PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Gaia" data-source="post: 1000382" data-attributes="member: 60321"><p><strong>Ynt: Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi</strong></p><p></p><p>Çok güzel yorumlar yazılmış. Bazı konular bazı yorumlar ' ' Neden daha önce kayıt olmadım ? ' ' diye düşündürüyor beni.</p><p></p><p>Bende küçük yaştan beri sürekli anne-baba tarafından, oku köyde kalma. Köyde kalıp napıcan oku köyde çamurla tezekle uğraşıp vucüt gücüyle iş yapıcağına şehirde aklınla kalemle çalışıp kazan, diye baskı yapıldı. Hala daha yapılıyor. Ama benim sevdiğim şey köy. Ben köydeyken mutluyum. Hayattaki asıl amaçta mutlu olmak değil mi ? Zaten insan sevdiği işte başarılı olur. Lisede bir hocamın sözü vardı : Çok para alıp işe giderken ayaklarım geri geri gideceğine az para alıp koşa koşa gideyim, derdi.</p><p></p><p>Köyde eskiden her iş insan gücüyle yapılırmış(Bana birazı denk geldi yaşımdan dolayı). O zamanlar köyde yaşanlar bu işleri kız-erkek fark etmeden yaparlarmış(annem-babam). Bu yüzden şimdinin anne-babaları kızlarını köye gelin vermek istemiyorlar.</p><p></p><p>Ama gel gör ki işler değişmeye başladı. Şuan her ince işi yapıcak makinalar üretildi. Çiftçilik eskiye nazaran kolaylaştı emek azaldı. Ama bu düşünce hala değişmedi.</p><p></p><p>Bizim kızlarımızda(benim yaşıtlarım) şehirden biriyle evlenip(zengin koca. Sevginin bir adım önünde) köyde uğraşmadan(annelerinin anlattıklarına göre) rahat bir hayat, istediğine istediği an ulaşma, lüks yaşam gibi etmenlerden dolayı şehirde yaşamak istiyorlar. Hayaller bu yönde. Köyde yaşayan insanların çok azının sosyal yaşamları var. Çoğunun tatili yok. Bunlar hep eksi köy için.</p><p></p><p>Ama şehirde hayat pahalı. Çoğu kız umduğunu bulamıyor. Hayalleri çoğunun suya düşüyor. Birçoğu çalışmaktan çok yatmayı seviyor. Bu yüzden köyde normal yaşantıdan çok şehirde zor ama yatarak yaşamayı tercih ediyorlar.</p><p></p><p>Aslında köyde yaşayarak şehirdekinden daha kaliteli bir hayat yaşanabilir. Ama ilk önce çalışmayı sevmek lazım. Köyde her işini kendin yapmaktan daha zevkli ne var ? Kendi yiyeceğini, içeceğini kendin üretiyosun. Ben şehirden çok köyü seviyorum.</p><p></p><p>Kızları bırakın çoğu erkek bile köye gitmek istemiyor, köyü sevmiyor. Köyde olanlarda(birçoğu) iş yapmayı sevmiyor işten kaçıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gaia, post: 1000382, member: 60321"] [b]Ynt: Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi[/b] Çok güzel yorumlar yazılmış. Bazı konular bazı yorumlar ' ' Neden daha önce kayıt olmadım ? ' ' diye düşündürüyor beni. Bende küçük yaştan beri sürekli anne-baba tarafından, oku köyde kalma. Köyde kalıp napıcan oku köyde çamurla tezekle uğraşıp vucüt gücüyle iş yapıcağına şehirde aklınla kalemle çalışıp kazan, diye baskı yapıldı. Hala daha yapılıyor. Ama benim sevdiğim şey köy. Ben köydeyken mutluyum. Hayattaki asıl amaçta mutlu olmak değil mi ? Zaten insan sevdiği işte başarılı olur. Lisede bir hocamın sözü vardı : Çok para alıp işe giderken ayaklarım geri geri gideceğine az para alıp koşa koşa gideyim, derdi. Köyde eskiden her iş insan gücüyle yapılırmış(Bana birazı denk geldi yaşımdan dolayı). O zamanlar köyde yaşanlar bu işleri kız-erkek fark etmeden yaparlarmış(annem-babam). Bu yüzden şimdinin anne-babaları kızlarını köye gelin vermek istemiyorlar. Ama gel gör ki işler değişmeye başladı. Şuan her ince işi yapıcak makinalar üretildi. Çiftçilik eskiye nazaran kolaylaştı emek azaldı. Ama bu düşünce hala değişmedi. Bizim kızlarımızda(benim yaşıtlarım) şehirden biriyle evlenip(zengin koca. Sevginin bir adım önünde) köyde uğraşmadan(annelerinin anlattıklarına göre) rahat bir hayat, istediğine istediği an ulaşma, lüks yaşam gibi etmenlerden dolayı şehirde yaşamak istiyorlar. Hayaller bu yönde. Köyde yaşayan insanların çok azının sosyal yaşamları var. Çoğunun tatili yok. Bunlar hep eksi köy için. Ama şehirde hayat pahalı. Çoğu kız umduğunu bulamıyor. Hayalleri çoğunun suya düşüyor. Birçoğu çalışmaktan çok yatmayı seviyor. Bu yüzden köyde normal yaşantıdan çok şehirde zor ama yatarak yaşamayı tercih ediyorlar. Aslında köyde yaşayarak şehirdekinden daha kaliteli bir hayat yaşanabilir. Ama ilk önce çalışmayı sevmek lazım. Köyde her işini kendin yapmaktan daha zevkli ne var ? Kendi yiyeceğini, içeceğini kendin üretiyosun. Ben şehirden çok köyü seviyorum. Kızları bırakın çoğu erkek bile köye gitmek istemiyor, köyü sevmiyor. Köyde olanlarda(birçoğu) iş yapmayı sevmiyor işten kaçıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt