Çeltik Filizi

Merhabalar,
Deney amaçlı okulda çeltik çimlendiriyoruz. Bir öğrencim filizlerin üstünde çiğ damlası oluştuğunu gözlemledi. Solunum yaptığını söyledim ancak dikkatli baktığımda ucundaki çiğ damlasının sert kristal şeklinde tuz tadı aldığım bir şey olduğunu farkettim. Bu çiğ damlası sizce nedir ve neden dolayı oluşmaktadır? foruma bilgi amaçlı üye oldum

42538

Besin eksikliği sebebi olabilir.
Azot, fosfor, potasyum, çinko.
Her bir elementin eksiklik belirtisi farklıdır.

Ucundaki çiğ damlası bulunduğu ortamın aşırı nemli olmasından kaynaklanır. Tadı konusunda bilgim yok

Ayrıca suyunun değiştirilmemesi ve kurutulup kök ve boğazı havalandırılmaması da sebebiyet verebilir.

Bir Çay kaşığı kadar 15.15.15+zn gübre suyuna koyabilirsiniz.
20190128_192631.jpg

Merhabalar,
Deney amaçlı okulda çeltik çimlendiriyoruz. Bir öğrencim filizlerin üstünde çiğ damlası oluştuğunu gözlemledi. Solunum yaptığını söyledim ancak dikkatli baktığımda ucundaki çiğ damlasının sert kristal şeklinde tuz tadı aldığım bir şey olduğunu farkettim. Bu çiğ damlası sizce nedir ve neden dolayı oluşmaktadır? foruma bilgi amaçlı üye oldum

Ekli dosyayı görüntüle 42538
Bu bi terleme olayi

Besin eksikliği sebebi olabilir.
Azot, fosfor, potasyum, çinko.
Her bir elementin eksiklik belirtisi farklıdır.

Ucundaki çiğ damlası bulunduğu ortamın aşırı nemli olmasından kaynaklanır. Tadı konusunda bilgim yok

Ayrıca suyunun değiştirilmemesi ve kurutulup kök ve boğazı havalandırılmaması da sebebiyet verebilir.

Bir Çay kaşığı kadar 15.15.15+zn gübre suyuna koyabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 42557
sizin resimde çeltikler baya dik duruyor. ancak uçlarında yanma var. benimkinde dik durmuyor ancak yanma yok uçlarında