http://dergi.aljazeera.com.tr/2015/02/01/saglikli-gida/
50 yıl öncesine kadar soframıza gelenin gerçek olup olmadığını sorgulamazdık. Yoğurdun, balın yüzde yüz doğal olması ispatına gerek yoktu. Tarım ilacı, sentetik gübre bilmezdik. Şimdilerde O günlere dönüş mümkün mü? sorusunun cevabı aranıyor.
Oya Ayman
Kentlere göç edip, topraktan uzaklaştıkça gıdamızın nasıl üretildiğinden de bihaber olduk. Artık meyve sebzemizi, onu yetiştiren çiftçiden değil, market raflarından alıyorduk. Sonra kiremit tozlu kırmızıbiberleri, siyaha boyanan zeytinleri, eşek etinden sucukları öğrendik. İçindekiler bölümünde yazılanlar bize yabancılaştı; emülgatörle, aspartamla, monosodyum glutamat (MSG) ile homojenize yoğurtla, UHT sütle tanıştık.
Birçoğumuz tarım ilaçlarının, hormonların ve sentetik gübrelerin sağlığa zararlı olabileceğini, ihraç edilen sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntısı yüzünden yabancı gümrüklerden geri döndüğüne ilişkin haberleri dinlediğinde öğrendi.
50 yıl öncesine kadar soframıza gelenin gerçek olup olmadığını sorgulamazdık. Yoğurdun, balın yüzde yüz doğal olması ispatına gerek yoktu. Tarım ilacı, sentetik gübre bilmezdik. Şimdilerde O günlere dönüş mümkün mü? sorusunun cevabı aranıyor.
Oya Ayman
Kentlere göç edip, topraktan uzaklaştıkça gıdamızın nasıl üretildiğinden de bihaber olduk. Artık meyve sebzemizi, onu yetiştiren çiftçiden değil, market raflarından alıyorduk. Sonra kiremit tozlu kırmızıbiberleri, siyaha boyanan zeytinleri, eşek etinden sucukları öğrendik. İçindekiler bölümünde yazılanlar bize yabancılaştı; emülgatörle, aspartamla, monosodyum glutamat (MSG) ile homojenize yoğurtla, UHT sütle tanıştık.
Birçoğumuz tarım ilaçlarının, hormonların ve sentetik gübrelerin sağlığa zararlı olabileceğini, ihraç edilen sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntısı yüzünden yabancı gümrüklerden geri döndüğüne ilişkin haberleri dinlediğinde öğrendi.