case jx 65c steyr 8073

merhaba arkadaslar steyr 8073 traktör kullanıyorum genel olarak memnundum 100-150 dekar yer işliyorum ayrıca haşbaşlı haşbaysız yılda en az 30.000 balya yapıyorum 2100 rotovatör halikopter tırmık vs gibi ekipmanlar kullanıyorum ve traktörü değiştirmeye karar verdim 2,el 2015-2017 caseleri bakıyorum kullanıcı arkadaşlar bu traktörü kullanan arkadaslar bu traktörün eksileri artıları nedir yapacağı işler balya yapacak saman bağlayacak yonca viçme toplama 100-150 arası dekar yer işleyecek rotovotör çekecek vs kepçe ile gübre yükleyecek ilaçlama.gübreleme vs yani ağır hafif tüm işleri yapacak bu model yeterlimi gerek yakıt gerekse güç çok traktör arastırm bu traktörde karar kıldım

Merhaba,
Forumda özellikleri konusunda bilgiler var.
Steyr den farklı olarak;
Ara şanzımanı yok ve kısa traktör, zıplamaya meyilli bir traktör.
Ön kepçe takılabilir ama sürekli 1000 rpm motor devriyle gübre yükleyen gördük, sürmeyi bilmeyen acemi sürücü traktörü değildir.
Traktör genel ağırlığı 3,5 ton.
Başak 2073 S plus, geniş kabin traktör 3,8 ton geliyor.
Şanzımanın vites araları fazla açık geliyor ve buçuk vites bulunmuyor.
Steyr, traktör olarak dar tekerlek ile kullanmaya daha müsaitken, jxc balon lastikle kullanmaya müsaittir.Fiat motor göreneklerine daha yakın yapıdadır.
Orta kolun bağlantı delikleri ince pimli ve çok zorlanırsa hassasiyet yayını kırabilir.
Klima vanası kronik sorunludur.
Kuyruk mili fincanı su aldığında bozulur.
Rampa yürüyüşü olarak motor sıkıştığında 1500 rpm devirle yürüyor, motor canlılığı Mf 285s, Fiat 70 66s , Same Explorer 75t , Kubota 9540, Tümosan 7070 e yakın nitelikte.
Servis ihtiyaçları olarak,
4000 saatte akü ve ön lastik değiştik, 2 kez debriyaj balatası ve kuyruk mili fincan aparatı, klima vanası, bir kez marş motorunu yağlattık.
İki kezde şanzıman yağı değişti.