çiftçi ezildi mi...

Bunlar gitmeden bu ülkede hiçnirşey değişmez hangi bakan işten anlıyor özel hastanesi olan işadamını sağlık bakanı yaparsan sağlık söktörü çöker eğitim tarım hepsi battırdılar devletin kar eden neyi kaldı ki tarımı iyi olaun halk uyanmasın ekmek artmasında kim batmış omurlarında değilsaltanatı süren kendileri sürünen halk bütçeyebakın sağlık eğitim uerlerde sürünüyor akşam kabul ederseler çiftçinin elektriğini bedava yapalım diyor aydın için yeraen tü yetki elinizde isteaen bedava yaparsın muhalefete sormazsın istedikleri kanunları geçirirken gecenin ilerleyen saatlerinde oynayarak geçirdiler ülkeyi bıatırmadan gitmeyeceklerde çocuklara üzülüyorum virüsvar okullarda temizlikçi yok edirne belediyeai haftada 2gün yolluyormuş okul müdürü velilerden toplarsa bu seferde müdür doymadı derler pislik götürüyor biz halk olarak 1 köye 2 camii yaparız bir okul yapmayız camii ye klimayı ısıtıcıyı takarız okula gelince elimiz titrer diyanet o kadar bütçeyi nereye harcıyor 10milyon mülteci ülkeyi iflasa ve iç savaşa sürüklüyor bu iyi günlerimiz.

Hocam patlıcan/kabak , sebze deme, sinirlendirme milleti.
Sebzede çiftçiliğin bir koludur, köyde ek iş olarak yapılıyor.
Alternatif ürün olarak , ıspanak, lahana, karnıbahar, pırasa, marul, roka, maydanoz, enginar , örtü altı salatalık , çilek, bamya v.s. ekilen tarlalarımız mevcuttur.
İşletme gideri yüksek olan ürünleri de söylemek durumundayız.
Buğdayı, 3 yıl önce 1 TL den sattık, 55 TL/çuval üre gübresi almıştık,
2 yıl önce 130 krş tan sattık, 110 TL/çuval üre gübresi almıştık,
Geçtiğimiz sezon 230 krş tan sattık, 150 TL/çuval üre gübresi almıştık ,
Gübre fiyatının en az %50 sübvanse edilmesi gerektiği aşikardır.
2000 li yıllardan önce de yapılan bir uygulamaydı.
Çözüm yolu önerisi de sunuyoruz.
Ahırdaki danayı 60 TL/kg , boş kasaplık ineği 45 TL/kg dan kesiyorlar diye sinirlenmiyoruz.
Tİgem, 32 000 TL ye damızlık düve satıyor, meram eden gidip alır.
İş değişikliği sebebiyle her malımızı satadabiliyoruz.
Site kuralları içerisinde yazmaya gayret gösteriyoruz.

Pazarda gün günü tutmaz kendimden biliyorum .
Raf ömrü kısa ürün sebze gününde satamadığın zaman sermayeyi kurtarmaya bakılır . Para kazandığın zaman tatlı kazandırır.
Biz bu işe hep nakit yönüyle bakıyoruz, bugün yeşillik satan bi pazarcı müşteriye çıkışıyordu demekki bi miktar stres var

Biz bu işe hep nakit yönüyle bakıyoruz, bugün yeşillik satan bi pazarcı müşteriye çıkışıyordu demekki bi miktar stres var
Ben kendi malımı sattığım için çok fazla incelemiyorum fakat alıp satma olduğu zaman kantarda fazla vermek poşet poşet büyük zarar eder . Hak yemeden ikna etmek çok önemli müşteriyi ürün fiyatını düzleyip Gıramj fazla koymak gibi 8 TL tutuyor 1 kg abla 10 TL olsun mu vs gibi 1200 Gr koyuyor sun .
Müşteriye sert çıkılmaz kesinlikle ve kesinlikle yanlış .

Ben kendi malımı sattığım için çok fazla incelemiyorum fakat alıp satma olduğu zaman kantarda fazla vermek poşet poşet büyük zarar eder . Hak yemeden ikna etmek çok önemli müşteriyi ürün fiyatını düzleyip Gıramj fazla koymak gibi 8 TL tutuyor 1 kg abla 10 TL olsun mu vs gibi 1200 Gr koyuyor sun .
Müşteriye sert çıkılmaz kesinlikle ve kesinlikle yanlış .
Bravo, musteriyi hos tutacaksin, o hep haklidir.

Dün Bi tane pazarcı yla konuştum adeta ağlıyacak adam üzüldüm çok zor durumdayız dıyor
Hee tabi,
Tarla,
Sürüm,
Çift
Tohum,
Alt gübre,
Üst gübre,
Kaplama ilaç,
Ot ilacı,
Sulama,
Çapa,
Söküm,
Seçme,
Çuvallama,
Eve taşıma,
Sonra pazarının
Sonra tüccarın ayağına taşıma.

Sattım 2 tl'ye.

Pazarcı önüne dizdiğim patatesi,
Oturduğu yerde sattı 4 tl'ye.
Benim masraflara,zahmete bakın,
Tüccarın zahmetine bakın.
Bence tüccarın tek zahmeti,
Al gülüm ver gülüm.

Ben değilde o ağlayacak,öylemi.

Ağlıyorsa gelsin,benimle tarlada çalışsın nasıl ağlanırmış görsün.

Selam emek veren herkese.