Ynt: erkunt mu tümosan mı?
İyice araştır kafana yatanı al. Erkunt kullanmadım ama tümosan 8195 kullanıyorum 300 saatte. Çekiş dersen harbiden çekişli makine. Motoru bana göre kaliteli ama şanzıman defransiyel veya diğer aksamlar uzun ömürlü değil. Yada motor gücüne uygun değil veya traktörle uyumsuz. Carraro şanzıman kötü bir marka değil ama arıza çıkarıyor tümosanda. Benim tümosanda 250 saatten belli sorun var ikinci vites geçişlerinde. İlk başlar senkromeç arızası gibiydi ama şimdi motor soğukken birinci vitesten atmaya başladı. Servis sorun yok diyor, çocuk kandırır gibi saçma sapan gerekçeler uyduruyor. Söyleyecek laf bulamayınca da getir sökelim ama arıza çıkmaz büyük ihtimal diye aklımızı karıştırıyor. Güneydoğu servis yetkilisiyle görüştük güya bir ay önce gelip bakacaktı hala ses yok. Her neyse çok konuştum ama paran varsa ne bileyim italyan, ingiliz vb. kaliteli ital motorlara bak. Hiç kimsede çıkıp ülkene para kazandır falan demesin benim şimdiki aklım olsa küçüğünü alırdım ama ital makine alırdım. Ülkemin yatırımcısı beni kazıklıyor sonuçta.