PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğdayda kardeşlenme olmuyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="baba2600" data-source="post: 1461952" data-attributes="member: 56024"><p>Tabiki. İklim ve rakımda belirleyici ama size bahsettiğim işlemler atlanılmaması gereken ana etmenler özellikle kardeşlenme donemı boyunca toprakta azotu eksik etmezseniz yağışların müsade ettiği ölçüde yeterli kardeşlenme olacaktır. Benim köyde deli gözüyle bakıyorlar bana ilk üreyi atacağım zaman hepsi dededen alışmış şubattan önce gübre atılmaz kafasındalar. Bitkinin gelişim dönemlerinden ve isteklerinden bi haberler çünkü. İklimsel olarak Örneğin 6 ayda yetişen buğday ile 8 ayda yetişen buğday aynı verimi veremez. Buğday bıtkısı toprakta kalma süresi arttıkça daha sağlıklı ve verimli oluyor ama ana belirleyici iklim, iklim el vermediği sürece yapacak bir şey olmuyor . Örneğin İrlanda da buğday 11 ay toprakta kalırken bizim Trakya'da bazen 6 ay bazen 7 8 ay civarı doğal olarak yağışlara da bağlı olarak adamların aldığı verim bizimkilerin belki 1.5 hatta 2 katı olabılıyor. Eğer bahsettiğim dönemde hava gübre atmaya müsaade etmiyorsa azot bağlayan bakteriler ile tohumu kaplama yapıp kardeşlenme başlangıcında da bunu yapraktan uygularsanız atamadığınız üreyi telafi eder.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="baba2600, post: 1461952, member: 56024"] Tabiki. İklim ve rakımda belirleyici ama size bahsettiğim işlemler atlanılmaması gereken ana etmenler özellikle kardeşlenme donemı boyunca toprakta azotu eksik etmezseniz yağışların müsade ettiği ölçüde yeterli kardeşlenme olacaktır. Benim köyde deli gözüyle bakıyorlar bana ilk üreyi atacağım zaman hepsi dededen alışmış şubattan önce gübre atılmaz kafasındalar. Bitkinin gelişim dönemlerinden ve isteklerinden bi haberler çünkü. İklimsel olarak Örneğin 6 ayda yetişen buğday ile 8 ayda yetişen buğday aynı verimi veremez. Buğday bıtkısı toprakta kalma süresi arttıkça daha sağlıklı ve verimli oluyor ama ana belirleyici iklim, iklim el vermediği sürece yapacak bir şey olmuyor . Örneğin İrlanda da buğday 11 ay toprakta kalırken bizim Trakya'da bazen 6 ay bazen 7 8 ay civarı doğal olarak yağışlara da bağlı olarak adamların aldığı verim bizimkilerin belki 1.5 hatta 2 katı olabılıyor. Eğer bahsettiğim dönemde hava gübre atmaya müsaade etmiyorsa azot bağlayan bakteriler ile tohumu kaplama yapıp kardeşlenme başlangıcında da bunu yapraktan uygularsanız atamadığınız üreyi telafi eder. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğdayda kardeşlenme olmuyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt