Buğdaylara Kar Yağmazsa ?

02.02.2013
216
102

Arkadaşlar buğdaylara kar yağmazsa verimde çok büyük kayıplar olur mu?
Buğdaylar şu anda çok güzel, üreyi de attık. çeşit GLOSA
Diğer buğdaylara göre boyu kısa şimdilik
Hava durumunda da uzun vadede kar göstermiyor
Belki yeteri kadar yağmur yağarsa kurtarır tabii ki kara benzemez.

• Beğen
Tepkiler: ağayamüsade
Arkadaşlar buğdaylara kar yağmazsa verimde çok büyük kayıplar olur mu?
Buğdaylar şu anda çok güzel, üreyi de attık. çeşit GLOSA
Diğer buğdaylara göre boyu kısa şimdilik
Hava durumunda da uzun vadede kar göstermiyor
Belki yeteri kadar yağmur yağarsa kurtarır tabii ki kara benzemez.

Buğdayın verimini kışın yağan kardan çok ilkbahar yağışları belirlediği için sıkıntı yapmamıza gerek yok. Glosa sapa kalkınca çok gösterişli oluyor

Kar buğdayın yorganidir.Kar yağmazsa ve hava soğuk olursa toprak dönüp çözüleceği için bitki zarar görür.Kar örtüsü bu soğuktan bitkiyi korur.Yağışlar fena değilse ve toprak donacak kadar çok soğuk olmuyorsa sıkıntı yaşamazsınız.

Bir makaleden alıntı.

Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar.

Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır.

Kar sayesinde barajlar dolar ve enerji olarak bize döner.

Karda bulunan amonyak, karın erimesiyle birlikte toprakta kalır. Bu amonyak, azot bakterileri tarafından kalsiyum nitrat gibi azot tuzlarına çevrilerek bitkilerin azot ihtiyacını karşılar.

Havadaki ve karadaki mikropların zararlı olanları, karla birlikte yok olur.

Kar yağınca hava yumuşar ve havanın aşırı soğuması engellenmiş olur.

Bitkiler üzerinde koruyucu bir örtü oluşmuş olur.

• Beğen
Tepkiler: ağayamüsade
Ben bu yıl şaşırttım iyice 400 dekar yere 7 çeşit buğday ektim bezostaja(tohum yetmedi bir tek bunu buldum) sönmez2001(25 dekar gelecek yıl bu çeşide dönücem duruma göre) odeska (taban ve güvendiğim yerlere) flamura85 (ilk kez geçen yıl ektim kalitesi mükemmel daha vazgeçmem killi yerlere ektim) tosunbey (babamın gönlü kalmasın diye 45 dönüm) zerun ve siyez ( icarcılara tarla kirası yerine dağıtmak üzere ektiğim buğday) gelecek yıl 750 dönüme çıkıyorum sönmez flamura odeska üçe inecem inşallah[emoji23][emoji23]

Ben bu yıl şaşırttım iyice 400 dekar yere 7 çeşit buğday ektim bezostaja(tohum yetmedi bir tek bunu buldum) sönmez2001(25 dekar gelecek yıl bu çeşide dönücem duruma göre) odeska (taban ve güvendiğim yerlere) flamura85 (ilk kez geçen yıl ektim kalitesi mükemmel daha vazgeçmem killi yerlere ektim) tosunbey (babamın gönlü kalmasın diye 45 dönüm) zerun ve siyez ( icarcılara tarla kirası yerine dağıtmak üzere ektiğim buğday) gelecek yıl 750 dönüme çıkıyorum sönmez flamura odeska üçe inecem inşallah[emoji23][emoji23]

İcarcilara tarla kirası karşılığı siyez buğdayı ekmek.Onlarin sağlığını düşünen bir davranış tuttum bu öneriyi, teşekkürler.
Siyez bugday tohumu bana da gönder.:):D
Çünkü ben Sivas ya askerlik yaptım

İcarcilara tarla kirası karşılığı siyez buğdayı ekmek.Onlarin sağlığını düşünen bir davranış tuttum bu öneriyi, teşekkür.Siyez tohum bana da gönder.:):D

Yaza kısmet olursa gönderirim tabi ayrıcasivas yöresinin zerun buğdayı var uzun boylu yazlık ve kışlık ekilebilir benim tohumu ben 60 yıldır aynı tohumu ekrn bir amcadan aldım o çok güzel tek sorunu yatabilir onun için ya gübresiz ya da sadece tabana 10 kg yeterli oluyor icarcılara 1000 metrekare için 24 kg buğday ya da serbest piyasa üzerinden parası ödenir buğdayın

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10
Yaza kısmet olursa gönderirim tabi ayrıcasivas yöresinin zerun buğdayı var uzun boylu yazlık ve kışlık ekilebilir benim tohumu ben 60 yıldır aynı tohumu ekrn bir amcadan aldım o çok güzel tek sorunu yatabilir onun için ya gübresiz ya da sadece tabana 10 kg yeterli oluyor icarcılara 1000 metrekare için 24 kg buğday ya da serbest piyasa üzerinden parası ödenir buğdayın
60 yıl dır aynı tohum derken

O amca 60 yıl önce satın almış ve hiç drğiştirmeden ekiyor hiç bir yabancı buğdayı karıştırmıyor( bu yüzden her yıl biçercilerle bir tartışma oluyor) gidip eliyle yabancı çavdarı falan çekiyor yani tohum olma özelliğini yitirmeden tohumu kocatmadan devam ediyor

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10

Kabûl ;kargo ile ödemeli olur mesela,beklerim.Çok iyi,kolay gelsin,herşeyden önemlisi bereketli olsun.
Sizin oralarda hava -20 leri görür ama bu sene bugdaylar iyi olur hava sicakligi -10 geçmemiştir sanirim
Biçer de ; tek tane karışmaması lazım,o bunun farkında bravo.