geçenlerde eskişehirde makine ekipman satan yerleri dolaşıyordum. yeni gelen alet edevat bakmaya hemde güneşli havadan istinaden gezeyim dedim. Makinacıların önünde sanki kuyruk var.o kadar kalabalık.pulvarizatör ve gübre serpme makinası alan alana. satıcı bizi gördü tanıdık tabi. gel sana şunu vereyim şu fiyata başkasına yapmam bu fiyata bak diyor. eminim herkese aynı şeyi söylüyordur. makineler cafcaflı yeni teknoloji. alasım gelmedi değil. ama dedim bende zaten 600 lt lk pistonlu var ne gerek varki almaya boşa para.içeri girdiğimde inanın 3 klasör senet dosyası. satıcılar dehşet para kazanıyor bu işten. çiftçi senede 8/9 veya 10 ay çalışır eli ayağı çamurdan çıkmaz o adamların 1 ayda kazandıklarını belki kazanmıyordur. hani hep söylenir. çiftçi kazandığını demire yatırıyor diye. çok doğru. tamam ihtiyaç varsa alınmalı. ama sende zaten varsa komşu almış bende alacağım derse yada senede 1 kere 2 kere kullanacaksan ne gerek var. komşudan da ödünç alınabilir. ha 1000 dönüm yer işliyorsan komşudan da istenmez o ayrı.sözüm 50/100 dönüm ekip garajı alet edevatla doldurana.ben böyle düşünüyorum takdir sizin.