Arkadaşlar selamünaleyküm 4710 M satışa çıktığında almayı düşünüyoruz lakin dyna 2 şanzıman var dyna 2 nasıl bilgi sahibi olan var mı?
Dyna 4 4e böler bu dyna 2 ymişBir fitesi 4 e bölüyor 12 fites 48-48 oluyor
Tam emin değilim ama dyna 2 şanzımanlar 48 fitesli diye biliyorum onun dışında yarı otomatik vs görevler farklı çok anlamıyorum.Dyna 4 4e böler bu dyna 2 ymiş
Arkadaşlar selamünaleyküm 4710 M satışa çıktığında almayı düşünüyoruz lakin dyna 2 şanzıman var dyna 2 nasıl bilgi sahibi olan var¹ü mı?
Evet kesinlikle 3.5 civarlarında hacme sahip 4 silindirli yeni nesil bir motor gerekli.Böyle bir traktöre 3 silindir yakışmıyor 54 serisinden sonra bu segmentte düzgün bir 4 silindir blok gelmeli artık.
Bakın ülkemizde çok satılan 65-75 hp traktör bantlarında bakarsanız 3 silindirli motorlara göre 4 silindirli motorlar daha çok tutulur, kullanıcılarda daha memnundur aynı markada aynı güç aralığında 3 ile 4 silindir arasında performans farkı görülür mesela case 75 c ile 80j aynı marka aynı şanzıman ama 80j hiç tutmadı 75 c ise herkes memnun john derere 5075 çok güzel makina ama alanların çoğu ağır işte çok yaktığını çekmediğni söylüyor.Piyasada 75 80 beygirlerde mevcut olan deutz massey Nh 3 piston bütün traktörleri ciftte gördüm, denedim.
3 gitmiyor ben bunu bilirim sıkıştırıp zorlarsan içmeye başlıyor.
Yolda gezecek işler için olabilir ama en azından opsiyon şeklinde sunabilirler arabalardaki gibi herkes isteği traktörü ihtiyacına göre kombine eder.
Piyasada tutulmayan 3 silindirli modeller var.Üç silindirli motorlara ilgi de ihtiyaç da artıyor
Son yıllarda yüksek teknolojili 3 silindirli motorlar piyasaya girmeye başladı
önce Massey şimdi de John deere ve Deutz gibi geliştiriciler 3 silindirli verimli motorlar üretmeye başladılar
4 silindirli traktör algısı son yıllarda değişiyor;
4 silindirde yüksek torklara, 180 beygirlere ulaşıldı
60-100 beygir arası traktörleri yüksek teknolojili 3 silindirli motorlarla üretmeleri daha uygun görünüyor.
Tarla tarımında 100 beygire kadar olan traktörler artık ara traktörü sınıfına düşmeye başladı
3 silindirli motorlar ara traktörü olmak için biçilmiş kaftan