Buğdayları Sabah Neminde Gübreleme

Merhabalar ankarada çiftçilik yapıyoruz kuru ayaz yağiş yok üre atmayı düşünüyorum ama yağış yok malesef sabahın sıcaklığı ile toprakta nem oluyor ve gübreyi eritecek kadar ıslanıyor toprak ama yağış felan yok ben bu nemde atsam gübreyi nem ile erise bi kaybım olurmu veya gübre yağış olmadan eridiği için faydalanamama gibi bir durum olurmu ve üre atmak için geç kalmış olabilirmiyim bunu normalde subat ortasında yapıyorlar ben bu üreden sonra bi üst gübresi olarak düşünüyorum ikinci üst gübresindede daha tam karar veremedim onuda üremi yoksa 26 lık mı atsam konusunda şimdiden teşekkürler

Ben hiçbir zaman çiğ ile üre atmadım. İlla kayıp oluyordur çiğe atınca. Sonuçta üstüne damla şeklinde bir yağış düşmüyor gübre her ne kadar kolay çözülse de. Ankara için tam üre zamanı diye biliyorum. Trakya ve Marmarada son üreler 20 Şubat 1 Mart arası atıldı. 1 Ay sonra nitrata başlayacağız.

Buğdayın sapa kalkma döneminde üre yerine amonyum sülfat atsam artı veya eksisi ne olur.
Üre attığım zaman toprak çok kireçli ayrıca fazla yağmur yağmıyor üre yakıyor.
Hocam burada daha iyi bilen arkadaşlar var onlarda yazarsa bizde faydalaniriz.Bizim yaptigimiz şekliyle ozetlersem,buğday a bir seferde 3 kg saf azot a denk gelecek şekilde gübreleme öneriyorlar.Bende bunu dikkate alıyorum. Tabi ki yağmur öncesi ne denk getirmek şartıyla...
Amonyum sülfat çok güzel bir gübre. Her 10 kg de 2.1 kg azot,2 kg sülfat olarak kükürt var.O yuzden siz 15 -17 kg kadar gubreleme hedefleyin.Kirecli topraklarda bitki için harika bir nötürletici ve aynı zamanda bitki besini.Amonyum azotunun nitrat a dönüşümü bir hafta sürüyor bunu dikkate alarak ve yağmur öncesine denk gelen bir gübreleme güzel olur...
Kolay gelsin...