Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?


Durumu kısaca anlatayım;
bu sene toprak yapısı sulak, orta kireçli, tınlı yapıda olan 50 dekar araziye buğday ekmeyi düşünüyorum.Tohumluk olarak bayraktar 2000 ve ç. 1252 arasında kaldım.Tohumlar yapı olarak bizim bölgemize uygun fakat ekmeklik olan bayraktar 2000 mi eksem yoksa makarnalık olan ç. 1252 yimi eksem diye karar veremedim.Kararsızlığımın sebebi ise hasat zamanında satış olarak ekmeklik buğdaymı yoksa makarnalık buğdaymı pazarda rağbet görür bunu bilmiyorum.Bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan abilerimin kardeşlerimin fikrini almak istedim.İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

sulaksa bayraktar ekmeni tavsiye etmem bayraktarı biz zayıf ve kıraç yerlere ekeriz sebebi ise yatması.bence bezostaya ekebilirsin domuz tehlikesi varsa eyer gün 91 ekmeni tavsiye ederim.
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

PAZAR VE HASATTAN SONRA BEKLETİP SATMAYI DÜŞÜNÜYORSAN ARPA VEYA MAKARNALIK BUĞDAYI EKMEN İYİ OLUR EN GÜZELİ DE ARPA ÇÜNKÜ BURALARDA ARPA %30 PİRİM YAPTI BİLE YOK SATIYOR
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

hayvancılıktan dolayı arpa bu sene prim yapmış olabilir sezonda 400 - 450 kuruş yok bile ama buğdaydan erkenci hemde çıkarı çok diye biliyorum 6 sıra olan olursa tabi
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

bayraktarda çeşit te en ucuz bugdaylardan birisi para yapsın diyorsan odesa esperya gibi bugdaylar ekebilirsin ama bunlar konya borsasında pahalı oraları bilemem
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

bizim bölgede buğday çok ekilmediği için çeşit fazla getirmemişler.baktığım dükkanda olan tohumluk çeşitleri bunlardı.bana makarnalık daha iyi olur gibi geliyo.bide başka dükkanları dolaşmak lazım başka hangi cins buğday getirmişler.
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

Ben bu sene esperya ektim, gluteni düşük çıkıyor o yüzden elimde kaldı kilosuna 500 ila 520 diyorlar oda yemlik fiyatı. Tohumluğu satan esnaf ek, ben alırım demişti değerler düşük diye oda almadı.
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

realmmt link=topic=47252.msg453375#msg453375 date=1318328919' Alıntı:
bizim bölgede buğday çok ekilmediği için çeşit fazla getirmemişler.baktığım dükkanda olan tohumluk çeşitleri bunlardı.bana makarnalık daha iyi olur gibi geliyo.bide başka dükkanları dolaşmak lazım başka hangi cins buğday getirmişler.


çeşit güzel bugday fakat çıkarken gasede bırakmayacan verim olarak güzel fakat para etmedi bu sene ben 545 den verdim cam gibiydi bugday çok güzel oldugu halde o paraya gitti



rençberçiftci link=topic=47252.msg453468#msg453468 date=1318340335' Alıntı:
Ben bu sene esperya ektim, gluteni düşük çıkıyor o yüzden elimde kaldı kilosuna 500 ila 520 diyorlar oda yemlik fiyatı. Tohumluğu satan esnaf ek, ben alırım demişti değerler düşük diye oda almadı.



üstadım yanlışın olmasın esperya gluteni en yüksek bugdaydır ve bu sene konyanın en çok para eden bugdayı oydu ???
 
Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

Arkadaşım tüccarlar numune alıp gönderiyorlar sonrada kaç çıktığını bile söylemek istemiyorlar 0 çıktı diyorlar, Akşehirde tezcanlar una götürdüm 24 çıktı biz alamayız dediler, bukez hediye una götürdüm 20,5 çıktı birazda süne tahribatı var alamayız dediler , hangisi doğru bilemedim...?
 

Ynt: Ekmeklik Buğdaymı , Makarnalık Buğdaymı ?

bizim burda gelen tüccar hiç glutenine filan bakmıyo rengine bakıyo artık nereye götürüyo bilmiyorum,ben ofisede daha önce hiç buğday vermediğim için bilmiyorum nasıl oluyo gluteni filan. çeşit 1252 yi bu sene köyde 550 den verdiler kilosunu
 

Benzer Konular