PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
büyükbaş hayvan besiciliği, kazanç var mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="SHU" data-source="post: 1441179" data-attributes="member: 95140"><p>Mevcut politikalarla bu hesap tutmaz. Et ve süt fiyatı hükümetlerin elinde olduğu sürece tutmaz. Besi üreticisi seçmenin %1 veya 2'si. Süt ve et tüketicisi ise seçmenin %100'ü. Kimse senin maliyetine, kırsalda üretim yapmana veya artan kurla artan girdi maliyetlerine bakmıyor maalesef. Besi işi riskli iş. Hayvan pazarları hastalık kaynıyor. Ari çiftliğe gitsen ari olmak için harcadığı parayı adam 3 danadan çıkarmaya çalışıyor. </p><p>Eğer fiyatı devlet belirleyecekse veya piyasaya ithalatla müdahale edecekse ziraat sübvansiyonu şart. Zaten şuan olan durum da bu. Hayvancılığa kredi, hibe falan vermese 1 kişi yapmaz/yapamaz bu işi. Ayrıca bu tüm dünyada böyle lakin bizde üretici hor görülüyor. </p><p>Destekleme şartının başında bu işle bir şekilde daha önceden bağı olan insanlara yönelik olmalı. Ya eğitim (veterinerlik vb) yada anadan babadan üretici olacak. Milyonluk tekstilciyi hibe var diye sektöre sokarsan arz-talep dengesini bozar ki bunlar yaşandı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SHU, post: 1441179, member: 95140"] Mevcut politikalarla bu hesap tutmaz. Et ve süt fiyatı hükümetlerin elinde olduğu sürece tutmaz. Besi üreticisi seçmenin %1 veya 2'si. Süt ve et tüketicisi ise seçmenin %100'ü. Kimse senin maliyetine, kırsalda üretim yapmana veya artan kurla artan girdi maliyetlerine bakmıyor maalesef. Besi işi riskli iş. Hayvan pazarları hastalık kaynıyor. Ari çiftliğe gitsen ari olmak için harcadığı parayı adam 3 danadan çıkarmaya çalışıyor. Eğer fiyatı devlet belirleyecekse veya piyasaya ithalatla müdahale edecekse ziraat sübvansiyonu şart. Zaten şuan olan durum da bu. Hayvancılığa kredi, hibe falan vermese 1 kişi yapmaz/yapamaz bu işi. Ayrıca bu tüm dünyada böyle lakin bizde üretici hor görülüyor. Destekleme şartının başında bu işle bir şekilde daha önceden bağı olan insanlara yönelik olmalı. Ya eğitim (veterinerlik vb) yada anadan babadan üretici olacak. Milyonluk tekstilciyi hibe var diye sektöre sokarsan arz-talep dengesini bozar ki bunlar yaşandı [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
büyükbaş hayvan besiciliği, kazanç var mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt