PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
deprem bölgelerinde, betonarme çokkatlı-bina yapılması yasaklanmalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Cotyarî Evîne" data-source="post: 1444174" data-attributes="member: 96861"><p>Doğu Anadolu fay hattı - Kuzey Anadolu fay hattı tektonik, Ege ve kısmen Akdeniz bölgesi gibi çöküntü hatlarıyla Türkiye aktif bir deprem ülkesidir. </p><p></p><p>Öncelikle acilen bir Deprem Bakanlığı kurulmalı, tüm inşaat faaliyetleri durdurulmalıdır. Kesinlikle depreme dayanıklı üst teknoloji binalar inşaa edilmeli ayrıca bunlar sıkı denetim ve testlerden geçmeli. Her önüne gelen bina yapamamalı, köylerde bile inşa edilecekse gerekli izin, denetim vs.‘den geçmeli. </p><p></p><p>Deprem risk haritası çıkarılıp kuvvetli fayların üzerine inşaat yapılmamalı gerekirse mesire alını olmalıdır. Hatta bütün inşaat firmaları devletle ortaklaşa bir şekilde yapılaşma faaliyetlerinde bulunmalı. Katiyen devlet bu işin uzağında durmamalı ve bu olaya milli güvenlik politikasıyla yaklaşmalı. </p><p></p><p>Neden mi milli güvenlik..?</p><p></p><p>Depremi o gece tüm gerçeğiyle yaşayan ve o gece şehirdeki korkunç hareketliliği gören biri olarak bunları söylüyorum..</p><p></p><p>10 ilde büyük bir deprem gerçekleşmiş her yer harabeye dönüşmüş. Gıda ve barınma krizi yaşanacak duruma gelmiş. Allah korusun bu deprem daha büyük olsa ve eş zamanlı olarak bir kaç ilde daha olmuş olsaydı; bütün ana arterler kapanacak, ülke genelinde gıda krizi çıkacak, her taraf yağmalanacak, insanlar birbirine saldıracak, askeri ordu ve polis yetersiz kalıp yağmacıların eline geçecek, banka ve rezervler peşkeş çekilecek ve kısaca bir ülke yok olacaktır. Çünkü İstanbul depremi için de ürkütücü senaryolar konuşuluyor.</p><p></p><p>Bu yıkımları ve yitirdiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz ama yeteri önlem alarak bir daha bunları yaşamayız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cotyarî Evîne, post: 1444174, member: 96861"] Doğu Anadolu fay hattı - Kuzey Anadolu fay hattı tektonik, Ege ve kısmen Akdeniz bölgesi gibi çöküntü hatlarıyla Türkiye aktif bir deprem ülkesidir. Öncelikle acilen bir Deprem Bakanlığı kurulmalı, tüm inşaat faaliyetleri durdurulmalıdır. Kesinlikle depreme dayanıklı üst teknoloji binalar inşaa edilmeli ayrıca bunlar sıkı denetim ve testlerden geçmeli. Her önüne gelen bina yapamamalı, köylerde bile inşa edilecekse gerekli izin, denetim vs.‘den geçmeli. Deprem risk haritası çıkarılıp kuvvetli fayların üzerine inşaat yapılmamalı gerekirse mesire alını olmalıdır. Hatta bütün inşaat firmaları devletle ortaklaşa bir şekilde yapılaşma faaliyetlerinde bulunmalı. Katiyen devlet bu işin uzağında durmamalı ve bu olaya milli güvenlik politikasıyla yaklaşmalı. Neden mi milli güvenlik..? Depremi o gece tüm gerçeğiyle yaşayan ve o gece şehirdeki korkunç hareketliliği gören biri olarak bunları söylüyorum.. 10 ilde büyük bir deprem gerçekleşmiş her yer harabeye dönüşmüş. Gıda ve barınma krizi yaşanacak duruma gelmiş. Allah korusun bu deprem daha büyük olsa ve eş zamanlı olarak bir kaç ilde daha olmuş olsaydı; bütün ana arterler kapanacak, ülke genelinde gıda krizi çıkacak, her taraf yağmalanacak, insanlar birbirine saldıracak, askeri ordu ve polis yetersiz kalıp yağmacıların eline geçecek, banka ve rezervler peşkeş çekilecek ve kısaca bir ülke yok olacaktır. Çünkü İstanbul depremi için de ürkütücü senaryolar konuşuluyor. Bu yıkımları ve yitirdiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz ama yeteri önlem alarak bir daha bunları yaşamayız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
deprem bölgelerinde, betonarme çokkatlı-bina yapılması yasaklanmalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt