PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
enfilasyon (fiyat artması) nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1414189" data-attributes="member: 59451"><p>ticaret erbabı malı alır satar, sermayeyi döndürür, aynı semayeyi yılda 50 kere döndürür belki 100 kere döndürür,sermaye dönerken zamdan etkilendi birinde kazanmadı hemen etiketi değiştir fiyat arttı bir dahaki sermaye döngüsüne devam eder, sermaye kaybolmaz işi yaptığı sürece, malını sattığı sürece.</p><p></p><p>Nakliyeci mazota zam geldi taşıdığından kazanamdı hemen kilometre ücretini artırır, bir yılda dönen işler değildir, devaliüasyon enflasyon sarmalından etkilenme kısa süreli olur ve hemen piyasaya ayak uydurur.</p><p></p><p>Sanayici neye zam gelse depodaki stoğunu hesaplar geliri düşecektir artık yeni araba yeni kamyon satış fiyatı hemen zamlanır bu şansı vardır, satışlar durursa üretime masraf etmeme şansı vardır üretime ara verir, üretim malını stoğunda depoda bekletmemek için yeni ara mal almama şansı vardır, malından kazancından vazgeçermi hiç?</p><p></p><p> Ama uzun süreli emek ve sermaye bağlanılarak yapılan işler zarar ettirmiyor bazılarının hesaba göre, ama evdeki hesap çarşıdaki devalüasyon enflasyon sarmalına yeniliyor, yani uymuyor, sermayeyi yılda 1 defa döndürdüğünden kazancın büyük kısmı devalüasyon enflasyon sarmalına ezilir, yani üretici ezilmiş olur piyasaya karın tokluğuna üretim yapar hale gelir, tam üretimin yarısında herşey çok pahalandı çıkamayız işin sonuna ben bırakıyorum üretmiyorumda diyemez, başladıysan bir işi sonlandıracaksındır yoksa külli zarar olur, hangi açıdan bakarsan bak bu sarmal sinsice arkadan vurur üreticiyi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1414189, member: 59451"] ticaret erbabı malı alır satar, sermayeyi döndürür, aynı semayeyi yılda 50 kere döndürür belki 100 kere döndürür,sermaye dönerken zamdan etkilendi birinde kazanmadı hemen etiketi değiştir fiyat arttı bir dahaki sermaye döngüsüne devam eder, sermaye kaybolmaz işi yaptığı sürece, malını sattığı sürece. Nakliyeci mazota zam geldi taşıdığından kazanamdı hemen kilometre ücretini artırır, bir yılda dönen işler değildir, devaliüasyon enflasyon sarmalından etkilenme kısa süreli olur ve hemen piyasaya ayak uydurur. Sanayici neye zam gelse depodaki stoğunu hesaplar geliri düşecektir artık yeni araba yeni kamyon satış fiyatı hemen zamlanır bu şansı vardır, satışlar durursa üretime masraf etmeme şansı vardır üretime ara verir, üretim malını stoğunda depoda bekletmemek için yeni ara mal almama şansı vardır, malından kazancından vazgeçermi hiç? Ama uzun süreli emek ve sermaye bağlanılarak yapılan işler zarar ettirmiyor bazılarının hesaba göre, ama evdeki hesap çarşıdaki devalüasyon enflasyon sarmalına yeniliyor, yani uymuyor, sermayeyi yılda 1 defa döndürdüğünden kazancın büyük kısmı devalüasyon enflasyon sarmalına ezilir, yani üretici ezilmiş olur piyasaya karın tokluğuna üretim yapar hale gelir, tam üretimin yarısında herşey çok pahalandı çıkamayız işin sonuna ben bırakıyorum üretmiyorumda diyemez, başladıysan bir işi sonlandıracaksındır yoksa külli zarar olur, hangi açıdan bakarsan bak bu sarmal sinsice arkadan vurur üreticiyi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
enfilasyon (fiyat artması) nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt