Muhtemelen direksiyon pompasındanMaalesef ısınınca da sorun değişmiyor ustalarda çok anlamıyor biri pompadan dedi biri havası vardır dedi aklım karıştı
traktörünüz kaç model? siyah gövdelilerde direksiyon pompası öncesi 2. bir hidrolik filtresi daha mevcut. Ana hidrolik filtre ve varsa 2. direksiyon filtreleri değişti mi ? Şanzıman yağ miktarı çubuğun neresinde? direksiyon pompasına giren kalın hortumun kelepçelerinin sıkı olup olmadığını kontrol edin. Sistemde hava olmasın. Bunlardan sonra halen yapıyorsa, ana hidrolik filtreyi sökerek metal kapak içerisinde siyah plastik parçaları olup olmadığına bir bakın. Varsa şayet buraya yazın. Bunlar da sorunsuzsa direksiyon pompası elemanları aşınmış olabilir hocam.Arkadaşlar kolay gelsin mccormick cx105 traktörümüz var hareket halindeyken direksiyon yumuşak ancak durduğu yerde çok sert ve zor dönüyor çizi başlarında sıkıntı cekiyoruz sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler
Bu yağ viskozitesiyle alakalı hocam. Soğuk olan şanzıman yağının filtrelenebilirliği ve sıkıştırabilirliği düşük oluyor. Isındıktan sonra incelerek sorunsuz çalıştırıyor.Benim jd nin direksiyonu da öyle ama soğukken dönmüyor takıla takıla dönüyor ama ısınınca rahatlıyor. Yağını tamamladım, filtre yi değiştirdim hala aynı ve ilk çalıştırmada kollar falan geç kalkıyor
traktörünüz kaç model? siyah gövdelilerde direksiyon pompası öncesi 2. bir hidrolik filtresi daha mevcut. Ana hidrolik filtre ve varsa 2. direksiyon filtreleri değişti mi ? Şanzıman yağ miktarı çubuğun neresinde? direksiyon pompasına giren kalın hortumun kelepçelerinin sıkı olup olmadığını kontrol edin. Sistemde hava olmasın. Bunlardan sonra halen yapıyorsa, ana hidrolik filtreyi sökerek metal kapak içerisinde siyah plastik parçaları olup olmadığına bir bakın. Varsa şayet buraya yazın. Bunlar da sorunsuzsa direksiyon pompası elemanları aşınmış olabilir hocam.
Tamiri yapılabilir tabii. Ama her yerde tamircisi bulunamayabilir. Araştırmanız lazım.2006 model dediğiniz gibi yapayım işin özü ben anlamıyorum ustalar da anlamıyorlar bakımı yeni yapıldı 3 ay kadar oldu malum mevsimden dolaylıda çalışmadı olası bir pompa arızasında bunun tamiri mümkünmüdür çünkü sıfır pompa fiyatı 2500 TL civarinda okudum
Alta arkaya giden borunun contasını değiştir ordan hava alıyorBenim jd nin direksiyonu da öyle ama soğukken dönmüyor takıla takıla dönüyor ama ısınınca rahatlıyor. Yağını tamamladım, filtre yi değiştirdim hala aynı ve ilk çalıştırmada kollar falan geç kalkıyor
Kalın boru mu şanzıman dan gelen? Pompa ya girdiği yerde mi contaAlta arkaya giden borunun contasını değiştir ordan hava alıyor
Evet kalın boru pompada değil arkadan şanzıman çıkışından sök oring conta var onu değiştir. Sertleşmişse hava alırKalın boru mu şanzıman dan gelen? Pompa ya girdiği yerde mi conta