ikisinin de piyasası bence kötü tümosan daha kötü. Nh ile kıyaslarsak nh td serisi bu makinalarla kıyaslanamaz bence bunlar çok daha iyi ama nh piyasa olarak bunlardan üstün.
- Erkunt un lüks ve e serilerini bir dönem fabrika 105e göndermişti aynı tarlada 100 lüks ve 105e yi beraber kullandık ama e serisi lüksün yanında sizi üzer hiç gerek yok
-Son olarak erkunt un alırsanız 100 lüksünü alın 90 lükslerin eski kasaları bence ağır geliyor. Zaten yeni serilerde 90 lükslere küçük şanzıman takmaya başladılar haklılarda.

Arızalar konusuna değinmeyi unutmuşum. Köye 2 senedir çok fazla tümosan girdi. Sebebi başta fiystı sonra çekişi. Hemen hemen her model girdi sayılır. Bunlardan en çok arıza veren ve ciddi arıza veren 8105 oldu 9115ler en az arıza veren oldu. Ama ona rağmen tümosan arıza konusunda güven vermiyor. Erkunt 2012den beri bizzati kullanan olarak motor şanzıman gibi temel konularda arızası az ama diğer donanımsal arızaları oldu fakat büyük arıza hiç açmadı. Klima hariç. Klima erkıntların safkarşarı çok kötüydü yenisi webosta ama daha kullanmadık klimasını. Tümosanın klimaları çok güzel soğutuyor daha arıza veren olmadı klimadan

Aleykğm Selam, erkunt , tümo demişsiniz ama , madem yerli bakıyorsunuz, td100 bakın derim adam gibi kullananın elinde çalışır, satarkende prim yapar bu konuyu bir düşünün forum daki çoğu arkadaş hak verecektir.bu arada ben jdciyim.tdci sanmayın diye söylüyorum.
Tesekkurler. Td ler fiyat olarak yuksek kaldıgi için bu iki markaya yoneldim. İlk etapta cok borclanmak istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ronin_540

Tesekkurler. Td ler fiyat olarak yuksek kaldıgi için bu iki markaya yoneldim. İlk etapta cok borclanmak istemiyorum.
Ben teşekkür ederim, erkunt, ve tümoda traktör fakat, ikinci elde satmak çok zor, ikinciel bir td, yada same, deutz, güzel modeller var, 2013 e kadar kredi çıkar, ben 15 senelik jd ci olarak size önermiyırum , çünkü 110 liraya iyi bi jd yok(kredili), mesela agrofarm 420, same explorer, td 100.başkada öneririm, tutulmayan ne motor nede araba, hiç bi zaman almadım aldığın malın bir satış cazibesi olacak.hakkınızda hayırlısı

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Arızalar konusuna değinmeyi unutmuşum. Köye 2 senedir çok fazla tümosan girdi. Sebebi başta fiystı sonra çekişi. Hemen hemen her model girdi sayılır. Bunlardan en çok arıza veren ve ciddi arıza veren 8105 oldu 9115ler en az arıza veren oldu. Ama ona rağmen tümosan arıza konusunda güven vermiyor. Erkunt 2012den beri bizzati kullanan olarak motor şanzıman gibi temel konularda arızası az ama diğer donanımsal arızaları oldu fakat büyük arıza hiç açmadı. Klima hariç. Klima erkıntların safkarşarı çok kötüydü yenisi webosta ama daha kullanmadık klimasını. Tümosanın klimaları çok güzel soğutuyor daha arıza veren olmadı klimadan
Her iki markayı da kullanmış olmanız cok iyi. Aklımda olan sorularin büyük kısmını cevapladıniz. Tesekkurler