Sayın trakkülüp üyeleri bu ekim mibzeri hakkında ne düşünüyorsunuz ayak tipinin balta ayakla arasında ne farkı var avantajları dezavantajları nelerdir
Bu ayak tipini kullanan Sayın Trakkulüp üyelerinin yorumlarını bekliyorum
Bende ilk defa bu markanın mibzerini gördüm mibzerden daha 2 veya 3 senelikmiş zatenBen daha önce bu markadan mibzer görmedim. Yeni bir marka sanırım.
Bu makinaya 6 bin diyorlar eski makinemiz 17 ayak çok eski irtemdiBence iyi makina değil. Tohum dişlileri çentik atlattırmalı. Bu dişlilerdeki çentikler zamanla deforme oluyor. Özellikle kanola ekimi yapılacaksa çentikler sallantıdan boşanıp bazı dişliler buğdaya geçebiliyor. Aynı şekilde buğday ekerken kanolaya. Tohum deposunun içinde karıştırıcı yok. Buğday ve arpa ekiminde eşit tohum akışı için gerekli bir özellik. Markörler bu tip olunca uzun ömürlü olmuyor sorun yaratır sezon içinde. Tırmıklarıda İrtemdeki gibi Y tırmık olmalı bu tipte olunca yeterli performans gösteremiyor. Resimlerde dikkat ettiyseniz tohum ayarı için numune tavası koymaya yer yok. Yere branda serip numune alınmalı bu da epey zahmetli olur. Ayakları kırılma yapabilir balta ayak kadar darbe ememez gibime geliyor yinede test etmek lazım. Ben tekerleğin arkada olması taraftarıyım. Önde olunca tekerlek tohum ekilecek yeri çiğniyor tohum basık yere düşüyor. Traktör izleri basık olacağından ya iz kopartan olmalı yada izlere denk gelen ayaklar daha uzun olmalı. İz sistemi bu saatten sonra elektrikli sayıcılı olmalı. Şaşırır insan böyle olunca unutur sırasını.
Kaç para diyorlar bu makinaya? Eski makinanız neydi?
Bu makinaya 6 bin diyorlar eski makinemiz 17 ayak çok eski irtemdi
irtemlere 12 ile 13 bin arası istiyorlar mustafa abi bize irtem çok bizim o kadar teferruatlı işimiz yokEski sistemden şanzımanlı sisteme geçince tohum atışı daha homojen olacak ve bu sebeple verim artışı sağlayacaksın. İrtemlerin fiyatları ne civarda? Yeni İrtemler bu makinadan çok üstün.
irtemlere 12 ile 13 bin arası istiyorlar mustafa abi bize irtem çok bizim o kadar teferruatlı işimiz yok
Haklısın mustafa abi bundan başka pek bakmadıkBu makinadan başka makinalarada baktınız mı? Dediğim gibi makina tip olarak İrtemlere benzesin. Emin ol iyi ekim yapan makina kendini amorti eder. Ekim hassas bir iş iyi olmalı.
Bu tip ayak yapısını bende ilk defa gördüğüm için siz değerli trakkulüp üyelerine danışmak istedimBülent Tarım bildiğim kadarıyla artık mibzer üretmiyor. Çevrede bu tip ayak kullanan da hiç görmedim...
Bu tip ayak yapısını bende ilk defa gördüğüm için siz değerli trakkulüp üyelerine danışmak istedim
Teşekkürler ismail abi ama siz değerli trakkulüp üyelerinin fikirleri üzerine bu ayak yapısını tercih etmeyi düşünmüyorumBu ilanda da neredeyse aynı makinenin farklı makyajlısı var. Hem de fiyat temsili değilse bu makine için istenenin yarı fiyatı. Şehir de Tekirdağ zaten. Artık Trakkulup'te konuşuldu diye moda mı oldu ne..
https://www.sahibinden.com/ilan/is-...emis-temiz-kullanilmis-mimzer-345844533/detay