Domatesten yaratık çıktı!
Fatma AKSU/İSTANBUL
7 Temmuz 2014
Türkiyede son yıllarda yaşanan gıda terörüne karşı yetkililer vatandaşı uyarırken, biz de sözüm evde kendimize organik bir ramazan menüsü hazırlayalım istedik. Bir kaç gün önce pazardan satın alınan ancak buzdolabında yer olmadığından, havaların da serin gitmesi nedeniyle balkona konan domatesleri alıp yemek yapmaya koyulduk.
Domates soslu biber kızartması ve yine güveçte tereyağlı mantarı için domatesleri yıkayıp doğramaya koyulunca, o da ne! Domatesin içinde bugüne kadar hiç görmediğim bir manzara. Domatesin kabuklarını soyup ikiye böldük, çekirdeklerinin olduğu bölümden bir uç çıkmış. Neyin nesidir diye çekirdekli bölümü bıçakla eseleyince birden Anneee, domatesten yaratık çıktı diye irkildim.
İri bir tırtıl görünümündeki nesnenin ne olduğunu anlamak için merakla domatesleri dörde bölmeye böldüğümde, çekirdek yuvasının bulunduğu çukurun, neredeyse köklenip boy atmaya başlayan filizlerin fışkırdığını görüp, gözlerime inanamadım.
GÖRENİ ŞAŞKINA UĞRATAN DOMATESLER!
Domatesin dolapta ya da dışarıda, fazla beklemekten çürüdüğüne tanık olmuştum ama sapasağlam görünümlü bir domatesin içinde yaşanan böyle bir dönüşüme hiç tanık olmamıştım.
Domates ikiye ya da dörde bölmeye devam ederek, minik domates fidelerini bir tabağa aldım. Bir süre bu domatesin yenip yenmeyeceği konusunda kararsız kaldım. O sırada başka seçeneğim olmadığı için sos olarak hazırladım. Gece misafirliğe gelen yeğenim, büyük bir iştahla güveçte mantara yumulurken, masada tabak içinde duran sözde yemeğin de tadına bakmasını istedim.
Uzakdoğu mutfağını çağrıştıran soslu erişte görünümündeki tabağa çatalı atında tabi ki espriyi uzatmayıp Dur diyerek önünden alıp, kendisine durumu açıkladım. Daha sonra fotoğrafını çektiğim domates filizlerinin görüntüsünü kime gösterdiysem midesi bulanıp, bakamadı bile.
Fatma AKSU/İSTANBUL
7 Temmuz 2014
Türkiyede son yıllarda yaşanan gıda terörüne karşı yetkililer vatandaşı uyarırken, biz de sözüm evde kendimize organik bir ramazan menüsü hazırlayalım istedik. Bir kaç gün önce pazardan satın alınan ancak buzdolabında yer olmadığından, havaların da serin gitmesi nedeniyle balkona konan domatesleri alıp yemek yapmaya koyulduk.
Domates soslu biber kızartması ve yine güveçte tereyağlı mantarı için domatesleri yıkayıp doğramaya koyulunca, o da ne! Domatesin içinde bugüne kadar hiç görmediğim bir manzara. Domatesin kabuklarını soyup ikiye böldük, çekirdeklerinin olduğu bölümden bir uç çıkmış. Neyin nesidir diye çekirdekli bölümü bıçakla eseleyince birden Anneee, domatesten yaratık çıktı diye irkildim.
İri bir tırtıl görünümündeki nesnenin ne olduğunu anlamak için merakla domatesleri dörde bölmeye böldüğümde, çekirdek yuvasının bulunduğu çukurun, neredeyse köklenip boy atmaya başlayan filizlerin fışkırdığını görüp, gözlerime inanamadım.
GÖRENİ ŞAŞKINA UĞRATAN DOMATESLER!
Domatesin dolapta ya da dışarıda, fazla beklemekten çürüdüğüne tanık olmuştum ama sapasağlam görünümlü bir domatesin içinde yaşanan böyle bir dönüşüme hiç tanık olmamıştım.
Domates ikiye ya da dörde bölmeye devam ederek, minik domates fidelerini bir tabağa aldım. Bir süre bu domatesin yenip yenmeyeceği konusunda kararsız kaldım. O sırada başka seçeneğim olmadığı için sos olarak hazırladım. Gece misafirliğe gelen yeğenim, büyük bir iştahla güveçte mantara yumulurken, masada tabak içinde duran sözde yemeğin de tadına bakmasını istedim.
Uzakdoğu mutfağını çağrıştıran soslu erişte görünümündeki tabağa çatalı atında tabi ki espriyi uzatmayıp Dur diyerek önünden alıp, kendisine durumu açıkladım. Daha sonra fotoğrafını çektiğim domates filizlerinin görüntüsünü kime gösterdiysem midesi bulanıp, bakamadı bile.