PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
DEMİR 2000 cınsı bugdaylarımızdakı gelısme surecı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ebay06" data-source="post: 1297973" data-attributes="member: 76880"><p>Mehmet hocam sizin dediğiniz gibi tohumun genetik yapısı bence de çok önemli, o tohum için uygun şartlar oluştuğu zaman verim potansiyeli neyse onu verebiliyor ancak türkiye şartlarında bu kolay olmuyor bu kesin yalnız hemen hemen hergün bir gübre veya tohum ithalatçısı veya üreticisi çıkıp işte bizim gübremiz şöyle verim artırıyor işte bizim tohumumuz şöyle verim veriyor diye anlatıyor herkes kendi ürününü övüyor hangisini kullanalım? Bu sene bizim civar köylerden birinde şirketin bi tanesi sözleşmeli ekim yaptırmış tohum ismini vermiyorum hasat zamanı 4 tane fotoğraf çekmiş altına yazmış 936 kg verim aldık diye tohum ukrayna orjinli bir çeşit tohumun lisansını veren firmanın kataloğunda max verimin 900 kg olduğu yazıyor, bizim buradaki şirketin ziraat mühendisine ben köylü cahil aklimla ısrarla soruyorum peki nasıl? Yanı nasil olduda siz bu tohumun kapasitesinin üzerine çıktınız ilk önce söylemek istemedi lakin ben ısrarla sorunca söylemeye mecbur kaldı 12 kg dap ile 18 kg tohum ile ekim yapıldığını üstede 10 kg üre atıldığını söyledi birde ot ilacı yapıldığını söylüyor, yani buna çocuk olsa inanmaz bir kere atılan azot miktarı fosfor miktarı o verim için yetersiz bunu herkes biliyor bunu dediğimde toprak analizi sonucuna göre hareket ettiklerini söylüyor, e tamam hadi gübre tuttu peki ya kök boğaz pas ilacı hiçbiri yok diyor ya benim 600 kg verecek buğdayım bile pas hastalığına yakalaniyorken 900 üzeri kesin yakalanır diyorum, tohum hastalığa dayanaklı diyor sonrasında güldüm geçtim çünkü aynı tohumu 3 sene önce bizim köyümüzde farklı bi şirket ekmişti ve 20 kg dap 20 kg tohum üç sefer 10 kg üst gübre pas ilacı falan 600 kg verim almışlardı, şimdi bu mühendis arkadaşa inanalım mı? Bu böyle şimdi bi gübre 25-500 kg verim artışı yapıyorsa hangi kullanım şartlarıyla bunu nasıl başarıyor, bunu bilmek isterim eğer öyle birşey oluyorsa benim ortalama 400 kg veren iki sıralı arpama bu gübreden ne kadar vererek 900 kg çıkarabilirim ve bunun bana maliyeti ne olur yani boştan yere dap,üre bunlarla uğraşmayalım biraz uzun oldu kusura bakmayın</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ebay06, post: 1297973, member: 76880"] Mehmet hocam sizin dediğiniz gibi tohumun genetik yapısı bence de çok önemli, o tohum için uygun şartlar oluştuğu zaman verim potansiyeli neyse onu verebiliyor ancak türkiye şartlarında bu kolay olmuyor bu kesin yalnız hemen hemen hergün bir gübre veya tohum ithalatçısı veya üreticisi çıkıp işte bizim gübremiz şöyle verim artırıyor işte bizim tohumumuz şöyle verim veriyor diye anlatıyor herkes kendi ürününü övüyor hangisini kullanalım? Bu sene bizim civar köylerden birinde şirketin bi tanesi sözleşmeli ekim yaptırmış tohum ismini vermiyorum hasat zamanı 4 tane fotoğraf çekmiş altına yazmış 936 kg verim aldık diye tohum ukrayna orjinli bir çeşit tohumun lisansını veren firmanın kataloğunda max verimin 900 kg olduğu yazıyor, bizim buradaki şirketin ziraat mühendisine ben köylü cahil aklimla ısrarla soruyorum peki nasıl? Yanı nasil olduda siz bu tohumun kapasitesinin üzerine çıktınız ilk önce söylemek istemedi lakin ben ısrarla sorunca söylemeye mecbur kaldı 12 kg dap ile 18 kg tohum ile ekim yapıldığını üstede 10 kg üre atıldığını söyledi birde ot ilacı yapıldığını söylüyor, yani buna çocuk olsa inanmaz bir kere atılan azot miktarı fosfor miktarı o verim için yetersiz bunu herkes biliyor bunu dediğimde toprak analizi sonucuna göre hareket ettiklerini söylüyor, e tamam hadi gübre tuttu peki ya kök boğaz pas ilacı hiçbiri yok diyor ya benim 600 kg verecek buğdayım bile pas hastalığına yakalaniyorken 900 üzeri kesin yakalanır diyorum, tohum hastalığa dayanaklı diyor sonrasında güldüm geçtim çünkü aynı tohumu 3 sene önce bizim köyümüzde farklı bi şirket ekmişti ve 20 kg dap 20 kg tohum üç sefer 10 kg üst gübre pas ilacı falan 600 kg verim almışlardı, şimdi bu mühendis arkadaşa inanalım mı? Bu böyle şimdi bi gübre 25-500 kg verim artışı yapıyorsa hangi kullanım şartlarıyla bunu nasıl başarıyor, bunu bilmek isterim eğer öyle birşey oluyorsa benim ortalama 400 kg veren iki sıralı arpama bu gübreden ne kadar vererek 900 kg çıkarabilirim ve bunun bana maliyeti ne olur yani boştan yere dap,üre bunlarla uğraşmayalım biraz uzun oldu kusura bakmayın [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
DEMİR 2000 cınsı bugdaylarımızdakı gelısme surecı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt