PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylarımızda son durum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1330495" data-attributes="member: 54456"><p>Bizim burada nitropover gelmiyor.Senin dedğinde düşündüm daha mantıklı.Saydığın kök gübrerinden sadece 20-20-36 çinkolu yada çinkosuz geliyor.Fosfor oranı az geliyor bana.Ben şöyle yapsam..Kazayağ yada kobra çekmeden önce fırfırla 10 kg amonyum sülfatı atıp karıştırkdan sonra buğdayı ekerken mibzerle 15kg 18-46 atsam bunu düşünüyorum.Sonraki ocağın 20 si civarları 20-kg amonyum sülfat şubat 25, 14-15kg üre.Bu seneki gibi mart sonu nisan başı gibide 18-20 kg nitrat.En uygunu bu galiba.Birde kumsal arazimde var kumsal yerlere amonyum sülfat atmanın bir zararı olurmu.Yada kumsal olan yerlere daha başka gübrelememi yapsak.Şuan 80 dönüm kıraç yerde ocak sonu 14 kg üreden sonra 25 kg amonyum sülfat attım çok iyi durumda.Tarla düz yamaç dedğil.Bundan sonra kıraç yerlerde özellikle amonyum sülfatı kullanacam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1330495, member: 54456"] Bizim burada nitropover gelmiyor.Senin dedğinde düşündüm daha mantıklı.Saydığın kök gübrerinden sadece 20-20-36 çinkolu yada çinkosuz geliyor.Fosfor oranı az geliyor bana.Ben şöyle yapsam..Kazayağ yada kobra çekmeden önce fırfırla 10 kg amonyum sülfatı atıp karıştırkdan sonra buğdayı ekerken mibzerle 15kg 18-46 atsam bunu düşünüyorum.Sonraki ocağın 20 si civarları 20-kg amonyum sülfat şubat 25, 14-15kg üre.Bu seneki gibi mart sonu nisan başı gibide 18-20 kg nitrat.En uygunu bu galiba.Birde kumsal arazimde var kumsal yerlere amonyum sülfat atmanın bir zararı olurmu.Yada kumsal olan yerlere daha başka gübrelememi yapsak.Şuan 80 dönüm kıraç yerde ocak sonu 14 kg üreden sonra 25 kg amonyum sülfat attım çok iyi durumda.Tarla düz yamaç dedğil.Bundan sonra kıraç yerlerde özellikle amonyum sülfatı kullanacam. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylarımızda son durum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt