Cizel onerisi

Abiler, dostlar 100beygir traktör için 30 35 santim derinlikte işleme kaydıyla 7li cizel(patlatma) mi 9lu mu uygundur
Toprak ağırsa 2 sıralı kurakta iş yapmıyor. Bence 4 çekerse 10lu 3 sıra. çünkü çıkan kesek şasiye dayanıyor. Çizel batmıyor. 9 lu üç sıra bulunmuyor. 7li ise traktörün genişliğini kurtarmaz. 4 çeker Hafif toprakta 11liyide çeker.

Biz çizeli genelde pulluk sonrası kaba tesviye için kullanırız
Nadiren dipkazanla patlattığımız yeri çizelle sürüp ekime hazırlandığımız da olur
Td110a 9lu yaylı döküm bacaklı kullandık.işler sıkışık olduğunda pancar anızını bununla çizip dik frezeleyip ekeriz.td110 pancar anızında 9lu yaylı anca 1 karış işler, dahasını traktör çekmez.
Eski tip yaysız sigortalı olanları bence iyi değil, sürümde vurma yaptırıyor
Şu anda yeni tip çelik bacaklı kullanıyoruz.hem tesviyeciliği hem sürümcülüğü döküm bacaklıya göre daha iyi, sanırım daha derin işlediği için traktörü biraz daha çok tutuyor.6714 traktöre 11li takıyoruz pancar anızında anca çekiyor

Detaylar aklıma geldikçe
Ağırlık önemli
Bacakların açıları farklı olur toprak yapısı İhtiyaca göre dik yada yatık seçilebilir
Bacak arası mesafede önemli
Bacakları şaseye bağlantı kelepçeler bazıları döküm bazıları kalın saç kesim döküm olanlar sigorta cıvatası keserken kırılabiliyor
Yaylı yada çelik bacak İhtiyaca göre seçilebilir

Biz çizeli genelde pulluk sonrası kaba tesviye için kullanırız
Nadiren dipkazanla patlattığımız yeri çizelle sürüp ekime hazırlandığımız da olur
Td110a 9lu yaylı döküm bacaklı kullandık.işler sıkışık olduğunda pancar anızını bununla çizip dik frezeleyip ekeriz.td110 pancar anızında 9lu yaylı anca 1 karış işler, dahasını traktör çekmez.
Eski tip yaysız sigortalı olanları bence iyi değil, sürümde vurma yaptırıyor
Şu anda yeni tip çelik bacaklı kullanıyoruz.hem tesviyeciliği hem sürümcülüğü döküm bacaklıya göre daha iyi, sanırım daha derin işlediği için traktörü biraz daha çok tutuyor.6714 traktöre 11li takıyoruz pancar anızında anca çekiyor
Ben sonbaharin taban taşını kırıp yazın pullukla sürmeyi dusunuyorum doğanlar yaylı var aklimda arazi taşlı biraz

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Detaylar aklıma geldikçe
Ağırlık önemli
Bacakların açıları farklı olur toprak yapısı İhtiyaca göre dik yada yatık seçilebilir
Bacak arası mesafede önemli
Bacakları şaseye bağlantı kelepçeler bazıları döküm bazıları kalın saç kesim döküm olanlar sigorta cıvatası keserken kırılabiliyor
Yaylı yada çelik bacak İhtiyaca göre seçilebilir
Doğanlar yaylı düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: ismail_17

Bu
Ben sonbaharin taban taşını kırıp yazın pullukla sürmeyi dusunuyorum doğanlar yaylı var aklimda arazi taşlı biraz
Yeni tiplerin hepsi aynı kalite aynı sistem füvi görğnüyor.bende de tarımöz var.
Yılan dili bıçaklı olsun, kanatlı bıçak olmasın, onunla taban falan kırılmaz, kanatlı bıçakla 10 cm derinliği çekemez traktör.bacak üzerinde L bıçaklar var, onlara da gerek yok.hem işlevsiz hem de traktörü tutuyor.sadece toprağı yırtmak için enerjiyi ve yakıtı harcarsınız böylece.
Derin sürüm yapacaksanız 9lu büyük gelir, hakkını vererek 7liyi ancak çeker td100.yine alacaksanız 9lu alın ama 9luyla derin sürüm yapamazsınız

Beşli çizel patlatmayı Temmuz ayında anıza çekeriz.
Mc Cormick C95Max , güçlendirilmiş traktör tam 4*4 düğmesini kilitleyerek 1800 rpm motor devriyle sürebiliyor.
NH T5.115 ise patinaj kilidine ihtiyaç duymuyor.
Erkunt 110 Lüx , güçlendirilmiş traktör ise yedili patlatmayı , malçlama yapmak için 15-20 cm derinlikte çekebiliyor.
30, 35 cm patlatma çekmek için beşli kullanırız.
MF 5455 , yedili patlatmayı otuz cm derinlikte rahat çekebiliyor.
NH TD100 traktör genel ağırlığı 4,5 ton .
TD100 ancak tav durumuna göre yedili çekebilir.