1. Püsküllü çayır otu (Bromus ....)Selamlar saygıdeger form üyeleri bugdayı bu ot bastı.Buğday sapa kalktı yanlız başak oluşmadı.Şimdi ot ilacı atılırmı acaba...
Teşekkür ederim bu ilacı aldım ziraatçı buğdayda başak yoksa at dedi ama kararsız kaldım...1. Püsküllü çayır otu (Bromus ....)
2. Buğday sapa kalktıktan sonra ot ilacı atılmaz (bakınız ilaç üzeri etiket)
3. Atsanız bile, otu öldüremezsiniz, çünkü dar yapraklı yabancı otlara karşı en uygun uygulama dönemi (yabancı otların kardeşlenme dönemi) çoktan geçmiş
İlacın üreticisi olan agrobest`in sitesinde terdok`un kullanma dönemleri vs detaylı bir şekilde yazıyor.Teşekkür ederim bu ilacı aldım ziraatçı buğdayda başak yoksa at dedi ama kararsız kaldım...
Bu ilaç buğdayın her hangi bir döneminde buğdaya zarar varmez çiçek dahil, ama bu ilaç o otu öldüreceğini sanmıyorumTeşekkür ederim bu ilacı aldım ziraatçı buğdayda başak yoksa at dedi ama kararsız kaldım...
Buğdayın geç döneminde (sapa kalkmadan sonra uygulama) kullandınız mı? Aynı aktif madde (+ safener) Hektaş`ta var (Cowboy 240 EC) ve kardeşlenme sonuna kadar kullanım tavsiye ediliyor.Bu ilaç buğdayın her hangi bir döneminde buğdaya zarar varmez çiçek dahil, ama bu ilaç o otu öldüreceğini sanmıyorum
Buğdayın her döneminde kullandım sıkıntı yaratmadi amabu ilaç sadece yulaflari öldürüyorBuğdayın geç döneminde (sapa kalkmadan sonra uygulama) kullandınız mı? Aynı aktif madde (+ safener) Hektaş`ta var (Cowboy 240 EC) ve kardeşlenme sonuna kadar kullanım tavsiye ediliyor.
Püsküllü ota ektikten hemen sonra ve erken dönemde atılan madurez kesin çözüm birde attribut kesin çözüm ama attribut buğdayı sarartiyorBu resimdeki püsküllü ota benziyor ama çok koyu yeşil bişey olmuş, gelişkin azgın bişey olmuş püskülleri falan, heralde yağışlı havadan çok gelişmiş.
Bu tarlaya yulaf ek, yulafın gelişmiş kök sistemi otu boğuyor, püsküllü otu ilaçla falan tarladan kökünü kazımak zor, buğday ektiķçe olur, en iyisi yulaf ek tarla düzelsin.