Ekim yaparken Mibzerde Traktör ziplıyor

Arkadaşlar, bir kaç gündür ekim yapıyoruz, New Holland T5.115 ile 22lik sakalak mibzer arkasında lastikli merdane ile hafif rampa ve düz yerde çok iyi fakat yokuş olan yerlerde ziplamaktan traktörü süremez oldum. Tek çeker de patinaj yapıyor bu sefer tarlayı yara yara gidiyor çift cekerde de zipliyor ne yapalım bilemedim. Tt4.65 lige taktık onda da aynı şekilde zipliyor sizce ne yapmamız gerekir önerilerinizi bekliyorum. Herkese hayırlı ekimler...

bizdede aynı sorun var casenin 65 ve 100 lüğüde zıplıyor lastikte kare kutu içinde max 2.5 bar yada psi gibi birşey yazıyor bizim motorlar geldiğinde ikiside max havadaydı biraz azalttım ama yine çok zıplıyor özellikle yolda 2. kişiyi alamıyorsun

• Beğen
Tepkiler: muden
T5’ler bildiğim kadarıyla emsal beygir gücündeki traktörlere göre çok ağır traktörler değil.Çekili mibzerde de traktörün arkasına yük binmiyor ayrıyeten merdane de var yerde kabaysa normal bir durum.Benim 110’luk Erkunt ile 5 metre merdane çekerken başıma geldi.Merdane en az 2.5 ton geliyor.Ama bayıra tam gaz girdiğinde zıplama ortadan kalkıyor.Ama en iyi çözüm lastik basıncının azaltılması.Çok indirirsen yolda sıkıntı yaşatır lastiği yersin bilgin olsun.

• Beğen
Sorununuz 1. Sebebi muhtemelen toprağınız kaba traktör tutunamıyor 2. İse traktörünüzün emsal beygirlere göre kısa olması geçen yıl aynı konudan bizde çok muzdarip dik bu yıl sıkıntı Yok biz lastik havalarını indirin biraz traktör e de çok gaz vermeyin...

• Beğen

Bizde de Farmall 115c var ekim makinası İrtem hiç bir sorun yaşamadık.
Komşuda şakalak marka ekim makinası vardı makina acayip sarsıyor traktoru diyordu. Traktor 5455. Bu yıl
bizim makina ile ektiler sizin makina traktoru hiç sarsmıyor dedi. Ekim makinasının tekerlekleri ile alakalıda olabilir. Ayrıca kaba toprakta tutunmama sorunundan da yapabilir. Tavlı toprakta sorun olmaya bilir.

Merak ettim t5-115 Kaç kg. Katalogta traktor için 5.000 kg yazıyor.

• Beğen
Hocam bende de 22 li çekilir tip mibzer var. Geçen sene ekim esnasında rampalı arazilerde kuruya ekim yaptığımız için felaket derecede bir tutunmama ve beraberinde zıplama vardı. Baktım olacak iş değil,rampayı boş çıktım dolu indim ve böylelikle hallettik. Traktörde 65 lik.

• Beğen
Hidrolikte kullanabilirsen bence az zıplar.Çekide traktörü yorar 22 li mibzer.
İrtemin 2.75 liği vardı erkunt 80 lik bile hiç duymuyordu hidrolikte çalışırken.

Bu arada t5 den memnunmusunuz? Ec değil sizinki galiba

• Beğen
Arazimiz aslında hidrolikte kullanmaya çok uygun değil, tarlalar çok girdi ciktili ve köşeli, zaten dediğiniz gibi hidrolikte kullaninca biraz rahatlamıştı. T5e gelince cok çok uygun fiyata geldiği için aldık, hi-lo gayet performansı ve konforu yakiti iyi bir traktör. Tabiki EC olsa daha iyi olurdu. Yerli traktorlerden sonra bayağı memnunuz.

Yorumlariniz için teşekkür ediyorum, mibzer normalde çeki kolunda fakat denemek için askı koluna da taktım biraz azaldı ama yinede devam etti. Lastik havaları 20 psi valla daha ne yaparım bilemedim.

Tarlada ekipman takılı iken 3 pırtık yere düz basacak şekilde havaları ayarlayınız.Yolda 2 pırtık, lastik yanakları radyal lastikte enine esner, normal lastikte boyuna esner.Radyal lastikler sağlamdır.Aküye takılan mini kompresörler var.

• Beğen
Arkadaşlar, bir kaç gündür ekim yapıyoruz, New Holland T5.115 ile 22lik sakalak mibzer arkasında lastikli merdane ile hafif rampa ve düz yerde çok iyi fakat yokuş olan yerlerde ziplamaktan traktörü süremez oldum. Tek çeker de patinaj yapıyor bu sefer tarlayı yara yara gidiyor çift cekerde de zipliyor ne yapalım bilemedim. Tt4.65 lige taktık onda da aynı şekilde zipliyor sizce ne yapmamız gerekir önerilerinizi bekliyorum. Herkese hayırlı ekimler...

Rampaya gelince defransiyelleri kilitlemeyi deneyebilirsin yada sadece ekim zamanı one ek ağırlık koyabilirsin ama tarla kaba ise zıplama yine de olacaktır vites düşüp yavaş çıkarsan zıplamayı azaltabilirsin. Tekerler yere tutunma kabiliyetini kaybedince gücü diğer bir tekere gönderiyor biliyorsunuz çapraz çalışıyorlar diğeri de yeri kaçırınca tekrar güc iletimi değişiyor. yeni traktorlerdeki tls, ön amortisör sistemleri bu tarzdaki zıplamaların onune geçmek için kullanılıyor.

benim ekilişi yaptığım traktörde tls vs. yok o yuzden ekilişten önce barana çekerken arkasına tapan dediğimiz demir dökümden silindir var barananın arkasına onu bağlıyorum hem tohum yatağı için uygun sertlik oluşuyor..

• Beğen