Disk tiller

4106932595af58a554aea00de779d4f4.jpg

Günümüzde orta ve büyük ölçekli çiftçilerin olmazsa olmazı haline gelen disk tiller. Arkadaşlar belki konuyu görenler olmuştur geçen hafta Kubota M 7040 almıştık bu traktöre uygun bir de disk tiller almayı düşünüyoruz hidroliklerden yana çekincem yok 2 adet yardımcı piston mevcut. Varsa kullanan marka ve beygir gücüne düşen disk sayısı hakkında Bilgi verebilecek olan arkadaşların yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Akifİnanç68

Günümüzde orta ve büyük ölçekli çiftçilerin olmazsa olmazı haline gelen disk tiller. Arkadaşlar belki konuyu görenler olmuştur geçen hafta Kubota M 7040 almıştık bu traktöre uygun bir de disk tiller almayı düşünüyoruz hidroliklerden yana çekincem yok 2 adet yardımcı piston mevcut. Varsa kullanan marka ve beygir gücüne düşen disk sayısı hakkında Bilgi verebilecek olan arkadaşların yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Benim bir akrabamda var m7040 24lü takıyorlar. Markasını bilmiyorum mavi renki. Tavsiz arpa yerinde 3 4 km ile gidiyor. Toprak orta ağırlıkta.

Bende matris armoni 18li var çok güzel işçilik yapıyor çok kaliteli bi alet fakat traktör hidrolik kapasitesi çok önemli.sırf bu yüzden 2 yıl önce aldığım john deere 5065e yi değiştircem.kaldırma kapasitesi 1600 kg.5085 m alcam onun kaldırma kapasitesi 2850kg o yüzden hidrolik bakımından ağır bi alet dikkat edin ona göre alın arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: ali ceyhan koşar
Al hidrolikli diskaro bak işine bu takımlar büyük traktörlere göre. Tarlada diskaro kadar kıymaz, kurakta batmaz, hidroliğini traktörünü üzer. Diskaroya verirsin çaprazı oynamadık yer kalmaz. Diskli tillerler hem nazik hemde pahalı.
Olurmu dostum ya matris armoni hem parçalamada hem batmada hemde tohum yatağı hazırlamada süper.ama tabiki şimdiki aklım olsa tekerlekli alırdım.traktörümü mahfetti

18 li ilgi o traktörün izini zor kapatır.Hemde goble o tip hafif traktörler için uygun değil bence.

bizde var ne işe yaradığını daha çözemedik.nohut yerine çektim kesek yaptı keseği kırana kadar canımız çıktı. buğday yerine çektim yem bezelyesi ekecektim orda da kesek yaptı. anladığım kadarıyla bu alet tavlı yerde iş görür. pulluk çekeceğine bunu çekeceksin 1 sene herg bir sene disk tiller gibi. 22li bendeki claas 330cxe takıyoz hızlı gidiyo tarlada mptpruda zorlamıyo ama dediğim gibi her taraf kesek oldu. değişmek isteyen varsa değişelim tekerlekli gobleyle bendeki makina sıfır gibi 300 dönüm yer yaptık sadece. öylece duruyo. merdanesiz.

bizde var ne işe yaradığını daha çözemedik.nohut yerine çektim kesek yaptı keseği kırana kadar canımız çıktı. buğday yerine çektim yem bezelyesi ekecektim orda da kesek yaptı. anladığım kadarıyla bu alet tavlı yerde iş görür. pulluk çekeceğine bunu çekeceksin 1 sene herg bir sene disk tiller gibi. 22li bendeki claas 330cxe takıyoz hızlı gidiyo tarlada mptpruda zorlamıyo ama dediğim gibi her taraf kesek oldu. değişmek isteyen varsa değişelim tekerlekli gobleyle bendeki makina sıfır gibi 300 dönüm yer yaptık sadece. öylece duruyo. merdanesiz.

Doğrudur bizde 22 goble var kesek yapacağı zaman goblenin tekerini biraz indiriyorum.
Disk tillerdede hidroliği biraz kaldırsanız kesek yaparmı acaba?

Olurmu dostum ya matris armoni hem parçalamada hem batmada hemde tohum yatağı hazırlamada süper.ama tabiki şimdiki aklım olsa tekerlekli alırdım.traktörümü mahfetti

4 sezondur 24'lü ağır tip matris kullanıyorum. Ondan öncede Özdöken diskli tiller kullanıyorduk. Batma ve parçalama kabiliyeti her şartta yeterli değil. Sadece yaşlıkta batar, kurak kullanımı için daha çok goble tarzı ürünler uygun.

7066 ya 24 lü takıyoruz birkaç gündür seri 1 le gidiyo markası azim ziraat.

4 sezondur 24'lü ağır tip matris kullanıyorum. Ondan öncede Özdöken diskli tiller kullanıyorduk. Batma ve parçalama kabiliyeti her şartta yeterli değil. Sadece yaşlıkta batar, kurak kullanımı için daha çok goble tarzı ürünler uygun.
Sertlikte pancar yerlerine çektik beton gibi olmuştu ve sökümden baya bi ara geçti matristen daha ağır olan lastikli goblenin batmadığı yerde matris tek seferde hem battı hemde çok güzel bi şekilde tohum yatağını hazırladı. Tabiki yaş toprakta daha güzel batıyo fakat kurudada tohum yatağı hazırlamada yeterli.her anlamda lastikliye göre daha avantajlı bence.tek sıkıntı sadece ağır olduğu için yolda giderken traktöre ağır geliyo

• Beğen
Tepkiler: Alexander