Ynt: Çerezlik Ayçekirdeği Yetiştiriciliği Hakkında Her Şey (Resimli Anlatım)o dediğin zor arkadaşım makine yapılsa dahi kurumasını beklemen lagzım o zamanda kuşlar sana kellede birsey bırakmazlar..bu ayçiçeği çok eziyetli bir iş..biz damlama sulama yapıyoruz dönümden(2000m2) 600 ila 800 kg arası değişir verimler bunu belirleyen en önemli faktör toprak yapısı ve gübreleme.tabana genelde dap kullanırız 80 kg bitki 10 cm civarı olunca capa çekeriz aynı zamanda 1 torba nitrat veririzaynı makinayla arkasındanda yığıcı ayaklarla boğaz doldurma işlemi yaparız.sonra .ardından kanatlı ile yaprak gübresi yosun hümik asid çinko bor karışımı gübreleme yapılır.damlama çekilir.damlamada ise nitra, üre, vede map..bunlar benim yaptığım bakım sistemi biraz maddiyata dayalı bir iş biz kuru ekmedik hiç ama bu sene dağlık kıraç bölgelere ekimlerde dönümden 300 kg civarı alan arkadaşlar oldu..not bu sistem bakımla bu sene 640 kg verim aldım bu sene için çekirdekte hektolitre sorunu olduğunu var sayarsak çoğu kişiye göre iyi verim sayılır..
Ynt: Çerezlik Ayçekirdeği Yetiştiriciliği Hakkında Her Şey (Resimli Anlatım)
o dediğin zor arkadaşım makine yapılsa dahi kurumasını beklemen lagzım o zamanda kuşlar sana kellede birsey bırakmazlar..bu ayçiçeği çok eziyetli bir iş..biz damlama sulama yapıyoruz dönümden(2000m2) 600 ila 800 kg arası değişir verimler bunu belirleyen en önemli faktör toprak yapısı ve gübreleme.tabana genelde dap kullanırız 80 kg bitki 10 cm civarı olunca capa çekeriz aynı zamanda 1 torba nitrat veririzaynı makinayla arkasındanda yığıcı ayaklarla boğaz doldurma işlemi yaparız.sonra .ardından kanatlı ile yaprak gübresi yosun hümik asid çinko bor karışımı gübreleme yapılır.damlama çekilir.damlamada ise nitra, üre, vede map..bunlar benim yaptığım bakım sistemi biraz maddiyata dayalı bir iş biz kuru ekmedik hiç ama bu sene dağlık kıraç bölgelere ekimlerde dönümden 300 kg civarı alan arkadaşlar oldu..not bu sistem bakımla bu sene 640 kg verim aldım bu sene için çekirdekte hektolitre sorunu olduğunu var sayarsak çoğu kişiye göre iyi verim sayılır..