PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
deprem bölgelerinde, betonarme çokkatlı-bina yapılması yasaklanmalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1444416" data-attributes="member: 59451"><p>Aslında teknoloji ilerledi, bina yapılırken 2-3-4 kaç cephesi varsa her cepheye bir kamera kaydı, diyelim 4 cepheli ve 4 kamera kaydı tutulsun, kayıtlar hem onay veren belediyede bulunsun hemde o binadan konut satın alacaklara belirli ücret karşılığı verilsin, insanlar yapım aşamalarının her anını görsünler izlesinler.</p><p></p><p> yapı denetim şirketi falan olmasın ben özel denetimin işlemediği kanaatindeyim, üstelik özel yapı denetim yapanları tıpkı yollarda polis kontrol noktasına benzetiyorum, kontrolü nasıl yaptıklarını biliyor ve oradan geçerken tedbiri alıyor sürücüler, yada güzergah değiştiryor. Bu yapı denetimleri yüzünden inşaat sektöründe binayı dikerken yanlış yoldan inşa etmenin yolunu buluyorlar, diyelimki binanın altı geniş dükkan olacak şekilde tasarlıycak, böylece altı market olacak iyi paraya satacak, binanaın statik projesinde öyle bi ayar çekiyorki yönetmeliğe göre oluyor yapı denetimden geçiyor, fakat altı kestane üstü şişhane bina oluyor, ben buna zorlama proje diyorum kısaca, gerçekte uygulama safhasında en ufak yetersiz işçiliğin ve malzeme noksanlığını deprem affetmiyor yakalıyor, altı oto garaj ve dükkan olan tüm binalar bence çok riskli, binanın çürük ve eksik yapılması ayrı mesele, fakat zorlama projelerin artık uygulanması yasaklanmalı orası kesin.</p><p></p><p> Bina konutsa konut, öyle altı muazzam geniş dükkan üstü konut, dükkanlarda ortalarda kolon yok tamam güzel market olur kolonlar hep kenarda ama bu binanın depremdeki riski, beğenilmeyen kutu gibi odaları olan altı dükkan olmayan otopark olmayan toki evleri gibi temele inen yükü dengeli kolon aplikasyonu ile sağlamadığı için zorlama projedir en başından, bunlar altı otopark olanlar içinde geçerli, arabalar rahat rahat girip çıkacak diye geniş geniş kolon aplkiasyonu yap sen üstünede kat kat konut yap, ondan sonra deprem bu binayı es geçsin diye bekle otur, olmaz öyle şey. Otopark işyeri ayrı tasarım ister konut ayrı tasarım ister bu çok açık, altı kestane üstü şişhane binadan fersah fersah kaçmak akıllı adamın işi, konut sahibi olmak yerine müteahhide alt katta geniş dükkan sahibi yapmanın mantığı yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1444416, member: 59451"] Aslında teknoloji ilerledi, bina yapılırken 2-3-4 kaç cephesi varsa her cepheye bir kamera kaydı, diyelim 4 cepheli ve 4 kamera kaydı tutulsun, kayıtlar hem onay veren belediyede bulunsun hemde o binadan konut satın alacaklara belirli ücret karşılığı verilsin, insanlar yapım aşamalarının her anını görsünler izlesinler. yapı denetim şirketi falan olmasın ben özel denetimin işlemediği kanaatindeyim, üstelik özel yapı denetim yapanları tıpkı yollarda polis kontrol noktasına benzetiyorum, kontrolü nasıl yaptıklarını biliyor ve oradan geçerken tedbiri alıyor sürücüler, yada güzergah değiştiryor. Bu yapı denetimleri yüzünden inşaat sektöründe binayı dikerken yanlış yoldan inşa etmenin yolunu buluyorlar, diyelimki binanın altı geniş dükkan olacak şekilde tasarlıycak, böylece altı market olacak iyi paraya satacak, binanaın statik projesinde öyle bi ayar çekiyorki yönetmeliğe göre oluyor yapı denetimden geçiyor, fakat altı kestane üstü şişhane bina oluyor, ben buna zorlama proje diyorum kısaca, gerçekte uygulama safhasında en ufak yetersiz işçiliğin ve malzeme noksanlığını deprem affetmiyor yakalıyor, altı oto garaj ve dükkan olan tüm binalar bence çok riskli, binanın çürük ve eksik yapılması ayrı mesele, fakat zorlama projelerin artık uygulanması yasaklanmalı orası kesin. Bina konutsa konut, öyle altı muazzam geniş dükkan üstü konut, dükkanlarda ortalarda kolon yok tamam güzel market olur kolonlar hep kenarda ama bu binanın depremdeki riski, beğenilmeyen kutu gibi odaları olan altı dükkan olmayan otopark olmayan toki evleri gibi temele inen yükü dengeli kolon aplikasyonu ile sağlamadığı için zorlama projedir en başından, bunlar altı otopark olanlar içinde geçerli, arabalar rahat rahat girip çıkacak diye geniş geniş kolon aplkiasyonu yap sen üstünede kat kat konut yap, ondan sonra deprem bu binayı es geçsin diye bekle otur, olmaz öyle şey. Otopark işyeri ayrı tasarım ister konut ayrı tasarım ister bu çok açık, altı kestane üstü şişhane binadan fersah fersah kaçmak akıllı adamın işi, konut sahibi olmak yerine müteahhide alt katta geniş dükkan sahibi yapmanın mantığı yok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
deprem bölgelerinde, betonarme çokkatlı-bina yapılması yasaklanmalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt