Durumu kısaca anlatayım;
bu sene toprak yapısı sulak, orta kireçli, tınlı yapıda olan 50 dekar araziye buğday ekmeyi düşünüyorum.Tohumluk olarak bayraktar 2000 ve ç. 1252 arasında kaldım.Tohumlar yapı olarak bizim bölgemize uygun fakat ekmeklik olan bayraktar 2000 mi eksem yoksa makarnalık olan ç. 1252 yimi eksem diye karar veremedim.Kararsızlığımın sebebi ise hasat zamanında satış olarak ekmeklik buğdaymı yoksa makarnalık buğdaymı pazarda rağbet görür bunu bilmiyorum.Bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan abilerimin kardeşlerimin fikrini almak istedim.İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
bu sene toprak yapısı sulak, orta kireçli, tınlı yapıda olan 50 dekar araziye buğday ekmeyi düşünüyorum.Tohumluk olarak bayraktar 2000 ve ç. 1252 arasında kaldım.Tohumlar yapı olarak bizim bölgemize uygun fakat ekmeklik olan bayraktar 2000 mi eksem yoksa makarnalık olan ç. 1252 yimi eksem diye karar veremedim.Kararsızlığımın sebebi ise hasat zamanında satış olarak ekmeklik buğdaymı yoksa makarnalık buğdaymı pazarda rağbet görür bunu bilmiyorum.Bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan abilerimin kardeşlerimin fikrini almak istedim.İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.