PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda yavaş salınımlı (inhibitörlü) gübre kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1378466" data-attributes="member: 86165"><p>Su ile ilgili aralığı genişmiş klorlu kireçli sulara karşı dirençli olabilir. Ben de inceledim bu ürünü ama yeterli bilgi bulamadım sitelerinde. </p><p></p><p>Bm-Megaflu diye bir ürün var. Bakteri bu da, tohum kaplama yapılabilir, nemli toprağa veya yağmur öncesi uygulanabilir bu şekilde de kök bölgesine geçebiliyor, damlama sulama ile uygulanabilir. Ben nohutta kullanıyorum bu yıl baharda buğdaya da kullanabilirim. Bakteri çeşitlerinin çok soğuk görmemesi lazım popülasyonu azalabiliyor aşırı soğuk-don görürse baharda daha iyi oluyor popülasyonu nem ve sıcakta doğru orantılı artıyor. Bunları mesela fungusitler öldürmez. BlueN'i de öldüreceğini sanmam. Hasada kadar yaşayabilir. Bitki kurumaya başlayınca bunlar da ölür. Köke inip toprakta bitkiyle simbiyotik ilişki kurmadan yaşayabiliyor mu ya da ne kadar hayatta kalabilir bilmem ama biçene kadar azot toplamaya devam etsin yeterli. </p><p></p><p>Megafluyu kuyu suyuyla sulandırıp şeker ilave edip bir gün karanlık ortamda bekletince bakteriler aktifleşiyor yani karnı doyuyor ve üremeye başlıyorlar. Hızlı bir şekilde popülasyon artıyor. Bu da böyle yapılabilir belki. Hava makineleri var suya oksijen üfleyen, akvaryumdaki makineler gibi çok basit ucuz bir makine ile suya sürekli oksijen vererek, şekerli su karıştırarak sayıları arttırılabilir 1 litre ile 30 dekar yerine daha fazla yere atılabilir mesela. Sonuçta bakteri yani ve besini karbonhidrat. </p><p></p><p>Bunun gibi bakteriler doğadan da toplanabiliyor. Tabanı çok güneş görmeyen nemli geniş yapraklı ağaçların olduğu ormanlık alanlarda bi kaba haşlanmış pirinç bırakırsanız ağzını peçeteyle falan kapatıp sinek böcek girmesini engelleyip, 3-5 gün içersinde faydalı bakteri ve mantarların o pirince toplandığını görürsünüz. Sonra pekmez veya yine şekerli su ile bunları besleyip sayılarını çoğaltabilirsiniz. Çeşitlilik çok olacaktır farklı işlevleri olan bir sürü faydalı mikro organizma toplanır. Yapraktan bir yağmur arkası nemli bir toprağa ya da yağmurdan önce yine yapraktan herhangi bir bitkiye atınca çok faydası olabilir. </p><p></p><p></p><p>Siz yine normal gübrelemenize devam etmeye çalışın hocam, 20 yerine 15 kg atabilirsiniz üreyi tabi hasada kadar o bakteriler azot toplar sizin bölgede kışın don görmüyorsunuz soğuklarda biraz ölseler de havalar ısınmaya başlayınca tekrar ürerler. Şahit bölge bıraktınız mı ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1378466, member: 86165"] Su ile ilgili aralığı genişmiş klorlu kireçli sulara karşı dirençli olabilir. Ben de inceledim bu ürünü ama yeterli bilgi bulamadım sitelerinde. Bm-Megaflu diye bir ürün var. Bakteri bu da, tohum kaplama yapılabilir, nemli toprağa veya yağmur öncesi uygulanabilir bu şekilde de kök bölgesine geçebiliyor, damlama sulama ile uygulanabilir. Ben nohutta kullanıyorum bu yıl baharda buğdaya da kullanabilirim. Bakteri çeşitlerinin çok soğuk görmemesi lazım popülasyonu azalabiliyor aşırı soğuk-don görürse baharda daha iyi oluyor popülasyonu nem ve sıcakta doğru orantılı artıyor. Bunları mesela fungusitler öldürmez. BlueN'i de öldüreceğini sanmam. Hasada kadar yaşayabilir. Bitki kurumaya başlayınca bunlar da ölür. Köke inip toprakta bitkiyle simbiyotik ilişki kurmadan yaşayabiliyor mu ya da ne kadar hayatta kalabilir bilmem ama biçene kadar azot toplamaya devam etsin yeterli. Megafluyu kuyu suyuyla sulandırıp şeker ilave edip bir gün karanlık ortamda bekletince bakteriler aktifleşiyor yani karnı doyuyor ve üremeye başlıyorlar. Hızlı bir şekilde popülasyon artıyor. Bu da böyle yapılabilir belki. Hava makineleri var suya oksijen üfleyen, akvaryumdaki makineler gibi çok basit ucuz bir makine ile suya sürekli oksijen vererek, şekerli su karıştırarak sayıları arttırılabilir 1 litre ile 30 dekar yerine daha fazla yere atılabilir mesela. Sonuçta bakteri yani ve besini karbonhidrat. Bunun gibi bakteriler doğadan da toplanabiliyor. Tabanı çok güneş görmeyen nemli geniş yapraklı ağaçların olduğu ormanlık alanlarda bi kaba haşlanmış pirinç bırakırsanız ağzını peçeteyle falan kapatıp sinek böcek girmesini engelleyip, 3-5 gün içersinde faydalı bakteri ve mantarların o pirince toplandığını görürsünüz. Sonra pekmez veya yine şekerli su ile bunları besleyip sayılarını çoğaltabilirsiniz. Çeşitlilik çok olacaktır farklı işlevleri olan bir sürü faydalı mikro organizma toplanır. Yapraktan bir yağmur arkası nemli bir toprağa ya da yağmurdan önce yine yapraktan herhangi bir bitkiye atınca çok faydası olabilir. Siz yine normal gübrelemenize devam etmeye çalışın hocam, 20 yerine 15 kg atabilirsiniz üreyi tabi hasada kadar o bakteriler azot toplar sizin bölgede kışın don görmüyorsunuz soğuklarda biraz ölseler de havalar ısınmaya başlayınca tekrar ürerler. Şahit bölge bıraktınız mı ? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda yavaş salınımlı (inhibitörlü) gübre kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt