PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik bırakılıp nasil bir iş yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İbrahim_78" data-source="post: 1454429" data-attributes="member: 93912"><p>Sevgili arkadaşım, öncelikle şunu belirtmek isterim ben çiftçi değilim. Hobi amaçlı iki senedir 13 dönüm yer ekiyorum, bi evvelki sene arpa ektim 5800kg arpa aldım maliyetim dönüm başı 1000tl tuttu ve dönümden 2000tl kar ettim, yahu dedim bu işte para var tuttum o sene 14dönüm bi tarla daha aldım, boşta duran akrabamızın 30dönüm yeri içinde izin aldım yaklaşık 60 dönüme kadar bi araziyi ekmeye niyetlendim ama bazı sebeplerden onları ekemedim ve arpa ektiğim 13 dönümlük tarlaya geçen senede buğday ektim ve aynı tarladan 4800 kg buğday çıktı ve bu seneki maliyetim 2000tl tuttu. Buğdayı, tmo ya verebildim bu sayede de dönümünden yaklaşık 2000 tl kar ettim,</p><p>maliyet hesabında gübre, ilaç, tohum, yakıt, biçerçi, balyacı, kantar ücreti ,deponun önüne koyduğum fare zehir,i ne kadar cebimden çıkan bütün kalemleri ekleyerek yaptım, maliyete eklemediğim kendi işciliğim ile makinelerin yıpranması</p><p>şimdi soruyorum bi evvelki sene bin lira olan maliyet geçen sezonda iki bin oldu, gelecek sezon bu şekilde artar ve dönüm maliyetim 4bin olursa bu sezonda ki ciroya hiç dokunmamak lazım ki seneye tarlanın hakkettiği her şeyi verebilelim, hadi ben verdim diyelim sonuçta ektiğim yer belli yine en fazla 30 dönümlük yere ekerim geri kalanına fiğ, bezeyle tarzı bi şey ekip baharda yeşilken tekrar toprağa katarım, tarla güçlensin diye ama 500 dönüm 1000 dönüm eken bu işten çocuk okutan evlendiren hasta bakan borç ödeyen yani çiftçi, hayatını buradan gelene bağlayan bu sermayeyi nereden bulacak çok merak ediyorum.</p><p>dediğim gibi ben çiftçi değilim ama hesap ortada Allah çiftçiye kolaylık versin bu şekilde sürdürülebilir bi çiftçilik ben öngöremiyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İbrahim_78, post: 1454429, member: 93912"] Sevgili arkadaşım, öncelikle şunu belirtmek isterim ben çiftçi değilim. Hobi amaçlı iki senedir 13 dönüm yer ekiyorum, bi evvelki sene arpa ektim 5800kg arpa aldım maliyetim dönüm başı 1000tl tuttu ve dönümden 2000tl kar ettim, yahu dedim bu işte para var tuttum o sene 14dönüm bi tarla daha aldım, boşta duran akrabamızın 30dönüm yeri içinde izin aldım yaklaşık 60 dönüme kadar bi araziyi ekmeye niyetlendim ama bazı sebeplerden onları ekemedim ve arpa ektiğim 13 dönümlük tarlaya geçen senede buğday ektim ve aynı tarladan 4800 kg buğday çıktı ve bu seneki maliyetim 2000tl tuttu. Buğdayı, tmo ya verebildim bu sayede de dönümünden yaklaşık 2000 tl kar ettim, maliyet hesabında gübre, ilaç, tohum, yakıt, biçerçi, balyacı, kantar ücreti ,deponun önüne koyduğum fare zehir,i ne kadar cebimden çıkan bütün kalemleri ekleyerek yaptım, maliyete eklemediğim kendi işciliğim ile makinelerin yıpranması şimdi soruyorum bi evvelki sene bin lira olan maliyet geçen sezonda iki bin oldu, gelecek sezon bu şekilde artar ve dönüm maliyetim 4bin olursa bu sezonda ki ciroya hiç dokunmamak lazım ki seneye tarlanın hakkettiği her şeyi verebilelim, hadi ben verdim diyelim sonuçta ektiğim yer belli yine en fazla 30 dönümlük yere ekerim geri kalanına fiğ, bezeyle tarzı bi şey ekip baharda yeşilken tekrar toprağa katarım, tarla güçlensin diye ama 500 dönüm 1000 dönüm eken bu işten çocuk okutan evlendiren hasta bakan borç ödeyen yani çiftçi, hayatını buradan gelene bağlayan bu sermayeyi nereden bulacak çok merak ediyorum. dediğim gibi ben çiftçi değilim ama hesap ortada Allah çiftçiye kolaylık versin bu şekilde sürdürülebilir bi çiftçilik ben öngöremiyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik bırakılıp nasil bir iş yapılır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt