İyi günler yeni bir havalı makineye ihtiyaç duyuyorum eski makinem cansa gayet güzel makine hem yenilemek amaçlı hemde çok ağır olduğu için 260 Gold ile Ekim yapacağım daha hafif güzel Ekim yapan makine tavsiyeniz ne olurdu
Valla ağırlığına bişey diyemem ama gaspardo derim gübresiz işinizi görür mf 260gold galiba hattat değilİyi günler yeni bir havalı makineye ihtiyaç duyuyorum eski makinem cansa gayet güzel makine hem yenilemek amaçlı hemde çok ağır olduğu için 260 Gold ile Ekim yapacağım daha hafif güzel Ekim yapan makine tavsiyeniz ne olurdu
Aynen MF 260 Gold önü fazla uzun değil traktörün ondan ağır olduğunda önleri çok oynatıyor genelde gübresiz kullanıyoruz ekim makinesiniValla ağırlığına bişey diyemem ama gaspardo derim gübresiz işinizi görür mf 260gold galiba hattat değil
Alt açıklık az dediğiniz gibi fakat bu sıkıntı olmuyor ova arazide Ekim yapıyoruz daha çok ağırlık konusu sıkıntı oluyor önler oynuyor vede uzun süreçte hidrolik kolları yoruyor bundan sebep daha az ağırlığa sahip makine almak istiyorum dedginiz gibi gübrenin banda verilmesi özellikle bizim topraklarimizda bağlanma konusundan kaynaklı çok önemliMF 260 Gold traktörün alt açıklığı azdır, ekim makinesini yerden iyi kesemiyor.
Şakalak 4 sıra gübresiz havalı mibzer 500 kg ağırlıktadır.
Gaspardo 4 sıra gübreli havalı mibzer 700 kg ağırlıktadır.
Gübrenin banda, sıraya verilmesi bitki gelişimi için önemlidir.
Traktör fiyatları çok yüksek bu yüzden daha büyük traktör alamıyoruz manevrası çok güzel olduğu için 260 Gold dan vazgecemiyoruz birde önüne demirden tampon yaptiracam kullananlar faydalarını görüyorlarMF 260 Gold traktörün alt açıklığı azdır, ekim makinesini yerden iyi kesemiyor.
Şakalak 4 sıra gübresiz havalı mibzer 500 kg ağırlıktadır.
Gaspardo 4 sıra gübreli havalı mibzer 700 kg ağırlıktadır.
Gübrenin banda, sıraya verilmesi bitki gelişimi için önemlidir.
Hidrolik kolların freze dipleri de boşluk yapar , freze sıyırma durumu da olabilir.Traktör fiyatları çok yüksek bu yüzden daha büyük traktör alamıyoruz manevrası çok güzel olduğu için 260 Gold dan vazgeçemiyoruz birde önüne demirden tampon yaptıracam kullananlar faydalarını görüyorlar
Kurt marka makinalar güzeldir ben kullanıyorum senede 1200-1800 dekar yer ekiyorum 2017 model çevremde aynı modelde olup sezonda bu kadar çalışmadığı halde dağılan makinalar varİyi günler yeni bir havalı makineye ihtiyaç duyuyorum eski makinem cansa gayet güzel makine hem yenilemek amaçlı hemde çok ağır olduğu için 260 Gold ile Ekim yapacağım daha hafif güzel Ekim yapan makine tavsiyeniz ne olurdu
Doğrudur olabilirKurt alma da ne alırsan al üstadım. bizim 2021 model kurt marka mibzerimiz var. 2 sezondur ekimler hep hatalı... disk atmıştır diyor fabrikadaki vatandaş disk atması ne ise artık.
Ayçiçeğini hatasız ekiyor tohum hafif olduğu için ama mısır gibi ağır taneli tohumlarda deliklerin boş geçmesi sonucu hatalı ekim yapıyor.Tohum diskleri ince malzemeden yapılmış gazı çok verince eğilme yapıyormuş sonrada öyle kalıyormuş ,lan şakalakta sönmezlerde,özdumanda şunda bunda eğilme olmuyorda sizde neden oluyor, vallahi çok pişmanız .
Sözde servis gelip bu ay ayarlama yapacak disk vesaire değişecek.Düzeldi düzeldi yoksa alın götürün makinanızı geri diyeceğiz. ... Velhasıl kesinlikle tavsiye edemem. Satan bayi tanıdık dedik şakalak yerine bunu gittik aldık amma civarda tek bizde var Tokat bölgesinde havalı makina dedinmi şakalak başka alan olmaz.Bizim gibi saflar hariç.
Ek pistonu düşündüm fakat hassasiyeti çok etkiliyor dediler ondan kafamda bir soru işareti oluştu yakın zamanda hildrolik sistemini revizyon yaptiracam belki o zaman daha raht kaldırırHidrolik kolların freze dipleri de boşluk yapar , freze sıyırma durumu da olabilir.
Askı kolları da zayıf yapıda,
Havalı mibzeri değiştirmek yerine traktörün hidrolik tertibatını güçlendirmenizi tavsiye ederiz.
Ek piston uygulaması yapılabilir.
Askı kolları daha sağlamca bir şeyle değiştirilebilir.
Pistonlara gidecek yağı , basınç tapası çıkışından alırsanız, o kadar etkilememesi gerekir.Ek pistonu düşündüm fakat hassasiyeti çok etkiliyor dediler ondan kafamda bir soru işareti oluştu yakın zamanda hidrolik sistemini revizyon yaptiracam belki o zaman daha raht kaldırır
Bı fiyat sorgulaması yapayım normal bir maliyetle taktiririm yormunuz için teşekkürlerHocam ben 266 gold 4x4 e taktirdim ek piston şakalak 6 sıra otomatik kaydırmali gubreli 1500 kilo boş ağırlığı 2 şer torba gübre + tohum derken 1800 kiloya yaklaşıyor ağırlığı ek piston ların çok faydası oldu hem hidrolik kapağının yükünü alıyo hem rahat kaldırıyo hassasiyeti etkilemedi yani fark edelir bişey olmadi