PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik bırakılıp nasil bir iş yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1453810" data-attributes="member: 25349"><p>Tarımda kârlılık azalmaktadır.Bunun en önemli sebebi enflasyondur.İklim şartlarıyla oluşan olumsuzluklar bunun dışındadır.Ancak enflasyonla bu faktörün birlikte olması 'çarpan etkisi'yaratmaktadır.Belki kendi malın 100 dekar sulu arazide kendi araçlarınla üretim yapmak şu an için sürdürülebilir ama daha az arazide ve kuruda 300 dekarın altı,hayvancılık ( bizzat gütmek şartıyla) gibi yan uğraşlar olmadan sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.Biz civata,mamul eşya,perakendeci gibi girdilerimize belirli bir kâr oranı ekleyerek satabilen bir kesim değiliz.Üretimimizin fiyatı kamu otoritesinin kontrolü altındadır.Enflasyon kontrolü iki yıldır olduğu gibi istendiği anda pekalâ sırtımıza yüklenebilmektedir.Vadeli satan tedarikçi bile şu anda zordadır.Peşin 3500 mısır tohumunu bana harman vadeli 3800 e veren dükkan şu anda zarardadır.Kârı gitmiştir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1453810, member: 25349"] Tarımda kârlılık azalmaktadır.Bunun en önemli sebebi enflasyondur.İklim şartlarıyla oluşan olumsuzluklar bunun dışındadır.Ancak enflasyonla bu faktörün birlikte olması 'çarpan etkisi'yaratmaktadır.Belki kendi malın 100 dekar sulu arazide kendi araçlarınla üretim yapmak şu an için sürdürülebilir ama daha az arazide ve kuruda 300 dekarın altı,hayvancılık ( bizzat gütmek şartıyla) gibi yan uğraşlar olmadan sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.Biz civata,mamul eşya,perakendeci gibi girdilerimize belirli bir kâr oranı ekleyerek satabilen bir kesim değiliz.Üretimimizin fiyatı kamu otoritesinin kontrolü altındadır.Enflasyon kontrolü iki yıldır olduğu gibi istendiği anda pekalâ sırtımıza yüklenebilmektedir.Vadeli satan tedarikçi bile şu anda zordadır.Peşin 3500 mısır tohumunu bana harman vadeli 3800 e veren dükkan şu anda zarardadır.Kârı gitmiştir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik bırakılıp nasil bir iş yapılır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt