PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Dorper Koyunu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bilal cag" data-source="post: 663476" data-attributes="member: 48101"><p><strong>Ynt: Dorper Koyunu</strong></p><p></p><p>merhaba arkadaslar</p><p></p><p>ben bilal caglar istanbuldan katiliyorum foruma. yukarda bir arkadasimizin link veridigi dorper koc ilani bana ait. </p><p>3 yildir dorper koclari yurt disindan getirip damizlik olarak satiyoruz . 2 yil da kendim yerli irklarla melezledim . </p><p>dorper koyunun verimi ve uyum saglama yetenegi tartisilmaz . </p><p>yukarda bazi arkadaslar konuya hakim olmadan yeterli incelemeyi yapmadan yorumlar. yapmislar. </p><p>ben size kisaca 3 yil icindeki tecrubelerimden gorduklerimden bahsediyim .</p><p>ben kockari ilk basta kendi koyunlarim icin getirdim. cevreden talep olunca surekli getirp satmaya basladik. </p><p> dorper ile birlikte texel , charollais. suffolk, ile de frans gibi diger et irklarini da getirdik. </p><p>bu irklar dunyada baba ayaginda kullanilan irklardir. bu irklardan suffolk ve dorper tum turkiye gonderidm erzurumdan giresuna , antalya , hatay , usak edirne akliniza neresi gelirse . sonuc sudur 100 lerce koctan sadece bir koc kaybi yasandi . oda alan arkadas alir almaz karma (entertoksami asisi ) yapmadan meraya saldigindan ot carpamasindan. </p><p>bizim yaptigimiz saf koclar ile yerli merinos , kiviricik , sakiz , tahirova , prit koyunlarla melezlemeden cikan sonuc 75 85 gun araligindan 38 - 40 kg canli agirliga ulastigini tespit ettik. </p><p>bu kilollara 100 kuzudan 10 tanesi siyrilip ulasmadi . 100 kuzudan 90 tanesi ulasti</p><p>yani bu basari istisna degildir. </p><p>kuzular icerde bakildi analari meradan geldiginde emdiler . kuzular icerde kaldigi surede yemlendi . kuzularin 40 kg ulasana kadar yedigi yem 1 bucuk cuval besi yemidir. verimli koyunculuk boyle yapilir . kuzunusu 2 bucuk ayda kasaba verisiniz . koyunuz altindan kuzuyu aldiginiz icin erkenden toparlar ve koc alir yipranmaz . ikinciye gebelik olasiligi artar. ikizligi artar. 2 yilda 3 kuzulama yapilabilir. dorper irki yerli irklardan cok ustundur . turkiyenin en dayanikli koyunlari olan ak karaman kadar dayaniklidir .</p><p>her turlu meradaya yasar . sicak soguk etkilemez . keci gibi yaprak yer . aniz tarlalarinda anizlari yer. bakimi kolaydir. 5 aylik ken dol tutar 10 aylik iken dogum yapar. elimizde az adette olan disi koyunlarimizda biz bunu yasadik. daha kendisi kuzu iken dogurdular. hemde ikiz.</p><p>dorper koyunu bir koyuncunun koyunda olmasini isteyecegi tum ozellikleri tasiyor . bizim yerli koyunlarimiz gibi camurda topallamaz. </p><p>yani anlatmakla bitmez . </p><p>yukarda bazi arkadaslar tigem cifliklerinin dorperi getirip basarisiz oldugnu yazmis bu bilgi tamamen yanlistir. cunku dorper tigem cifliklerinde hic bir zaman olmadi. </p><p>gelelim koc fiyatinin cok yuksek oldgundan sikayet eden arkadaslramiza</p><p>. bugun KOYUNCU kelimesinin hakkini vericek koyuncu ne yazik ki azdir. koyun o kadar bereketli ve verimli bir hayvandirki . tukiyede bir cok hayvancimiz koyunlarinin hakkini vermedikleri yani iyi bakmadiklari halde koyunlarindan gelir elde etmektedirler. </p><p>. gercek KOYUNCULAR kocun suru icin nekadar onemli oldunu bilirler. bugun bu gercek koyuncular sivas kangalda bir yerli karaman kocuna 4000 tl verir. bugun izmir cesmede iyibi r sakiz kocuna 3000 tl verir bugun balikesir gonende merinos koca 3000 tl verir. bu insanlar KOYUNCUDUR.bu adamlar bunu yaparken isi bildigi icin ypar . yoksa koyunu kendi kuzusuna dollendir . anatomik olarak kusurlu koclara kuzulatirsan . koyundan alicagin verimde olamaz . Cunku koc herseydir. surunuzden aldiginiz kuzunun yapisindan . buyume hizina . ileride damizlik yapicaginiz disilere kdar herseyi etkiler. bizim sattigmiz doper ve suffolklar surunuzun kuzularinizin buyume hizini yuzde 30 artir. disileri damizlig tutarsaniz ikizligi artmis bri sunuz olucak ve surunuzu tamamen degistiricek. 2500 tl bu kdar verimli bir irk icin para degildir. yukarda yazdigim verimlerin ispati vardir. musterilerimiz bellidir. gidip gorursunuz. </p><p>tabi suda var bizi uzen . bu hayvanlar cok ozel hayvanlardir. turkiye de olmayan hatta bir cok avrupa ulkesinde yoklar . bazi musterilerimiz bu koclari alip sahip cikmiyorlar dogru uretim programlari yapmiyorlar bir heves alip koclari kullanmiyorlar. bunlara inanin uzuluyorum . milli kayip tir. bunlar. </p><p>koclarla iligli biligi alamak isteyen soru sormak isteyen olursa telefonumuz surekli aciktir. 0533 346 37 47 </p><p>herkeze saygilar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bilal cag, post: 663476, member: 48101"] [b]Ynt: Dorper Koyunu[/b] merhaba arkadaslar ben bilal caglar istanbuldan katiliyorum foruma. yukarda bir arkadasimizin link veridigi dorper koc ilani bana ait. 3 yildir dorper koclari yurt disindan getirip damizlik olarak satiyoruz . 2 yil da kendim yerli irklarla melezledim . dorper koyunun verimi ve uyum saglama yetenegi tartisilmaz . yukarda bazi arkadaslar konuya hakim olmadan yeterli incelemeyi yapmadan yorumlar. yapmislar. ben size kisaca 3 yil icindeki tecrubelerimden gorduklerimden bahsediyim . ben kockari ilk basta kendi koyunlarim icin getirdim. cevreden talep olunca surekli getirp satmaya basladik. dorper ile birlikte texel , charollais. suffolk, ile de frans gibi diger et irklarini da getirdik. bu irklar dunyada baba ayaginda kullanilan irklardir. bu irklardan suffolk ve dorper tum turkiye gonderidm erzurumdan giresuna , antalya , hatay , usak edirne akliniza neresi gelirse . sonuc sudur 100 lerce koctan sadece bir koc kaybi yasandi . oda alan arkadas alir almaz karma (entertoksami asisi ) yapmadan meraya saldigindan ot carpamasindan. bizim yaptigimiz saf koclar ile yerli merinos , kiviricik , sakiz , tahirova , prit koyunlarla melezlemeden cikan sonuc 75 85 gun araligindan 38 - 40 kg canli agirliga ulastigini tespit ettik. bu kilollara 100 kuzudan 10 tanesi siyrilip ulasmadi . 100 kuzudan 90 tanesi ulasti yani bu basari istisna degildir. kuzular icerde bakildi analari meradan geldiginde emdiler . kuzular icerde kaldigi surede yemlendi . kuzularin 40 kg ulasana kadar yedigi yem 1 bucuk cuval besi yemidir. verimli koyunculuk boyle yapilir . kuzunusu 2 bucuk ayda kasaba verisiniz . koyunuz altindan kuzuyu aldiginiz icin erkenden toparlar ve koc alir yipranmaz . ikinciye gebelik olasiligi artar. ikizligi artar. 2 yilda 3 kuzulama yapilabilir. dorper irki yerli irklardan cok ustundur . turkiyenin en dayanikli koyunlari olan ak karaman kadar dayaniklidir . her turlu meradaya yasar . sicak soguk etkilemez . keci gibi yaprak yer . aniz tarlalarinda anizlari yer. bakimi kolaydir. 5 aylik ken dol tutar 10 aylik iken dogum yapar. elimizde az adette olan disi koyunlarimizda biz bunu yasadik. daha kendisi kuzu iken dogurdular. hemde ikiz. dorper koyunu bir koyuncunun koyunda olmasini isteyecegi tum ozellikleri tasiyor . bizim yerli koyunlarimiz gibi camurda topallamaz. yani anlatmakla bitmez . yukarda bazi arkadaslar tigem cifliklerinin dorperi getirip basarisiz oldugnu yazmis bu bilgi tamamen yanlistir. cunku dorper tigem cifliklerinde hic bir zaman olmadi. gelelim koc fiyatinin cok yuksek oldgundan sikayet eden arkadaslramiza . bugun KOYUNCU kelimesinin hakkini vericek koyuncu ne yazik ki azdir. koyun o kadar bereketli ve verimli bir hayvandirki . tukiyede bir cok hayvancimiz koyunlarinin hakkini vermedikleri yani iyi bakmadiklari halde koyunlarindan gelir elde etmektedirler. . gercek KOYUNCULAR kocun suru icin nekadar onemli oldunu bilirler. bugun bu gercek koyuncular sivas kangalda bir yerli karaman kocuna 4000 tl verir. bugun izmir cesmede iyibi r sakiz kocuna 3000 tl verir bugun balikesir gonende merinos koca 3000 tl verir. bu insanlar KOYUNCUDUR.bu adamlar bunu yaparken isi bildigi icin ypar . yoksa koyunu kendi kuzusuna dollendir . anatomik olarak kusurlu koclara kuzulatirsan . koyundan alicagin verimde olamaz . Cunku koc herseydir. surunuzden aldiginiz kuzunun yapisindan . buyume hizina . ileride damizlik yapicaginiz disilere kdar herseyi etkiler. bizim sattigmiz doper ve suffolklar surunuzun kuzularinizin buyume hizini yuzde 30 artir. disileri damizlig tutarsaniz ikizligi artmis bri sunuz olucak ve surunuzu tamamen degistiricek. 2500 tl bu kdar verimli bir irk icin para degildir. yukarda yazdigim verimlerin ispati vardir. musterilerimiz bellidir. gidip gorursunuz. tabi suda var bizi uzen . bu hayvanlar cok ozel hayvanlardir. turkiye de olmayan hatta bir cok avrupa ulkesinde yoklar . bazi musterilerimiz bu koclari alip sahip cikmiyorlar dogru uretim programlari yapmiyorlar bir heves alip koclari kullanmiyorlar. bunlara inanin uzuluyorum . milli kayip tir. bunlar. koclarla iligli biligi alamak isteyen soru sormak isteyen olursa telefonumuz surekli aciktir. 0533 346 37 47 herkeze saygilar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Dorper Koyunu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt