Ben dört senedir ceviz yetişticiliği yapmaya çalışıyorum ama Çankırı’da ürün Nisan 19 ile 23 ü arasında soğuk ağaçları yakıyor buna çözümü olan var mı
Soğuga dayanıklı geç uyanan yabancı cinsler var denediniz mi fernor ve chandler. Fernor chandler dan da geç uyanıyorBen dört senedir ceviz yetişticiliği yapmaya çalışıyorum ama Çankırı’da ürün Nisan 19 ile 23 ü arasında soğuk ağaçları yakıyor buna çözümü olan var mı
Ben dört senedir ceviz yetişticiliği yapmaya çalışıyorum ama Çankırı’da ürün Nisan 19 ile 23 ü arasında soğuk ağaçları yakıyor buna çözümü olan var mı
Yerli cevizlerin verime gelmesi uzun sürüyor bildigim kadarıylaÇankırı'da 1400 rakımda bizim köydeki tüm cevizlere soğuk vurdu. Sanırım 2 sene önceydi. O sene komple boşa gitti, hatta ağaçları 1 sene geriye götürdü. Sonradan toparladılar. Her sene soğuk vuruyor ama etkisi daha az oluyor sanki. Özellikle bu sene yaşanmadı gibi bir şey. Bu sene 6. veya 7. seneleri olması lazım.
Bir kaç çeşit ceviz var bahçelerinde. Çoğunluk Bilecik, Kaman ve Fernor.
Bu dediğim çeşitleri denemenizi öneririm.
Evet aynı yaştaki yabancı cinslerle verim de kilo bazında çok fark ediyor. Yabancı cinsler daha iyi yerlilerde yan dal verimi oluyor genellikle fernor chandler gibi cinsler de agacın her yeri ceviz veriyorYerli cevizlerin verime gelmesi uzun sürüyor bildigim kadarıyla
Çankırı'da 1400 rakımda bizim köydeki tüm cevizlere soğuk vurdu. Sanırım 2 sene önceydi. O sene komple boşa gitti, hatta ağaçları 1 sene geriye götürdü. Sonradan toparladılar. Her sene soğuk vuruyor ama etkisi daha az oluyor sanki. Özellikle bu sene yaşanmadı gibi bir şey. Bu sene 6. veya 7. seneleri olması lazım.
Bir kaç çeşit ceviz var bahçelerinde. Çoğunluk Bilecik, Kaman ve Fernor.
Bu dediğim çeşitleri denemenizi öneririm.