Şuan yenilersem üzerine 50 bin verirsem kurtarırı gibi. 2.el 2020 modeller garantisi bitmemiş.Lastikler bitince
Amacım fiyat açısından en uygun olan zamanda değişim yapmak.Canınız sıkılınca yenilenebilir bu 10 yılda olabilir 1 yılda olabilir traktöre bağlı sattıktan sonra pişman olanda var sevinen de var
Aynen bu noktadayım bende td75 3000 ni görmedi. Değiştirsem mi diye düşünüyorum.Yerliler garanti bitince,3bin saate gelmeden temiz halde satılırsa fazla değer kaybı olmayabilir.
İthallerde max. 5bin saat diye düşünüyorum.
Alınacak traktör yılda 300 saaten aşağı çalışacaksa keyfi bir seçim yapılmış olabilir.
Hangi traktör o ? Kaç saat yazıyor?Olaya teknik olarak bakarsak yapılan işe göre saat bazında biçilmiş ömrü var. Benim traktörümün kullanma klavuzunda yazıyor. Ekonomik olarak bakarsak değer kaybınız yok elinizdeki traktör yetersiz geliyorsa ufak miktarla değiştirilebiliyorsa olabilir yada traktörünüzün masrafı vardır masraf yapmadan o miktatı traktörün üzerine koyarak sorunsuz üst model bir traktör alabilirsiniz. Bir çok değişken var yani şu olduğunda değiştirmek mantıklı denilemez..
Aynen abi eskiden üstüne 5-10 bin koyunca alınıyordu şimdi çok yükseldi piyasaTraktör yenilemek için saati yüksek olmalı, veya sorunlu bir traktördür arıza açıyor dur değiştirirsiniz. Veya arazi büyümüştür güç ihtiyacı artmıştır değişim yapılır, tarla dönümü aynı ise uzun yıllar bakımı yapılıp kullanılmalı bence, traktör fiyatları uygun olsa değiştirmek mantıklı fakat bu zamanda yenilemek icin üste cok para vermek lazım
Her kazancı traktöre yatırmak olmaz tabiki çok doğru yapmış muhtar emmiEskiden bizim köyde biri vardı. Oğlu Almanya'daydı. 96 yılında 97 model sıfır MF 240s aldı. Traktörün rodaj saatini doldurur 1 yıl kullanırdı. Güzün satar, o parayı repoya yatırır, faiziyle birlikte ilkbaharda sıfır traktör alırdı. Bu şekilde 97, 99, 2001 model 240s aldı. Sonra baktı ki faizle iş dönmüyor artık, traktörü yenilemek zor, o zamanlar 3 yıl vade ile çekilen traktör kredisiyle 2005 model 60-56 aldı. Tabi 2001 240'ı takasa verdi. Her yıl neredeyse bir traktör parası taksit ödedi. Traktörün taksitini ödemek için erkenden ucuz ucuz mahsulünü satması da cabası. 60-56'yı 6-7 yıl kullandı. En son da tüm malzemeyi sattı, çiftçiliği bırakıp Çerkezköy'e göçtü.
Kardeşi ise ağabeyisi gibi yapmadı. İlk traktörünü uzun zaman kullandı. Sonra 2006 model 55-56 aldı. Şimdiye kadar köyde yeni ev, ahır yaptı. Hayvanlarını artırdı. Arazisini çoğalttı. Çocuklarını okuttu. Köye muhtar oldu. Hâlâ da traktörünün bakımını yaptırıp kullanmaya devam ediyor. Traktörü değişmeyecek misin, diye sordum. O da bana: Maviş başını koyana kadar ortaklığa devam, dedi.