PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçiliğe yeni başlayan için 200 dönüm tarla kiralamak mantıklımı ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1455515" data-attributes="member: 59451"><p>Evet ülkemiz tüketim ekonomisi, alın satın ekonomiye can verin dediler tüketim ekonomisini desteklediler, dünyada faizlerde düşüktü tabiyki bu model yürüdü, üretim ekonomisi değiliz, japonya almanya italya gibi üret ihrac et ekonomisi olmak başka iş.</p><p></p><p>Üreticilik çiftçilik iş değil, niye? üreticiden yana ekonomi politikaları yokda ondan, ama üçe alıp beşe satan iş yapmış oluyor, yanında çiftçiliği hobi olarak yapabilir, çünkü yaptığı işten yani üçe alıp beşe satmaktan kazanıyor, sıkıntısı yok, hatta basit işini yaparken canı sıkılıyor hobi olarak çiftçilik yapıyor.</p><p></p><p> Üretimin değeri olmayınca, tüketim ekonomsinde 3 e alıp 5 e satanın keyfi yerinde, çiftçilik ise ülkemizde geniş ve büyük arazilerde yapılmadığından, küçük ölçekte yapılan çiftçilik hobi olarak çiftçilik yapanın ölçeğinde, gelişemedi, evet tarım ülkesiyiz ama, gerçekler bunlar.</p><p></p><p> O yüzden ben asıl konuya cevap yazayım şimdi.</p><p></p><p> Yapın kardeşim,, eğer yaptığınız bir iş var ve canınız sıkılıyorsa hiç sormayın dalın çiftçiliğe, tarla kiralayın satın alabiliyorsanız satın alın bu çiftçiliği yapın, sen yapmıycaksın o yapmıycak kim yapacak?</p><p></p><p> Şunuda yazayım, çiftçiliği bilende yapar bilmeyende yapar, başka böyle meslek yok zaten, kazanırsanda kendine kazanamasanda kendine, ama olurda o yıl kazanamazsan nasılsa yaptığın iş varsa kazancın varsa dokunmaz, düşünmene gerek yok, yaparsın hobini stresini atarsın, keyfine bakarsın, asıl işinde asgari ücretle dükkanı bekleyen depoyu sırtlayan hamalında vardır, eee daha ne istersin.</p><p></p><p> Ama memur emeklisi veya geliri olmayan biriysen, üreticiliği değilde tüketim ekonomisinde 3 e alıp 5 satma işlerini yaparsan daha iyi olur, kedi köpek mamasını küçücük dükkanda satan lüks semtte dairesini alıyor sıfır araba alıyor, dedesinden kalan tarlada çiftçilik yapıp dünya girdi masrafıyla yem üreten ürünü satamıyor satsa ucuza veriyor kazanamıyor, Nohut bu sene para yapar, seneye tüm Türkiye eker bakar kalırsın kime satacağını bilemezsin, onun için ayağına mal getirenden yağ al ve ayağına gelen müşteriye yağ sat kazan ondan sonra canın sıkılınca gel hobi olarak çiftçilik yap en iyisi derim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1455515, member: 59451"] Evet ülkemiz tüketim ekonomisi, alın satın ekonomiye can verin dediler tüketim ekonomisini desteklediler, dünyada faizlerde düşüktü tabiyki bu model yürüdü, üretim ekonomisi değiliz, japonya almanya italya gibi üret ihrac et ekonomisi olmak başka iş. Üreticilik çiftçilik iş değil, niye? üreticiden yana ekonomi politikaları yokda ondan, ama üçe alıp beşe satan iş yapmış oluyor, yanında çiftçiliği hobi olarak yapabilir, çünkü yaptığı işten yani üçe alıp beşe satmaktan kazanıyor, sıkıntısı yok, hatta basit işini yaparken canı sıkılıyor hobi olarak çiftçilik yapıyor. Üretimin değeri olmayınca, tüketim ekonomsinde 3 e alıp 5 e satanın keyfi yerinde, çiftçilik ise ülkemizde geniş ve büyük arazilerde yapılmadığından, küçük ölçekte yapılan çiftçilik hobi olarak çiftçilik yapanın ölçeğinde, gelişemedi, evet tarım ülkesiyiz ama, gerçekler bunlar. O yüzden ben asıl konuya cevap yazayım şimdi. Yapın kardeşim,, eğer yaptığınız bir iş var ve canınız sıkılıyorsa hiç sormayın dalın çiftçiliğe, tarla kiralayın satın alabiliyorsanız satın alın bu çiftçiliği yapın, sen yapmıycaksın o yapmıycak kim yapacak? Şunuda yazayım, çiftçiliği bilende yapar bilmeyende yapar, başka böyle meslek yok zaten, kazanırsanda kendine kazanamasanda kendine, ama olurda o yıl kazanamazsan nasılsa yaptığın iş varsa kazancın varsa dokunmaz, düşünmene gerek yok, yaparsın hobini stresini atarsın, keyfine bakarsın, asıl işinde asgari ücretle dükkanı bekleyen depoyu sırtlayan hamalında vardır, eee daha ne istersin. Ama memur emeklisi veya geliri olmayan biriysen, üreticiliği değilde tüketim ekonomisinde 3 e alıp 5 satma işlerini yaparsan daha iyi olur, kedi köpek mamasını küçücük dükkanda satan lüks semtte dairesini alıyor sıfır araba alıyor, dedesinden kalan tarlada çiftçilik yapıp dünya girdi masrafıyla yem üreten ürünü satamıyor satsa ucuza veriyor kazanamıyor, Nohut bu sene para yapar, seneye tüm Türkiye eker bakar kalırsın kime satacağını bilemezsin, onun için ayağına mal getirenden yağ al ve ayağına gelen müşteriye yağ sat kazan ondan sonra canın sıkılınca gel hobi olarak çiftçilik yap en iyisi derim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçiliğe yeni başlayan için 200 dönüm tarla kiralamak mantıklımı ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt