PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1437902" data-attributes="member: 77558"><p>Selamlar ahali. Geçen 5083E'yi tekrar servis yolcusu yaptık. 3. ve 4.vites senkromeçini bitirdi. 4'de takılı kaldı. Önceki özel servis 10 tane çocuk eleman çalıştırdığı için 100 saatlik süreçte bayağı bi küçük arıza yaşadık. Boşu boşuna koltuk sensörü kitlemişler şimdi anlıyorum. Senkromeçler yan sanayi takıldığı için ve parçaları tutturmak için takılan 3 tane pimin biri çıkıp senkromeçi bitirmiş. Önceki sahibinin kırdığı çatalı hiç düzeltmemişler bile. Sanki bu motor bozulsun da tekrar yapayım niyetiyle yapmışlar. Servisten, satan galeriden ve önceki sahibinden yana yüzümüz gülmedi. Hergün rastladığım eksik parçaları görünce hayretle karşılıyorum. Normalde çok güzel motor ama inanın bıkma derecesine geldim, bir daha da 2.el motor almayız. Sürpriz yumurta gibi. Ama JD'nin tadı ayrı yaa...</p><p></p><p>Şimdi Aksaray yetkili JD servisinde. Şaşırtıcı şekilde önceki Konya'daki özel servisten daha ucuz işçilik maliyetleri var (öncekini sadece bundan tercih etmiştik). Çoluk çocuğa traktör ellettirilmiyor. Traktör geçen ay 60 bin yediğinde bazı yerlerinden yağ kaçırıyordu, onları sıkmıştım. Beyni tutan vidalardan 1'ini takmamışlar bile, orayı da yük altında patlatmıştık. Sonra aynı özel servis gelip birde vida ve yeni oringi takmak için para aldı.</p><p></p><p>Kısacası John Deere söz konusuysa yetkili servis, orjinal parça, orjinal bakım ürünleri şart.</p><p></p><p>Aldığım fiyatları da paylaşayım. Yine John Deere'den devam etmek istiyorum çünkü şans işi olan sıkıntıları dışında çok memnumum, İşi garantiye alıp sıfırdan devam etmek şart. Aşağıdaki fiyatların hepsi Aksaray bayilerinden alındı. Ufak pazarlıklar söz konusu olabilirmiş. Konya fuarında Euro bazında bu fiyatlar %20 civarı daha uygundu. Satış fiyatlarını geçtim, liste fiyatları da euro bazında artmış.</p><p></p><p>Deutz Fahr 5095G - 62.000€ - Ocak teslim</p><p>Deutz Fahr 5105G - 68.000€ - Ocak teslim</p><p></p><p>John Deere 6100M Select - 87.000€</p><p>John Deere 6120M Premium - 117.000€</p><p></p><p>Massey Ferguson 5711M - 100.000 € - Kasım teslim</p><p>Massey Ferguson 5S.105 - Fiyat yok, Mart teslim</p><p></p><p>Kredi ve takas imkanıyla beraber en mantıklısı 6100M gibi. Ancak onun da bizi zorlayacak tek kötü yönü PowrQuad 16+16 şanzımanlardaki en yavaş vitesinin bile bizim 5083E'nin A3 vitesinden hızlı olması, verimli arpa tarlalarında balya bağlarken hızlı gelebilir. Ama hız aralıkları oldukça düşük bir şanzıman, vitesler birbirine yakın, bu yönden genel tarla uygulamalarında standart bir 16+16'da daha iyi olabilir.</p><p></p><p>Bakacağız duruma artık.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1437902, member: 77558"] Selamlar ahali. Geçen 5083E'yi tekrar servis yolcusu yaptık. 3. ve 4.vites senkromeçini bitirdi. 4'de takılı kaldı. Önceki özel servis 10 tane çocuk eleman çalıştırdığı için 100 saatlik süreçte bayağı bi küçük arıza yaşadık. Boşu boşuna koltuk sensörü kitlemişler şimdi anlıyorum. Senkromeçler yan sanayi takıldığı için ve parçaları tutturmak için takılan 3 tane pimin biri çıkıp senkromeçi bitirmiş. Önceki sahibinin kırdığı çatalı hiç düzeltmemişler bile. Sanki bu motor bozulsun da tekrar yapayım niyetiyle yapmışlar. Servisten, satan galeriden ve önceki sahibinden yana yüzümüz gülmedi. Hergün rastladığım eksik parçaları görünce hayretle karşılıyorum. Normalde çok güzel motor ama inanın bıkma derecesine geldim, bir daha da 2.el motor almayız. Sürpriz yumurta gibi. Ama JD'nin tadı ayrı yaa... Şimdi Aksaray yetkili JD servisinde. Şaşırtıcı şekilde önceki Konya'daki özel servisten daha ucuz işçilik maliyetleri var (öncekini sadece bundan tercih etmiştik). Çoluk çocuğa traktör ellettirilmiyor. Traktör geçen ay 60 bin yediğinde bazı yerlerinden yağ kaçırıyordu, onları sıkmıştım. Beyni tutan vidalardan 1'ini takmamışlar bile, orayı da yük altında patlatmıştık. Sonra aynı özel servis gelip birde vida ve yeni oringi takmak için para aldı. Kısacası John Deere söz konusuysa yetkili servis, orjinal parça, orjinal bakım ürünleri şart. Aldığım fiyatları da paylaşayım. Yine John Deere'den devam etmek istiyorum çünkü şans işi olan sıkıntıları dışında çok memnumum, İşi garantiye alıp sıfırdan devam etmek şart. Aşağıdaki fiyatların hepsi Aksaray bayilerinden alındı. Ufak pazarlıklar söz konusu olabilirmiş. Konya fuarında Euro bazında bu fiyatlar %20 civarı daha uygundu. Satış fiyatlarını geçtim, liste fiyatları da euro bazında artmış. Deutz Fahr 5095G - 62.000€ - Ocak teslim Deutz Fahr 5105G - 68.000€ - Ocak teslim John Deere 6100M Select - 87.000€ John Deere 6120M Premium - 117.000€ Massey Ferguson 5711M - 100.000 € - Kasım teslim Massey Ferguson 5S.105 - Fiyat yok, Mart teslim Kredi ve takas imkanıyla beraber en mantıklısı 6100M gibi. Ancak onun da bizi zorlayacak tek kötü yönü PowrQuad 16+16 şanzımanlardaki en yavaş vitesinin bile bizim 5083E'nin A3 vitesinden hızlı olması, verimli arpa tarlalarında balya bağlarken hızlı gelebilir. Ama hız aralıkları oldukça düşük bir şanzıman, vitesler birbirine yakın, bu yönden genel tarla uygulamalarında standart bir 16+16'da daha iyi olabilir. Bakacağız duruma artık. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt