PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ciddi, Tecrübeli Abi ve Kardeşlerden Bilgi Talep Ediyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Dr_Çiftçi" data-source="post: 1468492" data-attributes="member: 106389"><p>bir önceki soruna cevap vermedim zaten cevap verildiği için. bu sorunun cevabı ise: kendine ait ekipmanların, arazin varsa ve üstüne ek gelir/maaşın varsa bu iş rahatlıkla yapılır ve para kazandırır. onun dışında bu işe sonradan girmek çok zor. illaki çiftçilik yapacaksanız bahçecilik daha rahattır. kazancı daha iyidir... taşıma su ile değirmen dönmez. kendinize bu işi bilen bir ortak bulun yada bu amele olarak biraz tarlada terleyin yoksa bu iş öyle 1 yılda öğrenilecek iş değil. çok çabuk değişen koşullar var şu anda. gerek iklim gerek tohum sulama vs vs. değil 5 yıl 2 yıl önceki koşullardan eser yok. memlekette son 4 yılda yaşanmadık şey yok. mesela 1 yıl: fırtına(sulanmış mısırları tamamen yatırdı sulanmamışları kırdı)+dolu+ekim zamanı olan kuraklık en iyi verim 1200 civarı ortalama 800-900 bizde dönüme 1k zarar vardı ki bizim genel olarak kemdi yerlerimizi ekmemize rağmen bu kadar zarar ettik. diğer yıl mısırı hastalık vurdu neredeyse 300-500 alanlar vardı. bizde o kadar sorun olmasada verimler zayıftı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dr_Çiftçi, post: 1468492, member: 106389"] bir önceki soruna cevap vermedim zaten cevap verildiği için. bu sorunun cevabı ise: kendine ait ekipmanların, arazin varsa ve üstüne ek gelir/maaşın varsa bu iş rahatlıkla yapılır ve para kazandırır. onun dışında bu işe sonradan girmek çok zor. illaki çiftçilik yapacaksanız bahçecilik daha rahattır. kazancı daha iyidir... taşıma su ile değirmen dönmez. kendinize bu işi bilen bir ortak bulun yada bu amele olarak biraz tarlada terleyin yoksa bu iş öyle 1 yılda öğrenilecek iş değil. çok çabuk değişen koşullar var şu anda. gerek iklim gerek tohum sulama vs vs. değil 5 yıl 2 yıl önceki koşullardan eser yok. memlekette son 4 yılda yaşanmadık şey yok. mesela 1 yıl: fırtına(sulanmış mısırları tamamen yatırdı sulanmamışları kırdı)+dolu+ekim zamanı olan kuraklık en iyi verim 1200 civarı ortalama 800-900 bizde dönüme 1k zarar vardı ki bizim genel olarak kemdi yerlerimizi ekmemize rağmen bu kadar zarar ettik. diğer yıl mısırı hastalık vurdu neredeyse 300-500 alanlar vardı. bizde o kadar sorun olmasada verimler zayıftı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ciddi, Tecrübeli Abi ve Kardeşlerden Bilgi Talep Ediyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt