Direksiyon sertliği

Arkadaşlar kolay gelsin mccormick cx105 traktörümüz var hareket halindeyken direksiyon yumuşak ancak durduğu yerde çok sert ve zor dönüyor çizi başlarında sıkıntı cekiyoruz sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler

Maalesef ısınınca da sorun değişmiyor ustalarda çok anlamıyor biri pompadan dedi biri havası vardır dedi aklım karıştı

Arkadaşlar kolay gelsin mccormick cx105 traktörümüz var hareket halindeyken direksiyon yumuşak ancak durduğu yerde çok sert ve zor dönüyor çizi başlarında sıkıntı cekiyoruz sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler
traktörünüz kaç model? siyah gövdelilerde direksiyon pompası öncesi 2. bir hidrolik filtresi daha mevcut. Ana hidrolik filtre ve varsa 2. direksiyon filtreleri değişti mi ? Şanzıman yağ miktarı çubuğun neresinde? direksiyon pompasına giren kalın hortumun kelepçelerinin sıkı olup olmadığını kontrol edin. Sistemde hava olmasın. Bunlardan sonra halen yapıyorsa, ana hidrolik filtreyi sökerek metal kapak içerisinde siyah plastik parçaları olup olmadığına bir bakın. Varsa şayet buraya yazın. Bunlar da sorunsuzsa direksiyon pompası elemanları aşınmış olabilir hocam.

Son düzenleme:
Benim jd nin direksiyonu da öyle ama soğukken dönmüyor takıla takıla dönüyor ama ısınınca rahatlıyor. Yağını tamamladım, filtre yi değiştirdim hala aynı ve ilk çalıştırmada kollar falan geç kalkıyor

Benim jd nin direksiyonu da öyle ama soğukken dönmüyor takıla takıla dönüyor ama ısınınca rahatlıyor. Yağını tamamladım, filtre yi değiştirdim hala aynı ve ilk çalıştırmada kollar falan geç kalkıyor
Bu yağ viskozitesiyle alakalı hocam. Soğuk olan şanzıman yağının filtrelenebilirliği ve sıkıştırabilirliği düşük oluyor. Isındıktan sonra incelerek sorunsuz çalıştırıyor.

Aynısı bendede var soğuk havada 5503 2 dakika direksiyon dönmüyo, hidrolij kalkmıyor, sonra bişey yok, ama 5720 yi kardada çalıştırsan bişey yok, alman başka.

traktörünüz kaç model? siyah gövdelilerde direksiyon pompası öncesi 2. bir hidrolik filtresi daha mevcut. Ana hidrolik filtre ve varsa 2. direksiyon filtreleri değişti mi ? Şanzıman yağ miktarı çubuğun neresinde? direksiyon pompasına giren kalın hortumun kelepçelerinin sıkı olup olmadığını kontrol edin. Sistemde hava olmasın. Bunlardan sonra halen yapıyorsa, ana hidrolik filtreyi sökerek metal kapak içerisinde siyah plastik parçaları olup olmadığına bir bakın. Varsa şayet buraya yazın. Bunlar da sorunsuzsa direksiyon pompası elemanları aşınmış olabilir hocam.

2006 model dediğiniz gibi yapayım işin özü ben anlamıyorum ustalar da anlamıyorlar bakımı yeni yapıldı 3 ay kadar oldu malum mevsimden dolaylıda çalışmadı olası bir pompa arızasında bunun tamiri mümkünmüdür çünkü sıfır pompa fiyatı 2500 TL civarinda okudum

Hiç dönmüyor değil sadece zor dönüyor pullukda sıra başlarına gelince zorlanıyor kollar ama iş görüyor hidrolik kaldırmada vs sorun yok

2006 model dediğiniz gibi yapayım işin özü ben anlamıyorum ustalar da anlamıyorlar bakımı yeni yapıldı 3 ay kadar oldu malum mevsimden dolaylıda çalışmadı olası bir pompa arızasında bunun tamiri mümkünmüdür çünkü sıfır pompa fiyatı 2500 TL civarinda okudum
Tamiri yapılabilir tabii. Ama her yerde tamircisi bulunamayabilir. Araştırmanız lazım.

Bizim 5065 cok rampa olan yerde mesela ileri giderken geriye takinca veya tam tersini yapinca yapiyor ama cok rampa olan yerde yapiyo,ufak tefek rampalarda yapmiyo.Kisinda ne kadar soguk olursa olsun hicbi sıkıntı yok ne direksiyonda ne hidrolik kollarda.

Kalın boru mu şanzıman dan gelen? Pompa ya girdiği yerde mi conta
Evet kalın boru pompada değil arkadan şanzıman çıkışından sök oring conta var onu değiştir. Sertleşmişse hava alır
Pompa emiş yapıyor hava aldığı için direksiyon tirreme takılma yapar kollarda zorlamaz