'Çam balı ihracatında tek ülkeyiz'
01 Ocak 2014 Çarşamba 11:03
Çam balının Türkiye ' nin ihraç edilen tek balı olduğu söyleyen TAB Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, sektörün bu dönem çok daha iyi geçeceğinin sinyallerini verdi
SAKARYA - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Türkiye ' nin geçen yıl çam balında altın yılını yaşadığını belirterek, 25-30 bin ton üretim yapıldığını söyledi.
Kaba, yaptığı açıklamada, Türkiye ' de geçen yılın arıcılık sektörü açısından çok güzel geçtiğini anlattı.
Geçen yıl 102 bin ton bal üretildiğine olduğuna dikkati çeken Kaba, 'Türkiye, geçen yıl özellikle çam balında altın yılını yaşadı. 25-30 bin ton üretim var' diye konuştu.
Kaba, çam balının ağırlıklı olarak Muğla ' da üretildiğini, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale ' nin bir kısmında da üretim yapıldığını kaydetti.
Çam balının Türkiye ' nin ihraç edilen tek balı olduğuna işaret eden Kaba, 'Yüzde 97 ' si bizde üretiliyor. Dolayısıyla dünyaya çam balı ihraç eden tek ülkeyiz' ifadesini kullandı.
'Bal sezonu bu yıl çok iyi geçecek'
Kaba, kovan varlığının yıldan yıla arttığını dile getirerek, geçen yıl 5 milyon 900 bin olan sayının bu yıl 6 milyon 500 bin civarında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
'Kış sezonu güzel, yağışları aldık' diyen Kaba, 'İnşallah bu yıl bal sezonu çok iyi olacak. Kovan başına ortalama 19-20 kilogram üretildiğini hesaplarsak, üretimde bir o kadar artış yaşanacak. ' Hava şartları iyi giderse en az 110 bin tonu buluruz ' diye tahmin ediyoruz' şeklinde konuştu.
01 Ocak 2014 Çarşamba 11:03
Çam balının Türkiye ' nin ihraç edilen tek balı olduğu söyleyen TAB Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, sektörün bu dönem çok daha iyi geçeceğinin sinyallerini verdi
SAKARYA - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Türkiye ' nin geçen yıl çam balında altın yılını yaşadığını belirterek, 25-30 bin ton üretim yapıldığını söyledi.
Kaba, yaptığı açıklamada, Türkiye ' de geçen yılın arıcılık sektörü açısından çok güzel geçtiğini anlattı.
Geçen yıl 102 bin ton bal üretildiğine olduğuna dikkati çeken Kaba, 'Türkiye, geçen yıl özellikle çam balında altın yılını yaşadı. 25-30 bin ton üretim var' diye konuştu.
Kaba, çam balının ağırlıklı olarak Muğla ' da üretildiğini, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale ' nin bir kısmında da üretim yapıldığını kaydetti.
Çam balının Türkiye ' nin ihraç edilen tek balı olduğuna işaret eden Kaba, 'Yüzde 97 ' si bizde üretiliyor. Dolayısıyla dünyaya çam balı ihraç eden tek ülkeyiz' ifadesini kullandı.
'Bal sezonu bu yıl çok iyi geçecek'
Kaba, kovan varlığının yıldan yıla arttığını dile getirerek, geçen yıl 5 milyon 900 bin olan sayının bu yıl 6 milyon 500 bin civarında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
'Kış sezonu güzel, yağışları aldık' diyen Kaba, 'İnşallah bu yıl bal sezonu çok iyi olacak. Kovan başına ortalama 19-20 kilogram üretildiğini hesaplarsak, üretimde bir o kadar artış yaşanacak. ' Hava şartları iyi giderse en az 110 bin tonu buluruz ' diye tahmin ediyoruz' şeklinde konuştu.