Dostlar bu sene 20+20 ile DAP ı karıştırıp eksek sıkıntı olurmu ?
Ekimle beraber amonyum sülfat vermeyin kökleri yakma ihtimali yüksek.Yakmasa bile ph ı tek seferde düşürmez zaten.Üst gübreleme olarak amonyum sülfat kullanılabilir ama kardeşlenme döneminde ilk gübrelemeyi üre olarak yapmak daha doğru olur.İkinci gübrelemede ise amonyum sülfat tercih edilebilir.Bulunduğumuz bölgede toprak PH'sı yüksek olduğu için ekimde granüllü amonyum sülfat kullanmayı düşünüyorum. Sadece sülfatın yetersiz olacağı düşüncesindeyim. 20.20 süper (çinkolu) ile sülfatı karıştırıp atsam nasıl olur? Daha önce bu şekilde deneyen var mı? Birde granüllü sülfat üst gübre olarak da kullanılabilir mi ?
Ben gecen yil ekimde tabana sadece granul sulfat kullandim 15 kg ama pek ic acici olmadi. Onun yerine 20.20 kukurtlu cinkolu gubre kullanmaniz daha uygun olur yada durumunuz iyiyse dapla sulfati karistirio ekmek en guzeli olur
İki farkli 20.20 var süper olan kükürtlüDaha önceki paylaşımlarınızı incelediğimde 20.20 süper ile sülfatı karıştırıp ektiğinizi yazmışınız verim nasıldı? Bir de 20.20 nin içeriğinde kükürt yok galiba?
Dapla sulfati karistirip ekmistim verimden memnundum.Normal 20 20 de kukurt yok evet. Ama 20 20 nin kukurtlu cinkolu olani var yada super ekin gubresi var oda cok guzel bir gubre onuda kullanabilirsinizDaha önceki paylaşımlarınızı incelediğimde 20.20 süper ile sülfatı karıştırıp ektiğinizi yazmışınız verim nasıldı? Bir de 20.20 nin içeriğinde kükürt yok galiba?