Arkadaşlar, 5 dönümlük bir yer aldım ve burada büyükbaş hayvancılık yapmak istiyorum, yaklaşık 1 yıl kadar tavuk besledim 100 civarı tavuğum vardı salma tavukçuluk olarak günlük ortalama yazın 70 civarı kışın 40 civarı yumurta aldım eş dosta getirdim zaman zaman ücret karşılığında isteyenler oldu 0,50 krş ' dan sattım aylık yem gideri 150 lira vs oluyordu bunun yanında halci arkadaşlarımızdan yeşillik vs veriyorduk baktık hem huzur veriyor hem de kazandırıyor bu işi ciddi ciddi ticari dökmek istedim daha sonra gençlik yıllarından hep aklımızda büyükbaş hayvancılık olayı vardı onuda böyle denemek istedim biraz araştırmak için bilgisi olan varsa sizden yardım almak istedim. Büyükbaş tavuk kadar kolay değildir kesinlikle ama yok siz tavukçuluğa devam edin büyükbaş ile uğraşmayın yem giderniz çok olur vs zor olur diyecekseniz hiç yorum yapmayın ama bunun yanında zorluklarını kolaylıklarını gelirini giderini anlatacak bir yorum yazarsanız saygımız sonsuz olur...
Mesela bir besiye çekilecek hayvan kaç aylık ile kaç kilo ' dan nerelerden alınır
Günlük ne kadar yem maliyeti olur
Günlük ne kadar kilo vs artışı olur
Kaç ay oldu mu kesime verilir
Kesimi nasıl hesaplanır
Vs sizden bilgileri almak istiyorum
Saygılar hayırlı kazançlar
Mesela bir besiye çekilecek hayvan kaç aylık ile kaç kilo ' dan nerelerden alınır
Günlük ne kadar yem maliyeti olur
Günlük ne kadar kilo vs artışı olur
Kaç ay oldu mu kesime verilir
Kesimi nasıl hesaplanır
Vs sizden bilgileri almak istiyorum
Saygılar hayırlı kazançlar