Canavar otu mucadele de ne yapamaliyim bu arazi bu yil yine cerezlik aycicegi dusunuyorum 2 yil once fotograftaki gibiydi
Sen bu tarlaya bikaçyil arpa bugday gibi ürün ek bu tarlaya bi girdimi bidaha cıkması zor özellikle ayćicekte ćok olur önceden ilaci vardi ama yasak bi ilacti galibaCanavar otu mucadele de ne yapamaliyim bu arazi bu yil yine cerezlik aycicegi dusunuyorum 2 yil once fotograftaki gibiydi
Buğday ek otlu bölümleri belirleyip bu alanlardaki yerlere sapı yaydir ve yak sonra derin sürüm yap bu alanı. kesin çözüm değil ama iyi sonuç alınabiliyor.Canavar otu mucadele de ne yapamaliyim bu arazi bu yil yine cerezlik aycicegi dusunuyorum 2 yil once fotograftaki gibiydi
Sen bu tarlaya bikaçyil arpa bugday gibi ürün ek bu tarlaya bi girdimi bidaha cıkması zor özellikle ayćicekte ćok olur önceden ilaci vardi ama yasak bi ilacti galiba
Farketmez yağlık çerezlik ikisindede cıkiyorCerezlik cekirdek bu abi yaglik denesem yine cikabilirmi bu yilda cekirdek ekmeliyiz tarla bos.
Canavar otu tohumla geliyor önceden hiç yoktu 4 yıl kadar önce ilk defa görüldü burda allahtan bizim ektigimiz tohumda az buçuk tarlada cikti bazılarının tarlasında aşırı derecede çıkmıştı bizim burda yaglik ekiliyor sadeceCerezlik cekirdek bu abi yaglik denesem yine cikabilirmi bu yilda cekirdek ekmeliyiz tarla bos.
Canavar otu tohumla geliyor önceden hiç yoktu 4 yıl kadar önce ilk defa görüldü burda allahtan bizim ektigimiz tohumda az buçuk tarlada cikti bazılarının tarlasında aşırı derecede çıkmıştı bizim burda yaglik ekiliyor sadece
Hayır ilaçlama yapılmadi ama artık kalmadı gibi birşey canavar otu. Kuş zararı genelde dere kenarları yada agaclik alanda tarlalarda daha çok oluyor..tohum olarak pioneer yada lg tavsiye ederimEkimden sonra hic ilaclama yapildimi ki yaglik cekirdegin kusa ve bu ota karsi direnc li olanlari varmis onlari ekmeyi dusunuyorum kusa karsi da tecrubeniz oldumu
Canavar otu ( orobanş ) yeni ırkları ortaya çıkıyor yani mücadele ettğimiz eski ırkların yerine direnç kazanmış ırklar beliriyor trakyada kanolada bile görülmeye başlandı..tek çare orobanşa dayanıklı tohum çeşitleri tercih etmek
Biz hiçbir ilaç kullanmiyoruz kardeşim şükür yok gibi birsey artık ama lg ve pioneer tercih edin derim iki markada güzelHangi tohum daha direncli siz hangisini ektiniz.ilac olarak ne kullanmaliyiz.