Erkunt senkromeç sorunu

Merhaba
2012 model 80.3s zf şanzımanlı Erkunt traktorumuz 4. Kez 1. Vites senkromecini sıyırdı.Fabrikayla görüştüm servisle muhatap olmamı söyleyerek başından savdı.Tamirler her seferinde yetkili serviste yapıldı.Servis ustası doğru düzgün bir açıklama yapamıyor.2012 yılından beri yaklaşık 10000 TL civarı para cebimden çıktı ama traktör hala adam olmadı. Ne olur bir yol gösterin son çare gazetecileri çağırıp bu traktörü yakmak.Bu arada traktörü 2012 yılında Tekirdağ bayisi Ekrem Usta'dan sıfır aldım.

• Beğen
Tepkiler: FENOMEN ve Yyyggg
Bu erkuntların viteslerini genel olarak dert galiba. Bizim traktörde geçen sene levye hilalini kırmıştı, bu sene ana vites hilalini kırmış. Şuan serviste.bidaha yaparsa direk değiştireceğim. Gücü iyi diye saçma sapan arızalarına katlanamam.

Merhaba
2012 model 80.3s zf şanzımanlı Erkunt traktorumuz 4. Kez 1. Vites senkromecini sıyırdı.Fabrikayla görüştüm servisle muhatap olmamı söyleyerek başından savdı.Tamirler her seferinde yetkili serviste yapıldı.Servis ustası doğru düzgün bir açıklama yapamıyor.2012 yılından beri yaklaşık 10000 TL civarı para cebimden çıktı ama traktör hala adam olmadı. Ne olur bir yol gösterin son çare gazetecileri çağırıp bu traktörü yakmak.Bu arada traktörü 2012 yılında Tekirdağ bayisi Ekrem Usta'dan sıfır aldım.

Merhabalar.
Senkromeç zf 60-70-80 serilerinde 2011 yılında tedarikçi firma tarafından hatalı üretimden dolayı bi seride sıkıntı çıktı bu modeller servislere çağrılarak arıza giderildi ve çelik senkromeç takıldı.
2013 yılında yine 60-80 arası zf grubuna L-R vitesi tam senkromeç işlemine geçildi ve tüm seriler tam senkromeçli ve Hİ-LO sistem artık.

Sizin konunuza gelince sanki servislik bir durum gibi yoksa durmadan senkromeç arıza yapmaz ya da başka bir sıkıntı var servis farkında değil."Servis ustası doğru düzgün bir açıklama yapamıyor" buna destekleyici artı tümü arızalı olsa durmadan bu problemi sürekli görürüz bence siz mesai saatleri içinde ÇAĞRI MERKEZİ: 0312 267 50 00 arayın durumu anlatın sorununuz çözülecektir umarım.

bizim traktörde de aynısı oldu 10 saatte senkromeç bozuldu yeni senkromeç takımıtakıldı. 100. saatte aynı hatayı tekrar verdi bu kez olayı firmaya ilettik usta gönderdiler şanzumanda şim boşluğu olurmuş oraya şim attılar pul gibi. Şimdi sorunsuz kullanıyoruz

• Beğen
Tepkiler: senol_84
2012 modellerin hepsinde böyle sorunlar var galiba bende nimet 70 in şanzımanını 3 defa açtırdım son arızada fabrikayı aradım servise gidin parça ücreti alınmyacak dediler
ilk arızada 1-2 vites çatalı
ikinci arızada 1-2 vites dişlisi
üçüncü arızada 3-4 vites dişlisi değişti
şimdide geri vitesten atmaya başladı

2012 modellerin hepsinde böyle sorunlar var galiba bende nimet 70 in şanzımanını 3 defa açtırdım son arızada fabrikayı aradım servise gidin parça ücreti alınmyacak dediler
ilk arızada 1-2 vites çatalı
ikinci arızada 1-2 vites dişlisi
üçüncü arızada 3-4 vites dişlisi değişti
şimdide geri vitesten atmaya başladı

Vites atması ay boşluğundan kaynaklanır, şanzıman kapağı üstten açılıp ayar verilir, boşluk alınır.

Sizinkisi e serisi mş

Yok arkadaşım Erkunt kudret 100 lüks...önce devir daimi patlattı çift sürerken, sonra levyenin hilalini kırdı yine çift sürerken,sonra rekordan hidrolik yağını patlattı gübre atarken,bu seferde gazayağı çekerken ana vites Hilal'i arızası verdi..3 yıl içinde yaptı bunları.bıktırıyor bu arızalar..98 model 285s var 6000 saati geçti sadece birkez kontak kömürleri yenilendi. Hala taş gibi. IMG_0180.JPG

• Beğen
Tepkiler: Salkomm
Yok arkadaşım Erkunt kudret 100 lüks...önce devir daimi patlattı çift sürerken, sonra levyenin hilalini kırdı yine çift sürerken,sonra rekordan hidrolik yağını patlattı gübre atarken,bu seferde gazayağı çekerken ana vites Hilal'i arızası verdi..3 yıl içinde yaptı bunları.bıktırıyor bu arızalar..98 model 285s var 6000 saati geçti sadece birkez kontak kömürleri yenilendi. Hala taş gibi.Ekli dosyayı görüntüle 19351

Aynen katılıyorum.Bizdede 87 model 265 Massey vardi,tabiri yerindeyse anahtar degdirmeden 20 sene kullandık.Erkunt ise her sene büyük arıza çıkarıyor.oks silecek motoru gibi arızaları saymıyorum bile.Milliyetciyiz ya paramız dışarı gitmesin dedik hata yaptık