Dünyanın en iyi puanına sahip hayvanı sizin koşullarınıza uyum sağlamış, bakabileceginiz, bölgenizdeki hastalıklara dayanıklı, elinizdeki rasyonla hayatını rahat sürdürebilen ve verimli hayvandır...Hayvancılar bilir...
her hayvana 300 liralık tohum attırmak israfdır veterinerlere çalışmaktır...Puana filan çok takılmayın bölgenizde devamlılığı sağlanmış ırkları tercih etmenizde fayda var...
Bakın ben sadece simental yada holstein için konuşmuyorum.Bakabileceğiniz hayvanı edinmenizde fayda var diyorum...Şimdi yukarıda belirtilen holstein ırkı iyi diye tüm Türkiye bu tohumu kullansa türkiyede hiçbir işletmenin zarar etmiyecegini söyleyebilirmisiniz???
Neyse siz konuyu ve gzw nin puanlarını sahiplenme açısından üzerine düşeni yapıyorsunuz ne desem karşıt bi cevabı olacagı kesin...Dünyadaki bütün üreticelerin Willienin tohumlarını kullanmaları dileklerimle iyi çalışmalar...
Böyle birşey söylemedim...Önce anlayışınızı düzeltin Söylediğim herşeyi kendi kafanızda manalandırıp savunmaya geçiyorsunuz...cahillik etmeyin...!!! internetten 2 yazı okuyup bi site buldunuz diye bilgi kazanılmıyor, deneyim denen birşey var ve galiba o sizde yok...
Ayrıca okadar bilgilisiniz ki veterinerlere de hakaret ediyorsunuz, Her hekim gelip 5 liralık tohum atıyormuş gibi utanmasanız kendi üretmiş diyeceksiniz...Veterinerde gelip sizin hayvanınıza göre tohum atar, siz hayvanınızın rengine bakarak binlerce liralık tohum attırmak isteyin veteriner atar ama gerisine bakmaz...
[\quote]
Neyseki her yorumum yukarıda hepsinide okuyan anlar.boş yere konuya yorum atmaya gerek yok...hakaret etmedim yine ona yakın şeyler duydum...meger karşımda profesör varmış
ceya023 link=topic=55387.msg591108#msg591108 date=1336478513' Alıntı:
Siz önceki yorumunuzu okuyun önce orada kimi zan altında bıraktıgınızın farkında olun deneyime gelince dogdugumdan belli hayvancılık yapıyoruz bundan süpheniz olmasın.. aynı şeyleri bende sizin için söylüyorum herseyi manalandırıp insanları zan altında bırakıp cahillik etmeyin !! tüm veterinerlere hakaret ettiğim falanda yok yazımda ne demek istedigimi anlamışsınızdır.. tüm veterinerler dürüst çe işini yapıyor değil mi !! 5-10tl lik tohum atmıyorlar hep gidip en kalitelisini alıp getirip atıyorlar veteriner bu işten kar gözetmeden yapıyor degil mi !! bir işte kar etme amacı varsa o işte hesabının iki taraf içinde dogru yapılması bilinçli yapılması gerekir.. sizin amacınız sanırım cahil üretici olsun veterinere danışsın para versin çünkü en iyi herseyi veteriner bilir ! muhtemelen biliçli yapılacak bi seçim de sizin çıkarlarınızla örtüşmüyor bu kadar buradaki bilimsel veri ve hesaplamaları yok sayıp hiç bi önemi yokmuş gibi göstermek.. ve hala zan altınada bırakan yorumlar yazıyorsunuz ben nerede hayvanın rengine bakıp tohum seçin dedim.. hatta size hitaben bilgilenmeniz için pedigri nin nasıl inecelenecegine tohumluk boga seçiminin nasıl olacagına dair bi yazıda paylaşacagımı söyledim.. veteriner bizim görmedigimiz neyi görecek onu merak ediyorum hayvanın kondisyonunu dogurganlık özelliğini sağrı genişligini ,sağrı egimini daha önceki dogumlarının zorluk derecelerini görmuyoruz bilmiyoruz hayvanın ırkından da anlamıyoruz tecrubemiz yok.. sadece tohum atmak için gelen veteriner bi bakışta hayvanın soy kütügünü önceki dogumlarının nasıl oldugunu anlayacak tabi ... bi hayvvanı en iyi sahibi tanır tohumuda hayvan sahibi yeterli bilgiye sahipse kendisi seçmelidir.. veteriner hayvanınızın sütlü mü sütsüz mü nazik mi dayanıklımı kolay et alıyor mu gibi özelliklerini bi görüşte anlayamaz veya daha önceki dogumunun nasıl oldugunu bilemez !! bunları sahibi net olarak bilebilir hayvanın.. siz veterineri yönlendirmesseniz veteriner o hayvanın ne gibi özelliklere sahip oldugunu anlayabilir mi sadece bakarak.. çok bilgili üye miz.. bizi cahil ettiniz sizin gibi tecrubeli arkadaşlarından yorumlarını bilelim.. biz 3 farklı veterinerle çalışıyoruz bi hayvan hakkında 3 ününde farklı yorumu oluyor.. çogu veteriner hayvancılık bile yapmıyorlar hayvan sahibide degiller.. ben tüm hayvanlarımın dogumunu kendim yapıyorum şuana kadar hiç cerrahi operasyona gerekte kalmadı tecrubelerimi size ispatlamakta zorunda degilim.. son olarak ben illa ville tohumu atın yada a tohumu atın b tohumu attırın demiyorum orada ki sitede 100lerce kaliteli boga var puanları bir birinede yakın bulabileceginizin en iyisini atmanızı yada sürünüzü ıslah için sürünun zayıf oldugu yönü geliştirecek bogayı seçin diyorum.. ne hikmetse bu sizin hoşunuza gitmedi gerçekten anlam veremedim mantıksız yazdıgım tek bi cümle var mı !! buradakilerde yorumdan ibaret itibarda etmemek elinizde.. demişsiniz 'kendisi üretti diyeceksiniz tohumu neredeyse' falan tohum üretmek çok zor herhalde her hangi bi bogadan istediginiz kadar tohum alabilirsiniz bunu herkes bilir bunu yapanlarda vardır illaki.. ama bunada gerek yok çok ucuz yerli tohumlar var 2tl ile 10tl arası kimse ugraşmaz bununla.. 2-3 yıl evvel bizim burada atılan tum tohumlar bozuk çıktı çok kalitesiz yavrular dogdu nedense o veterinerler seçememiş kaliteli tohumu !! üreticinin ne haddine boga seçmek
neyse esen kalın size başarılar diliyorum görüşünüzle...