Arkadaşlar internette ds tohumculuğun buğdaylarına baktım. Hepside yüksek verimli çeşitler. İsimleri Aglika Enola Milena. Bu çeşitleri eken var mı? Varsa verim olarak ne aldınız? Teşekkürler.
nekadar verim aldınız acaba sulumu kurakmı?yahya link=topic=46663.msg445256#msg445256 date=1316366839' Alıntı:enolayı ektim süper verimi var tavsiye ederim
Yani dönümden 100 kg mı aldınız? Az değil mi normal sezonda ne kadar alıyor sunuz ki?yahya link=topic=46663.msg445917#msg445917 date=1316538119' Alıntı:100kg ektim 5 dönüme yani döme 20 kg tohum kullandım en kötü en yüksek rakımlı yere ektim kuruya ama ALLAH bu sene yağdırdı 5 dönümden 500 kg verdi bence süper
milano değil kardeşin milenadolcevita link=topic=46663.msg446042#msg446042 date=1316552872' Alıntı:milanoyu ekecek olan arkadaşlarım var bakcaz artık nasıl olur sulu ya ekecekler
duva*-*0 TECRÜBE HAYATTA YENEN KAZIKLRIN TOPLAMIYMIŞ buda bana tecrübe oldu tigem den başka firmadan tohum almıyorum artık.... bim-*s bim-*sumut71 link=topic=46663.msg448189#msg448189 date=1317065816' Alıntı:uyy-*s yukarda arkadaşların dediği doğru BUKE tohumculuk diye firma var geçen sene pehlivan tohumu aldım merak ettim torbaların birini açtım içinde baya arpa var telaşlandım diğer çuvallardan bi kaç açtım bazılarında daha fazla eksem arpayla karışık çıkacak hem buğday ucuz satılacak hem seneye tekrar yeni tohum almak gerekeçek ..aldığım bayiye durumu bildirdim onlarda buke tohumculuğu aramışlar yüzde iki yaban cı madde hakları varmış normalmiş diye savunmuşlar ama aldıkları para 1. dereceden sertifikalı tohum parası idi ekmeden önce çuvalları tek tek döküp piriç ten taş seçer gibi arpa seçtik zavallı yaşlı annem ilaçlardan az kalsın zehirlenecekti oyle seçtiğim halde hasattan önce gezdim baya arpa vardı birde onları dolaştık sıcağın annın da ama haklarını yememek lazım buğdaydaki hastalığı kapatmak için baya bi ilaç atmışlar .durun daha bitmedi aynı firmadan 500 kio aydan almıştım on dada çavdar ve yaban cı ot tohumu vardı . tigem den alınan arpa ve buğdayda bırak yabancı daneyi 1 tek cavdar dahi yoktu tarlada.sonuçta köyde çok tohum isteyen vardı için deki arpadan dolayı kimse almadı ofise 500 e yemlik olarak sattım pehlivanı köydekiler 650 den peşin alacaklardı 14ton buğdaydaki zararı siz hesap edin normal köylüden almadım sertifikalı olsun diye. sitesine girseniz öyle güzel tanıtım yazıları varki son sistem mak. elenmekte vb.. (allahtan 1100 kg aldım 50kiloluk çuvallarda 3 ve 4 ton olsaydı hapı yutmuştum..) sop-*-sa sop-*-sa