Erdek'te faaliyet gösteren zeytinyağı üretim tesislerinde üretilen 'Naturel' zeytinyağıyla katkısız doğal zeytinyağı üretimi gerçekleştiriliyor.
Kapıdağ'ın da üretilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağının içeriğinde bulunan asit yüzdesinin, bu yağı tadanları neredeyse bağımlı yapıyor.
Erdek zeytinyağının, zeytin meyvasının çok yoğun tadını ve kokusunu içermesi özelliğine sahip olduğunu söyleyen zeytinyağı üretim tesislerinde çalışan zeytinyağı üretim ustası Volkan Bağ, bizim ürettiğimiz yağdan ilk tadanlar için gırtlağında hafif bir acılık bırakabilir. Bu durum, zeytinyağımız ile yeni tanışan birini önce şaşırtacaktır ama bu tür acılık (boğazı hafifçe yakan acılık) zeytinyağında istenen olumlu bir özelliktir şeklinde konuşup, yöremiz insanının bu yağdan vazgeçmesinin imkansız olduğunu dile getirdi.
Çalıştığı tesiste kontinü sistem zeytin sıkma sistemiyle zeytinyağı ürettiklerini hatırlatan Bağ, 'Erdek Zeytinyağı naturel olma özelliğiyle marka olmayı fazlasıyla hak ediyor. İlçede faaliyet gösteren zeytinyağı üretim tesislerinin her birinde ortalama 80 ton ürün işlenebiliyor. El değmeden Continue sistem ile üretim yapılan tesislerde deyim yerindeyse billur gibi naturel (doğal) zeytinyağı elde ediliyor. Zeytinyağı sektöründe adından hiç söz edilmeyen Erdek zeytinlerinden elde edilen zeytinyağının % 100 doğal olması nedeniyle, tüketicinin sağlığına vermiş olduğu önemin tanıtımının kesinlikle yapılması gerekiyor. Erdek zeytinyağına bir kere alışanın başka bölge zeytinyağlarından lezzet almada zorlandığını hepimiz bilmemize karşın bu durumu her nedense kamuoyuna duyurmayı hiç düşünmüyoruz. Kırmızı biber, kekik ve azıcık limonla harmanlanmış Erdek Zeytinyağının tadına doyum olmuyor. Türk mutfağının sağlık öğesi zeytinyağında Erdek'te üretilen zeytinyağları doğallığıyla marka olup, adından bahsedilmeyi artık hak ediyor. ' dedi
Kapıdağ'ın da üretilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağının içeriğinde bulunan asit yüzdesinin, bu yağı tadanları neredeyse bağımlı yapıyor.
Erdek zeytinyağının, zeytin meyvasının çok yoğun tadını ve kokusunu içermesi özelliğine sahip olduğunu söyleyen zeytinyağı üretim tesislerinde çalışan zeytinyağı üretim ustası Volkan Bağ, bizim ürettiğimiz yağdan ilk tadanlar için gırtlağında hafif bir acılık bırakabilir. Bu durum, zeytinyağımız ile yeni tanışan birini önce şaşırtacaktır ama bu tür acılık (boğazı hafifçe yakan acılık) zeytinyağında istenen olumlu bir özelliktir şeklinde konuşup, yöremiz insanının bu yağdan vazgeçmesinin imkansız olduğunu dile getirdi.
Çalıştığı tesiste kontinü sistem zeytin sıkma sistemiyle zeytinyağı ürettiklerini hatırlatan Bağ, 'Erdek Zeytinyağı naturel olma özelliğiyle marka olmayı fazlasıyla hak ediyor. İlçede faaliyet gösteren zeytinyağı üretim tesislerinin her birinde ortalama 80 ton ürün işlenebiliyor. El değmeden Continue sistem ile üretim yapılan tesislerde deyim yerindeyse billur gibi naturel (doğal) zeytinyağı elde ediliyor. Zeytinyağı sektöründe adından hiç söz edilmeyen Erdek zeytinlerinden elde edilen zeytinyağının % 100 doğal olması nedeniyle, tüketicinin sağlığına vermiş olduğu önemin tanıtımının kesinlikle yapılması gerekiyor. Erdek zeytinyağına bir kere alışanın başka bölge zeytinyağlarından lezzet almada zorlandığını hepimiz bilmemize karşın bu durumu her nedense kamuoyuna duyurmayı hiç düşünmüyoruz. Kırmızı biber, kekik ve azıcık limonla harmanlanmış Erdek Zeytinyağının tadına doyum olmuyor. Türk mutfağının sağlık öğesi zeytinyağında Erdek'te üretilen zeytinyağları doğallığıyla marka olup, adından bahsedilmeyi artık hak ediyor. ' dedi