PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda yavaş salınımlı (inhibitörlü) gübre kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1378009" data-attributes="member: 86165"><p>Biyolojik azot bakterisini bi yerde yazmıştın görmüştüm tecrübeleri merakla bekliyorum. Ben de sapa kalkarken bakteri uygulaması yapmayı düşünüyorum, ılık havalarda popülasyonları da artar nem oldukça diye düşünüyordum. Yalnız ekimle birlikte biraz daha bakteri üzerine tohum kaplama ürünü kullanılabilirmiş havalar aşırı sıcak gidiyor.</p><p></p><p>Hatta şunu sorucam ben ilk kez hayatımda bu kadar sıcak bir kış yaşıyorum. Kuraklığı geçtim toprakta iyi kötü bir nem var, şükür topraklarımız güzel su tutuyor su ile ilgili bir sıkıntı yok şuan. Gübre atıcam onun da acelesi yok ancak çekindiğim bir konu var. </p><p></p><p>Kardeşleme başındayız, 18 kasım ekim tarihi, Ocağı görmedik henüz ama bitki 12-15 cm oldu. Ocağın 15ine kadar geceleri 6-10 derece gündüzleri 14-18 derece. Havalar soğumazsa az kardeş yapıp hızlı gelişme yaşar mıyız ? Şuan bitki soğuk istiyor köklenme lazım, inadına boya gidiyor. Mont giymiyoruz ya gündüzleri tşirt gömlek, Böyle 15-20 gün geçse bu buğday kardeş yapmadan iyice uzayacak diye korkuyorum. Azotu 15ine kadar beklemeyi düşünüyorum hatta biraz eksikliğini çeksin riskli olacak hızlı gelişecek, martta nisanda bi soğuk yaparsa başakta tane kalmaz. Öyle çok soğuğa dayanacak bir çeşit değil. Geçen yıl nisan sonuna doğru 2-3 dereleri gördük başakların çıkan yerlerinde soğuk zararı oldu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1378009, member: 86165"] Biyolojik azot bakterisini bi yerde yazmıştın görmüştüm tecrübeleri merakla bekliyorum. Ben de sapa kalkarken bakteri uygulaması yapmayı düşünüyorum, ılık havalarda popülasyonları da artar nem oldukça diye düşünüyordum. Yalnız ekimle birlikte biraz daha bakteri üzerine tohum kaplama ürünü kullanılabilirmiş havalar aşırı sıcak gidiyor. Hatta şunu sorucam ben ilk kez hayatımda bu kadar sıcak bir kış yaşıyorum. Kuraklığı geçtim toprakta iyi kötü bir nem var, şükür topraklarımız güzel su tutuyor su ile ilgili bir sıkıntı yok şuan. Gübre atıcam onun da acelesi yok ancak çekindiğim bir konu var. Kardeşleme başındayız, 18 kasım ekim tarihi, Ocağı görmedik henüz ama bitki 12-15 cm oldu. Ocağın 15ine kadar geceleri 6-10 derece gündüzleri 14-18 derece. Havalar soğumazsa az kardeş yapıp hızlı gelişme yaşar mıyız ? Şuan bitki soğuk istiyor köklenme lazım, inadına boya gidiyor. Mont giymiyoruz ya gündüzleri tşirt gömlek, Böyle 15-20 gün geçse bu buğday kardeş yapmadan iyice uzayacak diye korkuyorum. Azotu 15ine kadar beklemeyi düşünüyorum hatta biraz eksikliğini çeksin riskli olacak hızlı gelişecek, martta nisanda bi soğuk yaparsa başakta tane kalmaz. Öyle çok soğuğa dayanacak bir çeşit değil. Geçen yıl nisan sonuna doğru 2-3 dereleri gördük başakların çıkan yerlerinde soğuk zararı oldu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda yavaş salınımlı (inhibitörlü) gübre kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt